Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 23:34, 08 lip 2013

Topola napisał(a)
Wpadam z wizytą i co ja widzę, znowu rewolucje.
A cytując znanego klasyka: "... a ja myślałem że masz skończony ogród ... " .
hi hi hi odpowiadam ci to samo co ty mi napisałeś hi hi hi
Kondzio 23:37, 08 lip 2013

GorAna napisał(a)
Czasu nie starczyło trza było Rodzinę odwiedzić, znicze zapalić
Może inny razem
Pozdrawiam
Ależ macie tam widoki.....
No to zapraszam następnym razem no widoki są super bo góry są
alinak 23:57, 08 lip 2013

Konrad wale prosto z mostu . mnie się to nie podoba . już ci dziewczyny dobrze napisały . zasłonisz strumień . do wody polecą liście i kwiaty z róży . tam masz za wąsko na takie kompozycje . jeżeli już to same róże .
nie musisz zasłonić całego żwirku. po co ? jest ładny . daj same róże jak już chcesz . bukszpany daj w inne miejsce .
jeśli jednak już chcesz to daj 3 szt bukszpanów i reszta róże .
co to za odmiana róż ?, bo nie które okrywowe są baaardzo szerokie i będą ci wchodzić do strumienia a róże tego nie lubią
monteverde 00:12, 09 lip 2013

alinak napisał(a)
Konrad wale prosto z mostu . mnie się to nie podoba . już ci dziewczyny dobrze napisały . zasłonisz strumień . do wody polecą liście i kwiaty z róży . tam masz za wąsko na takie kompozycje . jeżeli już to same róże .
nie musisz zasłonić całego żwirku. po co ? jest ładny . daj same róże jak już chcesz . bukszpany daj w inne miejsce .
jeśli jednak już chcesz to daj 3 szt bukszpanów i reszta róże .
co to za odmiana róż ?, bo nie które okrywowe są baaardzo szerokie i będą ci wchodzić do strumienia a róże tego nie lubią

I Ulla i Alinka ma rację
Mala_Mi 00:53, 09 lip 2013

Kondzio...daj te róże na przedłużeniu pergoli do sadu, ale za pergolą..... taki szpaler... będzie się łączyć z istniejącymi różami... kulki ciepnij w rabaty...ja tak zrobię.. a strumienia nie zasłaniaj.

Pomijam sam fakt sprzątania w żwirku po różach... kolczaste i płatki w ilości nieprzeliczalnej co sie kleją do kamieni... zero róż w kamieniach i przy strumieniu.... chyba że nie masz co robić... zapraszam zawsze do mnie. znajdę Ci coś

Dzięki Alinka.. nie tylko ja wyjdę na świnie
beta 08:03, 09 lip 2013

Hejka...patrzę Kondzio co Ty tam przy tym strumieniu kombinujesz

i mam pytanie, po co chcesz ten zwirek zasłaniać?...przecież on super wygląda...tak się przy tym narobiłeś teraz chcesz to zasłaniać!?...ja ew. bym pusciła na te kamienie np. tojeść rozesłaną, albo inne jakieś
ale mną się nie sugeruj...ja kompletny laik jestem

pozdrawiam i będe podglądać
JoannA 10:43, 09 lip 2013

asc napisał(a)
Kondzio...daj te róże na przedłużeniu pergoli do sadu, ale za pergolą..... taki szpaler... będzie się łączyć z istniejącymi różami... kulki ciepnij w rabaty...ja tak zrobię.. a strumienia nie zasłaniaj.

Pomijam sam fakt sprzątania w żwirku po różach... kolczaste i płatki w ilości nieprzeliczalnej co sie kleją do kamieni... zero róż w kamieniach i przy strumieniu.... chyba że nie masz co robić... zapraszam zawsze do mnie. znajdę Ci coś

Dzięki Alinka.. nie tylko ja wyjdę na świnie

Kondziu, zaliczyłam poranny spacer po Twoim ogrodzie i nadziwić się nie mogę, jakie zmiany! Jest pięknie!
Alinka i Ania dobrze radzą, nie zasłaniaj strumienia, tak jest pięknie!
Pomysł Ani bardzo mi się podoba.
pozdrawiam
EwaG 12:11, 09 lip 2013

Konrad, jeżeli mogę podpowiedzieć, to ja w tym zakolu ułożyłabym jedynie kilka kamieni o interesującym kształcie (3-5) i dała co najwyżej jedną roślinę o "japońskim" wyglądzie. Może być to np. bukszpan cięty w "poduchę". Lub jakieś drzewko niewielkie o powykręcanych konarach (tak aby było ciekawe bez liści).
Bukszpany i róże najlepiej wyględają jak kulki bukszpanowe rozrzucone są w łanie róż.
Strumień fajnie wymyśliłeś!
anna_g 13:39, 09 lip 2013

Kondzio napisał(a)
tam nie ma tyle miejsca Aniu i tam jest trawnik w kwadraty takie zdjęcie znalazłem

Pięknie

Podpisuję się pod tym, żeby nie zasłaniać strumyka bo jest fantastiko...
Kondzio 15:42, 09 lip 2013

Musicie mi wybaczyć posadziłem jak uważałem Alinko Montewverde Aniu asc Aniu_g Ewa G Joanna A beta nie posłuchałem was ale musiałem zobaczyć posadzone najwyżej będę przesadzał jak skończę dam zdjęcia hi hi hi