Nic z tego Dzidko, musi mi wystarczyc wystawa w moim ogrodzie i wcale nie narzekam. Za daleko .Zauważyłaś kwiatek kosmosu siarkowego ? To pierwszy dopiero. Pozdrówka.
Pierwsza rzecz którą zrobiłam w moim ogrodzie to kazałam dla nich wykopac jeziorko i co rok sie nimi zachwycam , ciągle mi sie nie znudziły. Szczególnie pod koniec kwitnienia ich pręciki staja sie złote a kolory intensywne o wtedy sa najiękniejsze. Pozdrawiam Dajanko.
Bogdziu u Ciebie kolorowo nie tylko w maju piękne lilie i róże no i lilie wodne, zawsze mnie zachwycały te kwiaty. A z linka od Dzidki to może ja skorzystam, bo Rybnik to dla mnie rzut beretem, nie wiedziałam że to w ten weekend już
Nie znam nazwy , kupione w arboretum w Rogowie z nazwą niegodną tego miejsaca jako hortensje ogrodowe. bardzo łatwo sie rozmnażaja z sadzonek zielnych , mogę wysłac jeśli chcesz.
Lilie, róże, liliowce, pysznogłówki i inne - nie wiem, co piękniejsze. Wspaniały festiwal barw, kształtów i zapachów (to ostatnie tylko do wyobrażenia sobie). Pozdrawiam Bogdziu