Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

an_tre 22:45, 09 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Znam to , kiedyś miesiąc nie spałam , nawet po lekach nasennych i nagle samo przeszło. Nie powinno sie dopuszczac az do takiego przemęczenia ale nie wszystko od nas zależy. I tak zyczę miłych snów.
dzięki Bożenko, kąpiel gotowa, może mi to pomoże
dobranoc
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 22:54, 09 wrz 2013

an_tre napisał(a)
dzięki Bożenko, kąpiel gotowa, może mi to pomoże
dobranoc

Dobrej nocy Aniu.
Kindzia 09:26, 10 wrz 2013

Tak się wczoraj zastanawiałam nad tym rozpoznanym przez Ciebie Purple Splendour...ładnie zawiązał kwiaty...okryć na zimę? Teraz się wybrał...szkoda go...i takie piękne ciemne kwiaty ma.

Misiu to hortensja bukietowa Polar Bear
Mala_Mi 09:43, 10 wrz 2013

Pokropiło i koniec opadu .... ale dobre i to.
Margarete 09:55, 10 wrz 2013

Bożenko
nasze dzisiejsze spotkanie aktualne ? bo ja ze swojej strony podtrzymuje ten termin..
Tylko mam wyrzuty sumienia że w ten deszcz zmuszam cie do grzebania w ziemi... dla mnie... specjalnie..
Dziekuje ci za to... teraz u nas nie pada tyle że mglisto, może wiec uda sie dzis bez deszczu..
Pozdrawiam
popcorn 09:57, 10 wrz 2013

Miłego dnia!
u nas po mglistym poranku słonko wygląda nieśmiało
Bogdzia 10:30, 10 wrz 2013

Margarete napisał(a)
Bożenko
nasze dzisiejsze spotkanie aktualne ? bo ja ze swojej strony podtrzymuje ten termin..
Tylko mam wyrzuty sumienia że w ten deszcz zmuszam cie do grzebania w ziemi... dla mnie... specjalnie..
Dziekuje ci za to... teraz u nas nie pada tyle że mglisto, może wiec uda sie dzis bez deszczu..
Pozdrawiam

Małgosiu oczywiście aktualne,zaraz zaczniemy wykopywanie , nie pada wiec sie uda. Czekam wiec.
Bogdzia 10:30, 10 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Miłego dnia!
u nas po mglistym poranku słonko wygląda nieśmiało

Podobno ma mocno padac po południu, na razie jest ładnie. Pozdrówka Karola.
Bogdzia 10:31, 10 wrz 2013

asc napisał(a)
Pokropiło i koniec opadu .... ale dobre i to.

A u mnie w nocy podlało , nie za dużo nie za mało , w sam raz, moze grzyby bedą?Miłego dnia.
Bogdzia 10:38, 10 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Tak się wczoraj zastanawiałam nad tym rozpoznanym przez Ciebie Purple Splendour...ładnie zawiązał kwiaty...okryć na zimę? Teraz się wybrał...szkoda go...i takie piękne ciemne kwiaty ma.

Misiu to hortensja bukietowa Polar Bear

Dzięki z hortensje aco do rh to ja nigdy nie okrywam . Ten gatunek jest wrazliwy ale u mnie rosnie osłonięty innymi krzakami od strony południowej więc przetrzymuje . W wyjatkowe zimy marzna mu górne pąki kwiatowe i kwitnie tylko na dolnych gałęziach. Jeśli i u Ciebie jest osłonięty to nie okrywahj ale jeśli nie to nie umiem Ci doradzic bo nie mam takich doświadczeń bo nigdy na zime nie okrywam , jedynie pod koniec zimy cieniuję jak jest ostre słońce.Miłego dnia Kasiu.