Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 16:35, 21 lis 2013

Dziś u Ciebie na dwie raty czytałam, a 5 razy wracałam do Agniesi na kamieniach i widoku teraz .. jedno i drugie bardzo urosło... i jedno i drugie coraz piękniejsze
Bogdzia 17:22, 21 lis 2013

asc napisał(a)
Dziś u Ciebie na dwie raty czytałam, a 5 razy wracałam do Agniesi na kamieniach i widoku teraz .. jedno i drugie bardzo urosło... i jedno i drugie coraz piękniejsze

Niezbyt skromnie zgodzę sie z Toba .
Bogdzia 17:29, 21 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Bogdziu, zrobiłam się chyba mało wyrozumiała dla roślin i wymagająca zanadto. Powiedz mi, czy jest szansa, że moje Eskimo się do mnie przekonają i zakwitną lepiej albo będą pełniejsze od dołu? Teraz są takie trójkąty. Rosną tam, gdzie Cunning... "cośtam", pod świerkami - czy potrzebują więcej wody? Czy zmieni im się pokrój?

Ewciu Eskimo jest dośc dużym rh w zwiazku z czym nie z bardzo gęstym bo roczne przyrostysa dośc duze. Nie wiem jak wyglądaja inne egzemplarze ale mój od dołu tez nie jest gęsty. Mnie to nie przeszkadza bo nie jestem nastawiona na to by rośliny koniecznie były bardzo gęste. Cunninghams'y nie rosną takie wysokie i rzeczywiście maja gęsty pokrój , taka ich uroda.Z czasem i Rskimo się zagęści bo każdy nowy rok to więcej przyrostów ale pewnie nie będzie przypominał gestością Cunningham'a. Jeśli Ci bardzo zależy by nie widziec łodyg to posadz przed nim cos np azalię japońską albo cokolwiek innego.Pod świerkami nie ma najmniejszych wątpliwości że rh potrzebuja wody.Pozdrawiam serdecznie , bardzo fajny avatar masz.
Bogdzia 17:30, 21 lis 2013

kasiek napisał(a)
Zrozumiałam dylematy miłosne
Ja patrzę które mi w cieniu lepiej rosnąc bedą - chyba rh

Bylam u Ciebie i widziałam nowe zdjecie które wstawiłas i zaraz tam ide i u Ciebie odpiszę.
elzbieta_g 17:38, 21 lis 2013

Bogdziu ale tym masz wiedzę o rh i azaliach no po prostu encyklopedia
Bogdzia 17:42, 21 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
Bogdziu ale tym masz wiedzę o rh i azaliach no po prostu encyklopedia

Elu , no nie przesadzaj. Tyle wiem ile mam praktyki przez 13 lat tego ogrodu choc jednego rh i ze dwie azalie miałam juz wczesniej , dobrze rosły i pieknie kwitły mimo że nie były wsadzone do kwaśnej ziemi ani niczym nawożone , co jest przecież konieczne, ot takie szczęście laika.
elzbieta_g 17:46, 21 lis 2013

praktyka nie teoria czyni mistrza
Bogdzia 17:49, 21 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
praktyka nie teoria czyni mistrza
Pewnie tak ale to jeszcze nie teraz.
Urszulla 18:09, 21 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Pewnie ze skrzat ,czyli wnusia a za nią rh które teraz wyglądają tak a właściwie są wyższe bo tu po deszczu to się przygieły. Jeden kamień jak widzisz pozostał ale jest przesuniety.

A co to Bogdziu za odmiana przed tym Rh różowym, kwitnąca na ciemny fiolet (niższy od wszystkich).
Kindzia 19:38, 21 lis 2013

Te rodusie ze zdjęcia przez Ulcię przywołanego to z maja? A może to czerwiec...lilie już takie do kwitnienia tam masz...