Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:54, 07 paź 2013

GorAna napisał(a)
Przywiódł mnie tutaj zapach grzybków..piękny zbiór, będą pierożki oj będą
Pozdrawiam

Pewnie ze bedą , szczególnie na wigilię muszą byc.Zupa grzybowa też nie do pogardzenia i bigosik z grzybkiem i żurek, no sporo ich potrzeba. Pozdrówka.
marzena 23:03, 07 paź 2013

grzyby... fajny zbiór...
ja zbieram, jak sie potknę o grzyby w ogrodzie ... ale ostatnio coś ich mało...
Bogdzia 23:04, 07 paź 2013

marzena napisał(a)
grzyby... fajny zbiór...
ja zbieram, jak sie potknę o grzyby w ogrodzie ... ale ostatnio coś ich mało...

a u mnie chyba się dopiero zaczynają, przynajmniej taką mam nadzieję bo dotąd ich nie było a dzis trochę uzbieraliśmy. Pozdrawiam Marzenko.
EPODLAS 23:28, 07 paź 2013

Bogdziu, u mnie też grzybów mniej. Ale ja lubię połazić po lesie, a ostatnio to aparat zabiera i coś tam pstryknę. Dobrze że lasek mam niedaleko i się nie boję sama iść, bo M nie przepada za grzybobraniem. Mam nadzieję że jeszcze coś uzbieram, na suszenie. Tak przydają się potem w kuchni
monteverde 23:41, 07 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

No właśnie po niedzieli ale szlachetniejszych brak bo las bardzo zniszczony wyrębem . Zmieniły sie warunki i grzybów nie ma. Za pare lat bedzie niesamowity wysyp opieniek bo pieńków mnóstwo i gałęzi stosy.Pozdrawiam Aniu .

Faktycznie jak tak można niszczyć a tych z czerwonawymi nóżkami nigdy nie zbieram sama pozdrawiam Bogdziu
barbara_kraj... 23:51, 07 paź 2013

Bogdziu, na grzybobraniu byłaś! Spory zbiór! My jutro się wybieramy, ale dojechać ze 40 km trzeba!
Mala_Mi 07:51, 08 paź 2013

A ja idę robić wyręb "lasu" w moim ogrodzie Chociaż ma być piękniej to też serce troszkę boli...
Bogdzia 08:55, 08 paź 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, u mnie też grzybów mniej. Ale ja lubię połazić po lesie, a ostatnio to aparat zabiera i coś tam pstryknę. Dobrze że lasek mam niedaleko i się nie boję sama iść, bo M nie przepada za grzybobraniem. Mam nadzieję że jeszcze coś uzbieram, na suszenie. Tak przydają się potem w kuchni

Bożenko Twoje grzyby ładniejsze od moich były. Fajny masz lasek jeśli się sama nie boisz isc , ja się niestety boję bo ten teren nie ma dobrej sławy, wprawdzie przed wieloma laty ale grasował tu ,,wampir" . Nie mieszkałam tu wtedy ale czytałam w gazetach i do dziś pamiętam więc strach pozostał.W tej chwili jest tu bardzo spokojnie pod względem bezpieczeństwa (a niespokojnie bo wycinają las) ale sama chodzę tylko po skraju lasu. Mój M też nie przepadał za grzybobraniem ale przez lata przyzwyczail sie i chodzi bez marudzenia.Pozdrówka przesyłam i mam nadzieje ze jeszcze grzybów nazbierasz.
Bogdzia 08:56, 08 paź 2013

monteverde napisał(a)

Faktycznie jak tak można niszczyć a tych z czerwonawymi nóżkami nigdy nie zbieram sama pozdrawiam Bogdziu

Aniu to jest cecha spowodowana różnym podłożem , nie ma żadnego niebezpieczeństwa.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 08:57, 08 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, na grzybobraniu byłaś! Spory zbiór! My jutro się wybieramy, ale dojechać ze 40 km trzeba!

Basiu czy te 40km to w moja stronę?Troszkę to jest ale jak sa grzyby to warto pojechac.Pełnych koszy życzę.