Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:37, 22 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Kratkowiec... Zupełna nowość dla mnie. Muszę wygooglać.

Słoneczne pozdrowionka

Poczytaj o nim , ma dwia różne wyglądy w zależności od pory roku ale nie będe zdradzac, poczytaj.Pozdrawiam.
Bogdzia 09:39, 22 sie 2013

marzena napisał(a)
dzięki Bogdziu, to jutro zerknę ale jeżeli nie możesz wysilać obecnie wzroku szukając w notatkach, to lepiej poczekam, nie spiesz się

Marzenko to dośc popularny cyprysik Lawsona Golden Wonder. Podobno dośc delikatny i wolnorosnący co u mnie zupełnie się nie sprawdza a mam trzy sztuki i żaden nie sprawia problemów.
Bogdzia 09:41, 22 sie 2013

Anita1978 napisał(a)
I ja pozdrawiam

Anitko miło że zajrzałas. myślę o Was (grupie łódzkiej) bez przerwy ale na razie nie moge się wyrobic z zaglądaniem do watków. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Bogdzia 09:41, 22 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu .. Tobie nie ma co być przykro... Choroba się zdarza , oczęta wrażliwy organ ... Trzeba o nie dbać ... A my rozumiemy ,że chwilowo nie możesz ... Naprawdę .. Potem sobie nadgonimy .... Buziaki wielkieeee

Dzięki za wyrozumiałaśc. Miłego dnia Elu.
Bogdzia 09:43, 22 sie 2013

asc napisał(a)
I z tego powodu też nic nie pisze, by Cię nie zamęczać. Dzielżany wymiatają.. .cudne są
A ja uciekam do pomidorów... gotuję całe popołudnie..

Miło Cie widziec aniu , ale mnie zadziwiasz -cały dzień gotujesz???-Ty???Bardzo Ci się to chwali. Buziaki.
Bogdzia 09:44, 22 sie 2013

Kasiek napisał(a)
Ja tylko serdecznosci zostawie,zyczen zdrowia bez liku,cieplo serca...Przytulam Bawarkowo.

Kasiu miło że zajrzałaś. Ja mam straszne zaległości , nie udało mi się dotąd obejrzec wątków spotkaniowych. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 09:48, 22 sie 2013

Margarete napisał(a)

Dzieki za odpowiedż i Tobie Bożenko i Ani.
Bardzo sie cieszę,że już masz sie lepiej i zaglądasz do komputera. Brakował nam cie Bogdziu !
Wracając do mojego pytania to może niepotrzebnie cię angazuje ale mam obawy, ten nalot schodzi pod palcami jak sie potrze liść. Jest rudo-brazowy, pryskałam na mączniaka i choroby grzybowe 2 razy ale nadal nalot jest.
Nie wiem czy to nalot niepokojacy - raczej tak bo jest nie tylko na młodych pedach ale na wszystkich lisciach z tym że na tych młodych najwiecej. Nazwy tego rh nie znam bo to jest egzemplarz który przesadziłam do siebie przed 3 laty od teściowej, najpierw tkwił długo i odchorowywał ta przeprowadzke a po roku odpoczynku zakwitł i w tym roku kwitł juz bardzo obficie, miał ciemno czerwone , krwiste widziałam u ciebie podobnie kwitnacy krzew w trakcie naszej wizyty w maju, kwitnie raczej późno, u ciebie ten twój wtedy tez dopiero zaczynał i nabierał rozpedu.
Załączam fotke

Małgosiu to rh jakuszimański i taka jego uroda że ma ten meszek na młodych listkach. Nie pryskaj niczym i nie ścieraj go bo chroni młode listki. Wydaje mi się tylko że w czasie rośnięcia młodych przyrostów miał mało wody a może też i mączliki bo pędy i liscie nie sa prawidłowo wykształcone. Zrób jeszcze zdjęcie z boku tak by było widac te młode pędy i kawałek starego to sprawdze swoje podejrzenia. W każdym bądz razie to taka cecha gatunkowa i nic robic nie trzeba.Pozdrówka.
Bogdzia 09:49, 22 sie 2013

Margarete napisał(a)
Acha i zapomniałam napisacże widoczki u ciebie jak zwykle piekne, kwitną kwiaty późnego lata i ja je lubie, szczególnie te żółciutkie rudbekie.
Powrotu do zdrowia dla ciebie i dla M życże.

Rudbekie sa piękne , szkoda tylko że to juz koniec lata. Dzięki za zyczenia. Pozdrówka ślę.
Bogdzia 09:50, 22 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko Twoj ogród latem powinien mieć inną nazwę - kwietny ogrod? Nawet nie przypuszczałam, ze masz tyle innych roślin, chociaż już drugi sezon go oglądam...

Marzenko moim zdaniem mam za mało kwiatów i własnie mam plany na ten rok by to zmienic. Jak M wyzdrowieje będą zmiany , mam nadzieje ze na lepsze. Miłego dnia życzę.
Celina 09:56, 22 sie 2013

Tylko na chwilunie wpadam. Poczytam w wolnej.
Pozdrawiam serdecznie