Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

baraga1904 08:41, 02 sty 2014

...swojskie jajka są super...ale kurnik już mniej...szczególnie dla ogrodu...
Kondzio 10:15, 02 sty 2014

baraga1904 napisał(a)
...swojskie jajka są super...ale kurnik już mniej...szczególnie dla ogrodu...
ale kurnika nie będzie widać hi hi hi chciałem go dać w sadzie hi hi hi
Kondzio 10:16, 02 sty 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Popieram Łukasza. Sąsiadka ma tak z 15 kur i obserwuję to wszystko czasem. W zimie trzyma je w pomieszczeniu ( w stajni ). Jak jest śnieg to wcale chętnie nie wychodzą aby pospacerować. W lecie trzyma w klacie na zewnątrz a wypuszcza je pod obserwacją bo lisy już dawno mają zanotowany numer działki na której są kury. Od czasu do czasu robią sobie igrzyska. A i mój Bari ma uciechę bo jak zbliżą się do granicy to od razu startuje i fruwają 3 m na ziemią. Zepsujesz sobie wygląd działki i humor. To wszystko ładnie wygląda w pismach i na obrazkach.
Pozdrawiam w Nowym Roku.
nie widziałem taki na żywo i wyglada super mój będzie sasloniety
Kondzio 10:17, 02 sty 2014

irena_milek napisał(a)

Rewelacja, a do tego swoje jajka sciskam
nom i nawóz będzie hi hi hi
Kondzio 10:17, 02 sty 2014

beta napisał(a)
Konrad, Ty piszesz serio o tym kurniku, czy noworocznie nas wkręcasz?
nie mowię poważnie hi hi hi
Gardenarium 11:05, 02 sty 2014

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2342-motyw-drobiu-i-drob-w-ogrodzie-angielskim - tu masz wzory ładnych kurników

Daleko od tarasu umieść kurnik, bo smrodek będzie przeszkadzał, jeśli daleko to zależy czy lubisz pianie koguta ze świtem. Michał wściekał się jak u nas mieszkał, że sąsiedzki kogut budzi go, a on położył się o drugiej. Więc wybieraj Jeśli lubisz pospać to bez koguta, tylko że kury gorzej się niosą.

Sąsiedzkie kury wymordowała kuna. Teraz mam już spokój.

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 12:03, 02 sty 2014

Gardenarium napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2342-motyw-drobiu-i-drob-w-ogrodzie-angielskim - tu masz wzory ładnych kurników

Daleko od tarasu umieść kurnik, bo smrodek będzie przeszkadzał, jeśli daleko to zależy czy lubisz pianie koguta ze świtem. Michał wściekał się jak u nas mieszkał, że sąsiedzki kogut budzi go, a on położył się o drugiej. Więc wybieraj Jeśli lubisz pospać to bez koguta, tylko że kury gorzej się niosą.

Sąsiedzkie kury wymordowała kuna. Teraz mam już spokój.
Danusiu jestem zdecydowany na kurnik chce go osadowic w sadzie wybiegiem i chciałem sześć sztuk z kogutem
Gardenarium 12:10, 02 sty 2014

No to poszukaj wzoru kurnika i zamów u stolarza Będzie jak znalazł.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:11, 02 sty 2014

Jedna kura zniesie w ciągu roku wg info z Anglii - 250 jajek Czy dasz radę je "przerobić" ?

Instagram Ogrodowiska
Robertop 12:38, 02 sty 2014

Kondzio, witam w Nowym Roku. Inicjatywa z kurnikiem ciekawa Mam pytanie dotyczące bukszpanów na obwódki. Jakie duże je kupowałeś, gdzie i w jakiej cenie? Jak gęsto je sadziłeś? Przeglądam oferty i czytam o tym i już mam mętlik w głowie, a u Ciebie wygląda to bardzo fajnie Pozdrawiam.