Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:35, 03 lis 2013

GorAna napisał(a)
Miłej niedzieli Bogdziu....widziałam krzewy kwitnące jętkami...cudne zjawisko, nigdy nie widziałam

Szkoda ze nie można nakrecic filmiku albo chociaż gifa , fajnie by było pokazac ten ich trzepot skrzydełkami mieniącymi się w sloneczku. Piekne zjawisko . Miłej niedzieli Aniu.
Bogdzia 09:36, 03 lis 2013

monteverde napisał(a)

Jola w grudniu święta potem ferie, potem następne i przeleci ani się spostrzeżesz

Miejmy nadzieje ze tak szybko przeleci.Tez bym chciała.Pozdrówka Aniu.
Bogdzia 09:37, 03 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Polewka z czosnku na ślimaki...kopalnią wiedzy jesteście dziewczyny

Tym razem to Ania Monte taka madra , zreszta ona zawsze mądra dziewczynka.Pozdrawiam Marzenko.
Bogdzia 09:41, 03 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, cuda pokazujesz, krzew z jętkami możliwy tylko u Ciebie. U siebie zaobserwowałam tylko raz nalot ważek, było ich setki, wrażenie niesamowite, bo szybowały nad oczkiem, w całym ogrodzie i przy lesie. Ale one podobnie jak jętki, rozwijają się w wodzie, tyle że niektóre żyją dłużej. Pozdrawiam, miłej niedzieli życzę.

To widziałaś piekne zjawisko bo jeszcze bardziej kolorowe ale ich lot się różni , ważki latają nad jakimś terytorium a jetki bardzo niewiele zmieniaja miejsce , mozna prawie powiedziec ze w miejscu tylko trzepocza skrzydełkami i nie mają koloru tylko błyszczące w słońcu skrzydełka. Obydwa zjawiska piekne . Jakos nie chce mi sie wierzyc że u Ciebie jętki koło jeziorka nie latają , przecież tam masz idealne warunki.Również miłej niedzieli Mariolko.
Konstancja30 09:41, 03 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Tym razem to Ania Monte taka madra , zreszta ona zawsze mądra dziewczynka.Pozdrawiam Marzenko.

ja też zapisałam tę polewkę ... recepturę gotową bym poprosiła bo przy mojej inwencji twórczej mogę wywołać czosnkową zagładę eteryczną ... no i w kalendarz na rok następny wpisałam na luty - "pamietaj ... kulki na slimaki syp" ... nie wiem czy robale będą czy nie zamierzam działać prewencyjnie bo mam nowe hosty i stare naparstnice które kofam ... i chcę żeby wyglądały
Bogdzia 09:43, 03 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu martwi mnie moja Haaga. Zajrzyj do mnie, proszę, na str.316.

Byłam , napisałam . Masz chyba syndrom przewrazliwionej mamusi.(mam nadzieje ze sie nie pogniewasz o ten żart) Miłej niedzieli.
Bogdzia 09:44, 03 lis 2013

U mnie dziś dzień wnuczkowy i więcej gotowania niż zwykle dlatego do Was zajrze dopiero wieczorkiem . Miłego dnia wszystkim zycze.
Kindzia 10:07, 03 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Byłam , napisałam . Masz chyba syndrom przewrazliwionej mamusi.(mam nadzieje ze sie nie pogniewasz o ten żart) Miłej niedzieli.

Bogdziu Coś TY

Takie szare mnie zaniepokoiło...
Do kościółka lecę, później będę.
Mala_Mi 10:25, 03 lis 2013

Miłego wnuczkowania
Kindzia 12:26, 03 lis 2013

Miła niedziela Potem, jak już wnusiątko oddasz, to pusto się zrobi. Ja tak mam.