Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 17:55, 14 lis 2017

Agania napisał(a)
Halinko piękne masz ostrokrzewy, to już duże okazy, jak mam dwa dwukolorowe trzylatki i właśnie nie chcą mi się zagęścić, bo trochę ucierpiały od przymrozków i pogubiły liście i jak tu ciąć gałązki bez liści?

Ten, którego u mnie znalazłaś to ostrokrzew Auremarginata

Sprawdzę zaraz nazwę tego mojego bo wyglądem on różni się .Twój ma więcej zieleni.Ciąć możesz gałązki bez liści bo on na wiosnę będzie miał mniej do wykarmienia i będą większe listki i będzie gęstszy.Nie bój się .dzięki za nazwę poszukam też takiego
zawitka 17:58, 14 lis 2017

Kasiu --- Iza ----Dzięki faktycznie im się podrosło
zawitka 18:01, 14 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Duże masz ostrokrzewy, mój po 5 latach bytowania u mnie nie wiele podskoczył, ale u mnie ma spartańskie warunki. Radzi sobie jak może.

Ten wielki byłby już 3 -4 razy większy gdyby go nie cięła , od dołu ogoliłam wszystko i może na zdjęciu nie widać dobrze na dole mam kulkę,też ją tnę
Mirka 18:37, 14 lis 2017

zawitka napisał(a)

Moje słoneczko Dla Kasi /Kasya./
Co to za żółta piękność?
zawitka 09:12, 15 lis 2017

To kupiony przez Kasię miłorzab Melhir---jest o tej porze piękny .Nic nie mogę o nim napisać bo mam go od wiosny i bardzo się nim cieszę
anabuko1 21:35, 15 lis 2017

zawitka napisał(a)

Będę dzieliła kępy Morling Light, zebrinusa, rozplenice Hameln i Moudry mam jeszcze rozplenice Medium Boyl -ona ma pałeczki a na końcach jasne wypustki mogę dołożyć selserię też ją dostałam od dziewczyn. Moje Ml to giganty na prosto to 2 metrowe a jak sadziłam to czekałam kiedy będą duże .Poszły mi tak po pokrzywie .Już więcej nie podleję zadnej trawy pokrzywą To jest właśnie Medium Boyl nie bardzo widać końcówek .Z rozplenic jeśli się nie mylę to jest najwyższa/Chyba że ktoś mnie poprawi?????/

Halinko, z tego co piszesz, to wszystkie nazwy dla mnie jeszcze sa nie znane.
Abstrakcja.
Ale nie dziw ,się, jak się ich nie ma to i nie zna.A w trawach to jestem całkiem zielona jeszcze.
Mam kilka. małych, dopiero.
Także , bardzo chętnie chcę co mi tylko możesz podzielić
To pokrzywa tak wpływa za wzrost ???
A na inne rośliny też ??
zawitka 09:00, 16 lis 2017

anabuko1 napisał(a)

Halinko, z tego co piszesz, to wszystkie nazwy dla mnie jeszcze sa nie znane.
Abstrakcja.
Ale nie dziw ,się, jak się ich nie ma to i nie zna.A w trawach to jestem całkiem zielona jeszcze.
Mam kilka. małych, dopiero.
Także , bardzo chętnie chcę co mi tylko możesz podzielić
To pokrzywa tak wpływa za wzrost ???
A na inne rośliny też ??

Ja się wcale nie dziwię bo ja też pojęcia zielonego nie miałam o trawach i jak czegoś nie mam to nie znam .Jak kupię przyglądam się jak rosną i dopiero staję się mądralą ha ha .Jak chcesz to Ci powstawiam każdą trawkę ale to szkoda roboty .Poszukaj u wujka Googla nazwy o zobaczysz jak wyglądają te co mam.

Ja od 3 lat robię gnojówkę z pokrzywy i krwawnika i podlewam wszystko jak leci.Nie podlewam cisów buksów /chyba że są słabe/ładnie wszystko po tym rośnie ,rośliny mają ładną zieleń no i mniej używam chemii.Doszłam do wniosku po tych latach z trawami że ich wcale nie trzeba podlewać bo są wtedy wyższe i trzeba wiązać .Następny rok nie dam im wcale papu to bedą mniejsze .To są moje przemyślenia praktyczne
Gardenarium 10:13, 16 lis 2017

Melhir zjawiskowy, nie znałam tej odmiany. Ale poznałam teraz Kolumnowa jak myślę.

Instagram Ogrodowiska
zawitka 14:11, 16 lis 2017

Gardenarium napisał(a)
Melhir zjawiskowy, nie znałam tej odmiany. Ale poznałam teraz Kolumnowa jak myślę.

Tak zjawiskowy i cudnie się przebarwia.Kolumnowy,dziś już wszystkie listki zrzucił.Dzięki że zajrzałaś ;d
zawitka 15:56, 16 lis 2017

No i 2 metrowe miotełki stoją .Tak je powiązałam bo dziś jakoś mi sil zabrakło .Zobaczymy jak długo tak postoją .Przyrzekam że niegdy nie podleje Ml pokrzywą ha ha