Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

eliza3 20:44, 12 lip 2013

Bogdziu, bardzo dziękuję za pomoc w sprawie rh, masz duże doświadczenie i Twoje rady są na wagę złota.
Twój ogród piękny nie tylko w maju, ale przez cały rok. Lilie i liliowce cudne, zwłaszcza te wodne.
Nie mam stawu w ogrodzie, tym bardziej Twoja woda mnie urzeka i rosnące w nim rośliny, o żabkach nie wspomnę
ZbigniewG 20:52, 12 lip 2013

Bogdzia mam Endless Sumer która kwitnie po zimowaniu przy lekkim okryciu, przy zakwaszeniu robi się niebieska możeto ta sama
gierczusia 20:55, 12 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Pierwsza rzecz którą zrobiłam w moim ogrodzie to kazałam dla nich wykopac jeziorko i co rok sie nimi zachwycam , ciągle mi sie nie znudziły. Szczególnie pod koniec kwitnienia ich pręciki staja sie złote a kolory intensywne o wtedy sa najiękniejsze. Pozdrawiam Dajanko.

Mammma .. Żebym ja tak mogła .. .. Ale lilie wodne , w takim mikro oczku , jak moje to już by była przesada
gierczusia 20:59, 12 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Ula wszystkie rośliny w cieniu gubią liście . Najbardziej na cień wytrzymałe sa buki i graby , pozostałe dosc szybko gubią liście. Cięte kulki mają mnóstwo małych gałązek i skutecznie zasłaniaja dostep swiatła do środka rośliny wiec musi w środku wyłysiec. Po prostu nie zagląda sie do środka.Obydwie kulki mają imponujący rozmiar.Dzieki za zdjecia.U mnie tez dziś z przerwami pada deszcz.Pozdrówka.

Kurczę , jak to dobrze że ja Was mam ... Takie lopatologiczne wytłumaczenie o braku światła wewnątrz korony bardzo do mnie przemówiło ... Noo , bo wiecie.. Mam kosodrzewinkę , która rośnie w kulkę... ysą w środku .. zastanawiałam się właśnie niedawno , czy jej ńie wyciepać

Dzięki
Margarete 21:30, 12 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
I jeszcze inne lilie

Witaj,
te nakrapiane najbardziej mi sie podobaja, szczególnie te pierwsze, jasne... takie eleganckie sa i dostojne.
slicznie tam musi byc u ciebie Bogdziu, i lilie i pysznogłówki, i róże, i hortensje... znów masz kolorowo w ogrodzie. Pozdrawiam
GorAna 21:39, 12 lip 2013

Bożenko, zachwycam się Twoimi kolorkami w ogrodzie
Cuda nie wiem co piękniejsze jak ta żaba w dowcipie; kiedy kazano jej zdecydować gdzie stanąć, czy w grupie zwierząt mądrych lub pięknych ..... pozostała na środku polanki niezdecydowana
Żabka u Ciebie też samotna na liściu siedzi....
malkul 21:42, 12 lip 2013

Ojej tak dawno to nie zaglądłam a tu takie cudowności pokazujesz.Spoczne chwilkę i odpocznę
AgnieszkaW 21:44, 12 lip 2013

Bogdziu, a ja myślę, że nasze ogrody są tak różne, inne, że aż nieporównywalne, a każdy z nich ma swój niepowtarzalny klimat i urodę. Pozdrawiam serdecznie
jotka 21:49, 12 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, a ja myślę, że nasze ogrody są tak różne, inne, że aż nieporównywalne, a każdy z nich ma swój niepowtarzalny klimat i urodę. Pozdrawiam serdecznie

Co racja, to racja podziwiam obydwa
Mala_Mi 21:51, 12 lip 2013

Oj bzyczki łapią ci się co chwila w kadr Też powinnaś o udział w jakiejś pasiece sie starać

Pysznogłówki nie kupuj. Ona ładniej rośnie jak się ją dzieli często, a ukorzenia sie bardzo płytko, tak na 5 cm. Wiec najlepiej wykopać wiosną, podzielić kłącza, dać żyznej ziemi (wystarczy płytko).. i zapełni ładnie cały teren, a tak z czasem będzie się robić coraz gorsza i podatna na mączniaka.