Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:11, 21 sie 2013

Na dziś wystarczy. Kolorowych snów dla wszystkich.
marzena 22:13, 21 sie 2013

dzięki Bogdziu, to jutro zerknę ale jeżeli nie możesz wysilać obecnie wzroku szukając w notatkach, to lepiej poczekam, nie spiesz się
Anita1978 22:17, 21 sie 2013

I ja pozdrawiam
gierczusia 23:00, 21 sie 2013

Bogdziu .. Tobie nie ma co być przykro... Choroba się zdarza , oczęta wrażliwy organ ... Trzeba o nie dbać ... A my rozumiemy ,że chwilowo nie możesz ... Naprawdę .. Potem sobie nadgonimy .... Buziaki wielkieeee
Mala_Mi 00:42, 22 sie 2013

I z tego powodu też nic nie pisze, by Cię nie zamęczać. Dzielżany wymiatają.. .cudne są
A ja uciekam do pomidorów... gotuję całe popołudnie..
Kasiek 01:08, 22 sie 2013

Ja tylko serdecznosci zostawie,zyczen zdrowia bez liku,cieplo serca...Przytulam Bawarkowo.
Margarete 02:13, 22 sie 2013

asc napisał(a)
Małgosiu, niektóre różaneczniki mają takie liście.. i na młodych nowych szczególnie pojawia sie taki nalot... podaj jeszcze jakąś nazwę rh... i popytamy Bogdzi.....
Oczywiście wcześniejsze posty wszystkie poczytałam.. i ...... myślę, że dorwie się dziś do komputera..... bo już minęła pierwszy etap choroby... zaraziła kogo miała zarazić i wiadomo komu się to dostało
Bogdzia już jest poza etapem roznoszenia wirusa..... przeszłą na sterydy....... napakuje sie nam kochana sterydami.. i będzie góry przenosić...albo i swoje rh (mówiła , że kilak znów do przesadzenia) bez pomocy auta

Dzieki za odpowiedż i Tobie Bożenko i Ani.
Bardzo sie cieszę,że już masz sie lepiej i zaglądasz do komputera. Brakował nam cie Bogdziu !
Wracając do mojego pytania to może niepotrzebnie cię angazuje ale mam obawy, ten nalot schodzi pod palcami jak sie potrze liść. Jest rudo-brazowy, pryskałam na mączniaka i choroby grzybowe 2 razy ale nadal nalot jest.
Nie wiem czy to nalot niepokojacy - raczej tak bo jest nie tylko na młodych pedach ale na wszystkich lisciach z tym że na tych młodych najwiecej. Nazwy tego rh nie znam bo to jest egzemplarz który przesadziłam do siebie przed 3 laty od teściowej, najpierw tkwił długo i odchorowywał ta przeprowadzke a po roku odpoczynku zakwitł i w tym roku kwitł juz bardzo obficie, miał ciemno czerwone , krwiste widziałam u ciebie podobnie kwitnacy krzew w trakcie naszej wizyty w maju, kwitnie raczej późno, u ciebie ten twój wtedy tez dopiero zaczynał i nabierał rozpedu.
Załączam fotke

Margarete 02:16, 22 sie 2013

Acha i zapomniałam napisacże widoczki u ciebie jak zwykle piekne, kwitną kwiaty późnego lata i ja je lubie, szczególnie te żółciutkie rudbekie.
Powrotu do zdrowia dla ciebie i dla M życże.
Madzenka 06:19, 22 sie 2013

Bożenko Twoj ogród latem powinien mieć inną nazwę - kwietny ogrod? Nawet nie przypuszczałam, ze masz tyle innych roślin, chociaż już drugi sezon go oglądam...
Kindzia 07:14, 22 sie 2013

Kratkowiec... Zupełna nowość dla mnie. Muszę wygooglać.

Słoneczne pozdrowionka