Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

maria_kalino... 20:59, 15 paź 2011

Aniu, czy te dołki na hortensje to nowe nabytki, czy przesadzanie? Ja swoje przesadziłam 3 tygodnie temu, mam nadzieję, że już się ukorzeniły na nowym miejscu i przetrwają zimę. Jeszcze zrobię im taki parawan z tekturowych pudełek i obwiążę agrowłókniną zimową.

Haneczko Andrus - nie znęcaj się nad tym chrzanem, szkoda Twojego zdrowia. Przyjdzie czas, że będziemy do Ciebie podróżować po ten chrzanik do kiszenia ogórków.
hanka_andrus 21:10, 15 paź 2011

No dobra,chrzan zostawię!Jeżeli tylko goście po niego przyjadą.......to warto go mieć!
an_tre 21:21, 15 paź 2011

maria_kalinowska napisał(a)
Aniu, czy te dołki na hortensje to nowe nabytki, czy przesadzanie? Ja swoje przesadziłam 3 tygodnie temu, mam nadzieję, że już się ukorzeniły na nowym miejscu i przetrwają zimę. Jeszcze zrobię im taki parawan z tekturowych pudełek i obwiążę agrowłókniną zimową.

Haneczko Andrus - nie znęcaj się nad tym chrzanem, szkoda Twojego zdrowia. Przyjdzie czas, że będziemy do Ciebie podróżować po ten chrzanik do kiszenia ogórków.

podzieliłam swoją ogrodową i wsadzałam też te, które dostałam - bukietowe Phantom
A podzieliłam tą ma piękne korzenie myślę, że da sobie radę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 06:50, 16 paź 2011

Witajcie skowronki!Niedziela nie zwalnia z codziennego spaceru!Za oknem+4 i sucho......Nie jest źle.....
Miłego dnia !

Pwl 08:39, 16 paź 2011

Witajcie ranne ptaszki U mnie mróz ! wszystko w szronie, liście lecą na
potęgę. Oby od tego nie przemarzła hortensja ogrodowa bo dopiero dziś ją okryję.
maria_kalino... 09:26, 16 paź 2011

Paweł, a nie za wcześnie chcesz okrywać hortensję? Czy ona już straciła liscie , bo ja wyczytałam, że hortensje się okrywa jak koło niej zamarznie ziemia na kilka centymetrów i roślina przerwie wegetację. Zbyt wczesne okrycie tylko jej zaszkodzi, bo pod osłoną będzie nadal się rozwijać i nabrzmiałe pąki będą narażone na zmarznięcie. Poczekajmy, może odezwą się fachowcy od hortensji.
Joanka 13:23, 16 paź 2011

Czołem ptaszyny!

Po rannych przymrozkach nie ma już śladów..... Słoneczko przygrzewa, więc..... na grzyby?
maria_kalino... 17:22, 16 paź 2011

Asiu,chyba na tych grzybach zabłądzili. Zobacz nikogo nie ma, a może zabezpieczają krzewy przed mrozem?
hanka_andrus 17:32, 16 paź 2011

Co ty ,w niedzielę?Rano fakt,był szok,ale już odpuściło.....A ludzie nadrabiają zaległości towarzyskie.....
maria_kalino... 18:18, 16 paź 2011

Haniu, gdzie odpuściło. to odpuściło, u nas w tej chwili jest już -1C, a do rana pewno będzie koło -5 albo ilepiej, bo niebo bez jednej chmurki. Widzę, że sasiadka coś tam zawija. Ja niestety jeszcze się leczę.