U mnie jak już kiedyś pisałam ptaki narozsiewały słonecznika w czasie zimowego karmienia. Urosły słoneczniki i teraz ptaszki mają ucztę na nich. Dziś zdjęcia kowalika, jutro sikorek.
Ania nic strasznego tylko liście i pąki prawidłowo się nie wykształciły prawdopodobnie z powodu upałów. Podobnie zresztą u Małgosi. Na zimę tak zostaw a wiosną oberwij te szczytowe paczki to roslina wypuści nowe pedy z uśpionych paków i bedzie spokojnie rosła. Pozostawienie ich najcześciej powoduje zastój w rosnieciu więc lepiej oberwac ale wczesną wiosna.Jeśli są na krótkich łodyzkach ( nie widac dobrze) to oberwij razem z tymi łodyżkami .
Dzięki.......
Przyjeżdżaj po ziemię Ale nasionka kleome siej w marcu do doniczek.. w lekką ziemie do rozsady.. ja tylko lekko wgniotłam w ziemię... i długo kiełkowały, bardzo długo
To moje... osobiście wyhodowane Ingrid bergman...kupiłam za namową Popcarol wiosna od producenta pod hala sportowa razem z eden rose, obie zakwitły ale ingrid miała wiecej kwiatów... mam taka satysfakcje z tych róż że dałam sobie to zdjecie na tapete do komutera w pracy....
Bożenko, zdrowiejcie oboje, tego życzę
Skrót ode mnie
fryzura 3 godziny wytrzymała!
ogród czeka, jak będziemy mieli luz, mnóstwo sadzenia, ale koszenie musi być, w niedzielę rodzinna inspekcja
pozdrawiam