Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

agniecha973 09:35, 18 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu kobiety mają mnóstwo pracy oprócz pracy zawdowej więc powinny korzystac z mniej obciążonych pracą domową mężów. Poza tym dla słabszej fizycznie kobiety szarpanie sie z cięzkimi pracami jest niebezpieczne dla zdrowia a mąz najczęściej bez wysiłku jest w stanie ta prace wykonac. Ja jestem za podziałaem na prace męskie i zeńskie zdecydowanie bo przecież nie jesteśmy obdarzeni jednakową siłą fizyczną i ten kto ma jej więcej powinien wykonac cięższe prace. A wspólna praca w ogrodzie pewnie zbliża bardziej niż wspólne wczasy w najlepszym ośrodku wypoczynkowym i cieszy przez wiele lat gdy o wczasach już dawno się zapomni.Rodzina oczywiście jest zawsze na pierwszym miejscu i trzeba sie cieszyc ze sie ją ma i dbac o nią, fajnie ze możesz powiedziec że masz wspaniała rodzinę , to chyba najważniejsze .Pozdrówka przesyłam.

O właśnie, popieram! Nie wiem co te zatwardziałe feministki chcą od podziału prac na męskie i żeńskie, toż to naturalne jest i tyle.
Bogdzia 09:39, 18 paź 2013

Kasiu , Marzenko, Agnieszko , Anitko, Elu, Ula większosc z Was zacytowała te same zdjęcia dlatego odpisuję razem . Ja też uwielbiam ten widok , nacieszyc sie nim nie moge. Robię stale prawie takie same zdjęcia bo bardzo mi się podoba. Miłego dnia życzę.
Bogdzia 09:40, 18 paź 2013

agniecha973 napisał(a)

O właśnie, popieram! Nie wiem co te zatwardziałe feministki chcą od podziału prac na męskie i żeńskie, toż to naturalne jest i tyle.

Sama prawda.
Mala_Mi 09:41, 18 paź 2013

Ja już nie cytowałam zdjęć... ale też mi sie bardzo podoba.. u nas zaczęło padać... . lecą liście z drzew..
kachat 10:05, 18 paź 2013

Bogdziu, bardzo dziękuję za odpowiedź odnośnie sadzenia rododendronów Zwykle robiłam tak jak ty, czyli pół na pół torf i rodzima ziemia, tylko że u mnie rodzima ziemia to kwaśny piach Może nie taki beznadziejny całkiem, bo porolny, więc na samym piachu by tu roślin nie uprawiali, ale jednak piach... A jaka jest u ciebie Bogdziu? Ja swoim krzakom zaczęłam dodawać do dołka trochę lepszej ziemi i zawsze parę garści igieł ze ściółki, ale ciągle nie wiem, czy ja to wszystko w ogóle z sensem robię
popcorn 10:06, 18 paź 2013

Ja wczoraj pozamiatałam, pograbiłam, a dzisiaj jeszcze gorzej wszędzie liście - od sąsiadów i z drzew "na miedzy" no cóż, uroki jesieni tyle że łyso będzie później, buu...
miłego dnia - ale pogoda!! na szczęście z herbatką, w ciepełku, można pracować
Bogdzia 14:21, 18 paź 2013

asc napisał(a)
Ja już nie cytowałam zdjęć... ale też mi sie bardzo podoba.. u nas zaczęło padać... . lecą liście z drzew..

U mnie też popadało w nocy i rano , teraz nie pada ale nie jest ciepło.Wszystko co było do posadzenia -posadziłam i właściwie moge znów kupowac.
Bogdzia 14:27, 18 paź 2013

kachat napisał(a)
Bogdziu, bardzo dziękuję za odpowiedź odnośnie sadzenia rododendronów Zwykle robiłam tak jak ty, czyli pół na pół torf i rodzima ziemia, tylko że u mnie rodzima ziemia to kwaśny piach Może nie taki beznadziejny całkiem, bo porolny, więc na samym piachu by tu roślin nie uprawiali, ale jednak piach... A jaka jest u ciebie Bogdziu? Ja swoim krzakom zaczęłam dodawać do dołka trochę lepszej ziemi i zawsze parę garści igieł ze ściółki, ale ciągle nie wiem, czy ja to wszystko w ogóle z sensem robię

To masz taką samą ziemię jak ja . Igły ze sciółki nie są złe i zawsze możesz dac , najlepiej takie juz rozłożone, przekompostowane, natomiast chyba nie ma potrzeby dawania lepszej ziemi bo akurat rh lubią ziemie przepuszczalna a przepuszczalna jest tylko ziemia posiadająca sporą ilośc piasku . Torf a potem nawóz wystarcza do ich odżywienia.Tak przynajmniej sadze po swoich.Na pewno dobrze jest podsypywac dobrej ziemi przy sadzeniu innych roślin które mają wieksze wymagania ale moim zdaniem dla rh takiej potrzeby nie ma ale jeśli bardzo chcesz to troche daj tylko absolutnie nie gliny bo im zaszkodzisz.
Bogdzia 14:29, 18 paź 2013

popcarol napisał(a)
Ja wczoraj pozamiatałam, pograbiłam, a dzisiaj jeszcze gorzej wszędzie liście - od sąsiadów i z drzew "na miedzy" no cóż, uroki jesieni tyle że łyso będzie później, buu...
miłego dnia - ale pogoda!! na szczęście z herbatką, w ciepełku, można pracować

U mnie tez mnóstwo liści wiatr zerwał, pustawo sie zrobiło a na ziemi liści nie brakuje . Ma byc jeszcze ładnie to sie posprząta, czyt. M posprzata.Ale potem już smutno bez tych liści bedzie. Pozdrawiam Karola.
Bogdzia 14:31, 18 paź 2013

Kilka dni temu zastanawiałam sie czy u mnie jest ładniej wiosną czy jesienia i postanowiłam to sprawdzic . Znalazłam prawie identyczne zdjęcia i u mnie zdania są podzielone a Wy jak myślicie??????