Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 21:22, 07 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu o ile wiem to ma taką samą nazwe jak jego poprzednik czyli liliowiec rdzawy ale pewno ma jakieś imie ale nie szukałam dotąd i nie wiem . Ja uważam że jest cudny , jeden z moich najulubieńszych.Może jutro poszukam w internecie.Pozdrówka.

To jest liliowiec rdzawy "Kwanso", też go mam, ma podwójne płatki.
Pozdrawiam.
Kasik 21:33, 07 lis 2013

Piękny ten liliowiec - płatki takie lekko karbowane, a i kolor urokliwy.

U mnie rośnie na samym środku trawnika taki zwyczajny, żółty. Chciałam go przesadzić w inne miejsce, ale napotkałam na opór córci. Musze to znieść, w końcu to nie tylko mój ogród.

Pozdrawiam

GorAna 21:40, 07 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

No to popatrz z bliska Krysiu . Pozdrawiam.

Bogdziu, cudne te liście.......śmieję się pod nosem, bo nie wszyscy suchymi liśćmi potrafią się zachwycać......my tutaj chyba chorujemy na jakąś wspólną chorobę
Pozdrawiam
Bogdzia 21:44, 07 lis 2013

hania napisał(a)

można się poczuć jak w parku pozdrawiam

W parkach czyściej niż u mnie ale że tak postanowiliśmy to się tego trzymamy i nie grabimy. Pozdrawiam Haniu serdecznie.
Bogdzia 21:46, 07 lis 2013

Gabriela napisał(a)

To jest liliowiec rdzawy "Kwanso", też go mam, ma podwójne płatki.
Pozdrawiam.

No jasne , przecież ja to wiedziałam ale skleroza w moim wieku to już normalka. Dzieki Gabrysiu, kiepsko z moja głową niestety. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:48, 07 lis 2013

Kasik napisał(a)
Piękny ten liliowiec - płatki takie lekko karbowane, a i kolor urokliwy.

U mnie rośnie na samym środku trawnika taki zwyczajny, żółty. Chciałam go przesadzić w inne miejsce, ale napotkałam na opór córci. Musze to znieść, w końcu to nie tylko mój ogród.

Pozdrawiam

On jest naprawde piękny , przynajmniej ja tak uważam.Oczywiście ze ze zdaniem córci trzeba bardzo sie liczyc bo jej pomoc w ogrodzie i zamiłowanie do niego jest bardzo potrzebne.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:50, 07 lis 2013

GorAna napisał(a)

Bogdziu, cudne te liście.......śmieję się pod nosem, bo nie wszyscy suchymi liśćmi potrafią się zachwycać......my tutaj chyba chorujemy na jakąś wspólną chorobę
Pozdrawiam

No i z tą chorobą azyl sobie znaleźliśmy to całkiem jak specjalizacja w zakładach psychiatrycznych , nie chciałabym jednak wyzdrowiec. Dobrze mi z tą chorobą i z Wami.
Mala_Mi 23:35, 07 lis 2013

Bogdzia.. mi też dobrze z tą chorobą
Kwanso jest prześliczny.... dlatego dostał nową oprawę Więcej miejsca bo sie rozrasta pięknie
Bardzo dziękuje jeszcze raz za to cudo

To dałam do katalogu Teraz lecę zmienić nazwę .. ale "od Bogdzi" też zostawię ...

Edit.. blisko niego rośnie wielka kępa rdzawego... rdzawy pierwszy kwitnie, potem ten, a w między czasie mam tu rude lilie w dwóch odmianach.. śłiczny zakątek pomarańczowy.. dlatego pasowały mi tu jeżówki pomarańczowe... tylko ten różwoy powojnik.. wszystkie mi zdychają ,a ten jeden ma sie dobrze.. bo kolorem a gryzie sie z resztą ..
Kindzia 09:02, 08 lis 2013

Pomacham

Przyzwoita pogoda u nas

Słoneczka życzę
popcorn 09:11, 08 lis 2013

Zaglądam, pozdrawiam! No tak, las to taka naturalna zapora od wiatru.. pozdrawiam!!!