Halinko, witaj w upalny dzień !!
Piękna hortensja
Może tak reaguje na upały.Chociaż nie powinna przebarwiać liści.
Musisz ją zasilać nawozami .Bo szkoada.
Zawitko dziekuje za cenne rady , chcialam sie jeszcze zapytac kiedy teraz bedziesz ciela ,jeszcze koniec sierpnia czy dopiero na wiosne? ile razy do roku tniesz? a co do hortensji to tzw.chloroza . "Magiczna sila " do hortensji dolistnie polecam ,napewno pomoze
Halinko ja co tydzień podlewam magiczną silą, tyle ze doglebowo nie dolistnie i dosypuję troszkę torfu pod krzaczek To wszystko co robię przy hortensjach i tfu!! są zdrowe jak rydze.Śliczna ta rożowa,kupiłam też rózowe i niebieskie W sumie 20 sztuk nowych .Naprawdę laurka ma 2 m wysokości? gdzie mogę zobaczyć taki duzy krzew? Twoja rośnie wolno ale jest zdrowiusieńka ,na razie w sporej donicy bo w pierwszą zimę pójdzie dla bezpieczenstwa do garażu Do gruntu posadzę w przyszłym roku kiedy sie dobrze ukorzeni .Nie będzie jej smutno bo będzie jej towarzyszyła trawa pompasowa ,nawet trzy nie jedna hi,hi.
Halinko najlepiej dolistnie przy chorozie ...ale jak juz doglebowo podalas to teraz musisz odczekac ,jak nie pomoze to tak za 12 dni dolistnie..pozdrawiam!