Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:37, 03 paź 2013

GorAna napisał(a)
Bogdziu, czytam o lesie...czasami to brak słów...nie ma ci u nas rozumnej gospodarki....zachłystują się gdzieś na wierchuszce zachodem.. zatracają się ...wychodzą przed szereg....
Pozdrawiam

Na temat rozumnej gospodarki to lepiej rozmowy nie zaczynac, bo trudno się krzty rozumu doszukac Pozdrawiam Aniu.
Gardenarium 21:44, 03 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Ciuuuuuup ... Nie wiedziałam ,że są też białe ziemowity .... Noo teraz to już się będę serio zastanawiać ... Bo fiolet to mi troszku nie konweniował , ale biaaałyyyyyy .. Achhhh..

Parę dni temu pokazywałam białe zimowity, nie ziemowity

Instagram Ogrodowiska
Kindzia 22:00, 03 paź 2013

Mówisz, że zimowity marzną? A może...to ta poprzednia sroga zima była...

Pozdrawiam już z Pszczyny
Znowu mi się będzie ciężko do pracy w poniedziałek pozbierać...kto to widział...tydzień bez pracy
barbara_kraj... 22:19, 03 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Weszłam od rana do Hani i tam przeczytałam że u Ciebie jest co oglądac i oczywiście już byłam. Świetne zdjęcia i ile grzybów w jednym miejscu.Chyba muszę sie zainteresowac Twoimi lasami , moze bym się tam wybrała?

A co stoi na przeszkodzie? Opieńki jeszcze są, im chyba nawet przymrozki nie szkodzą. Bo u mnie już dziś nad ranem był i dalie zwarzył. Dobrze, że wczoraj jeszcze kilka fotek im cyknęłam

P.s. Spod Łodzi do mnie niedaleko, zapraszam
agata19762 22:23, 03 paź 2013

Bogdziu poczytałam o lesie ....jednym słowem masakra !!!

pełne zimowity baaaaaaaardzo mi się podobają
i oczywiście białe musowo trzeba poszukać ....

wiadomości o rodkach pocieszające, moje zawiązują właśnie pączki na rok następny,

spokojnej nocki Bogdziu
Mala_Mi 09:25, 04 paź 2013

U mnie nie przymrozek.. u mnie był mróz.... nawet pies do tej pory nie wyszedł za potrzeba Tzn wyszedł zobaczył zamarznięta wodę w misce i wrócił.. wlazł mi do łózka... (czego już nie robi bo nie ma siły wejść na taka wysokość) i mówił Pańca.. śpimy i grzejemy sie bo zimno strasznie.. i tak do 8 żeśmy się pogrzali A teraz leży mi pod biurkiem.. i dalej nie ma ochoty wyjść.. nawet siku! Liście z drzew lecą, masakra.. jedyna pociecha, że słońce dziś mam.. pierwszy raz prawdziwie słoneczny dzień od 8 września
Doniczkowych nie pochowałam... wiec już ich nie mam.. a że od poniedziałku mrozi, to mam z głowy przetrzymywanie donic zimą. Jeden problem odpadł. A teraz do pracy, bo i tak się zaspało ..
Milka 09:38, 04 paź 2013

To twój pies arystokrata, moje bidule maja zimny wychów, a takiego futra jak twój, nie posiadają daja sobie radę...jednak, bo bardzo o nie dbamy

Bozenko, u nas mróz też, dalie, koleusy i inne nie wytrzymały, ale teraz słońce, idę siac, tylko to póki co, mogę
Bogdzia 13:22, 04 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Parę dni temu pokazywałam białe zimowity, nie ziemowity

Szefowa ma racje , nie mówi sie ziemowity tylko zimowity. Zauważyłam ten błąd ale nie byłam pewna czy Ela nie pisze tego w żartach bo ona tak bardzo lubi słowa przekręcac a po drugie mój M ma nawyk że jak coś poprawiam to stale mi wymawia ,,nawyk nauczycielski" więc mając to ciągle na uwadze staram sie nikogo nie poprawiac ani nie pouczac, ale skoro Szefowa zwróciła na to uwagę to i ja też napiszę jak jest poprawnie.A więc Zimowity bo witają zimę.
Bogdzia 13:25, 04 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Mówisz, że zimowity marzną? A może...to ta poprzednia sroga zima była...

Pozdrawiam już z Pszczyny
Znowu mi się będzie ciężko do pracy w poniedziałek pozbierać...kto to widział...tydzień bez pracy

Ja mam ogród w wyjątkowo zimnym miejscu , taki mikroklimat tu panuje i wymarzały mi nie tylko w wyjątkowe zimy, zostały jednak te na które wlazły iglaki i dały im ochronę. Kasiu po godzinie zapomnisz o tygodniowej labie od pracy.Pozdrówka.
Bogdzia 13:27, 04 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)

A co stoi na przeszkodzie? Opieńki jeszcze są, im chyba nawet przymrozki nie szkodzą. Bo u mnie już dziś nad ranem był i dalie zwarzył. Dobrze, że wczoraj jeszcze kilka fotek im cyknęłam

P.s. Spod Łodzi do mnie niedaleko, zapraszam

Basiu dziś zakończyłam grzybobranie kupując w sklepie następna suszarkę grzybów tym razem maśleków . Właśnie się susza. Do lasu już w tym roku chyba nie ma po co chodzic bo już mróz wszystko załatwił.Natomiat jeśli w przyszłym roku mój las znów zastrajkuje to bardzo mozliwe że Cie poproszę o zaprowadzenie do Twojego lasu. Pozdrówka.