Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

Sebek 22:49, 30 mar 2011

Na moje niesforne psy to już nawet egzorcysta nie pomoże...
Widzę, że role się odwóciły - skowronki z markami się zamienili
i dobrze
zbigniew_gazda 22:52, 30 mar 2011

Sebku - już znikam bo rano piesek o 6 robi pobudkę.
kaisog1 22:59, 30 mar 2011

Zbyszku, chodzić i to jak najwięcej ale np,. na długiej lince. Ja nie wiem czy kwestia nie jest w samych "rozpraszaczach' jego uwagi. Weź go na linke i pójdźcie tam gdzie cos sie dzieje. Poobserwuj czy tak samo zachowuje się na smyczy jak i bez niej.
Danusza 07:07, 31 mar 2011

witam w ostatnim dniu marca noc bez mrozu jest +4 i będzie cieplejpozdrawiam , miłego dnia
Danusza 07:21, 31 mar 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Marto i Danusiu. Będę dalej cierpliwy . Tylko muszę zabierać ze sobą troszkę więcej nagród i częściej trenować wołanie psa . Danusiu rozumiem że karą może być jego ignorancja . A powiedz mi jeszcze kiedy to zastosować aby wiedział że kara jest za brak reakcji na moje zawołanie.

Zbyszku gdy go wołasz a nie przyjdzie możesz a-udawac ze nie widzisz psa gdy ten łasi się
b- pogłaskać pogadać że fajny pies dac smakołyk to zależy od jego zachowania, może przyjść po czasie na zawołanie skulony czyli wie , ze źle zrobił wtedy zagadaj pogłaszcz daj smakołyk
ja moje siad i daj łapę uczyłam rozkazującym głosem siad! i w tym czasie prawa dłoń do góry podniosłam .pies dość szybko kojarzy rozkaz z dłonią i w mig wykonuje zadanie , ja głaskałam potem dałam smakołyk taraz wystaczy nawet że podniosę dłon albo rozkażę siad i juz reakcja
zawsze komendy podawaj stanowczo pies musi wiedziec ze nie on jest alfa(psy w stadzie maja przewodnika alfa co rządzi nie wolno dopuścić aby to on był tym alfa)
hanka_andrus 07:35, 31 mar 2011

Krótkie komendy siad,zostań,idziemy,szybko,fe,nie rusz ,chodź.Pies zapamiętuje dość szybko.Musisz dodawać przed komendą jego miano,na początku,żeby wiedział ,że to o niego chodzi. Bo na imię chyba już reaguje.Mój po 11 latach już reaguje na słowo buty,a słowo spacer muszę wymawiać w rozmowie na inne,bo zaraz mam go przy sobie gotowego do wyjścia.
Teraz jest właściwy czas na tresurę.Dobrze,że jest wiosna,łatwiej to przeprowadzać w terenie.Życzę wytrwałości i cierpliwości.Bari jest mądry ,w lot pojmie o co chodzi.......
hanka_andrus 07:55, 31 mar 2011

Pogaduchy już otwarte,
Danusia ze Zbyszkiem pełnią dziś wartę.
I ja dołączę do towarzystwa,raźniej nam będzie.
U mnie tez zapowiadają duże ocieplenie,
ale ja dziś domu pilnuję ,
za wyjątkiem momentów,kiedy z psem spaceruję.
Trzeba do lodówki coś wrzucić,
nastawić jakieś pranie,
Czyli codzienne o byt zabieganie.

zbigniew_gazda 08:41, 31 mar 2011

Serdecznie Wam dziękuję za mądre porady
Na imię mam Bari i muszę dać rady .
Zły człowiek mnie porzucił w lesie zielonym
I już myślałem że to koniec nieunikniony.
Moim wybawcom jestem bardzo wdzięczny
Obiecuję pilną naukę i że będę grzeczny.

Sebek 08:54, 31 mar 2011

Uwielbiam czytać te Wasze wierszyki, piesio śliczny
Danusza 08:55, 31 mar 2011

Zbyszku te skupienie dobrze wróży piesek ma potencjał, śliczny i na pewno mądry a żę w wieku do nauki odpowiednim to masz zajęcie

dodam ,że taki po przejściach piesek będzie wdzięczny do końca życia , wiem bo nie jednego takiego miałam