Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

ell 17:18, 04 maj 2011

Przez internet ostatnio jest wszędzie blisko - szkoda, że lekarzy nie można nim przesłać.

A co do zimy to wygląda bajkowo, ale stanowczo za zimno jak na maj. U mnie na szczęście jest tylko zimno, brak białego puchu.
Martek 18:27, 04 maj 2011

ell napisał(a)
Przez internet ostatnio jest wszędzie blisko - szkoda, że lekarzy nie można nim przesłać.

A co do zimy to wygląda bajkowo, ale stanowczo za zimno jak na maj. U mnie na szczęście jest tylko zimno, brak białego puchu.
Szkoda ...A zdradzić tajemnicę uzdrowienia też nie można ???
Danusza 18:32, 04 maj 2011

Martek napisał(a)

Całkowita racja! Trzeba wyleżeć najlepiej wziąć coś przeciw zapalnego. Miałam kilka lat temu ogromne problemy z rwą i muszę wam polecić człowieka, któremu zawdzięczam naprawdę dobrą kondycję. Jest to pan dr Prostak. Jego gabinet znajdziecie w Krakowie na ul. Długiej, a dokładnie w połowie tej ulicy zaraz przy przystanku tramwajowym. Pan doktor zachowuje się trochę ekscentrycznie, ale ważne są efekty. Polecam! Warto poświecić dwa tygodnie dla całych lat bez bólu.

A możesz przybliżyć jeszcze do mnie Kraków???))

dzięki za namiary przy okazji rodzinę mogę odwiedzić
ale to jak bedzie lepiej bo daleko ten Krak
Syla 18:54, 04 maj 2011

Ja również mam fantastyczną rehabilitantkę, dzięki niej nie jeżdżę na wózku inw. ... jak by co to służę namiarami - Kraków
Matka 18:57, 04 maj 2011

no co Ty?tak bylo z Tobą źle?kurcze...
Syla 19:13, 04 maj 2011

Bogda napisał(a)
no co Ty?tak bylo z Tobą źle?kurcze...

Życie pisze nam różne scenariusze
Sebek 20:42, 04 maj 2011

Przyznam się szczerze, że też jakiś czas na rehabilitację chodziłem, ale już nie chodzę i tryskam życiem
ell 20:53, 04 maj 2011

Prawda jest taka, że trzeba niestety ćwiczyć codziennie rano i wieczorem. Są trzy ćwiczenia, które wzmacniają mięśnie pleców i brzucha, bo to właśnie one trzymają nasz kręgosłup. Podstawowe ćwiczenie to brzuszki przy zgiętych nogach na miękkim materacu - najlepiej chwilę po przebudzeniu jeszcze nie wstając z łóżka - 5 serii po 7 brzuszków ( rano i wieczorem). Wykonujemy to ćwiczenie jako drugie. Pierwsze to przyciąganie kolan do czoła - też 5 serii po 7. Oczywiście wszystkie ćwiczenia wykonujemy do granicy bólu. Z czasem przekonacie się, że każde ćwiczenie jest wykonalne i nie sprawia Wam problemów, co na początku wydaje się niemożliwe do wykonania. Trzecie ćwiczenie ma na celu rozciągnąć przestrzenie między kręgami. Najlepszy do tego ćwiczenia jest drążek, który można zamontować na drzwiach. Jeśli go nie mamy, to wystarczy poręcz balkonowa ( taka która wytrzyma nasz ciężar ). Poręcz najlepiej gdyby była na wysokości piersi. Chwytamy szeroko za drążek, a nogi opieramy na dolnej poręczy balkonowej lub na futrynie drzwi. Wolno opadamy w tył pod wpływem naszego ciężaru rozciągamy kręgosłup. Wytrzymujemy w tej pozycji jak najdłużej. Ćwiczenie powtarzamy 5 razy. Na koniec wracamy na 10-15 min do naszego łóżeczka i kładziemy się na plecach przyciągając skulone nogi do siebie.
Jest też kilka zasad, które trzeba przestrzegać na co dzień. Nie wolno się schylać. Zamiast tego należy kucnąć - przy okazji ćwiczymy przysiady. Lepiej przejść do sklepu dwa razy niż tachać bardzo ciężkie siatki ( od chwili kiedy nie mogłam się już ruszać, to mąż przejął obowiązki typu sklep). Jak tylko czujecie, że Wasz kręgosłup ma już dosyć trzeba się położyć na miękkim z podkurczonymi nogami na 15 min - to naprawdę działa.
Mam nadzieję, że nie za dużo wiadomości na jeden raz.
ell 06:17, 05 maj 2011

Witajcie skowronki! Ja już po ćwiczeniach. Muszę zapalić w kominku,bo zimno jak diabli.
hanka_andrus 06:43, 05 maj 2011

Witaj Ellu.Miłego dnia Tobie i wszystkim forumowiczom!Dziś pobudkę zarządza kogucik......

Na północy szron.Znaczy się była BUKA.
Dobrze ,że mam przykryte roślinki co niektóre.