Ja kupuję słonecznik od chłopa na rynku , nie jest łuszczony na ogół choc czasem bywa i łuszczony,. Płacę po 3,5 za kg a łuszczony po 7zł za kg.Na rynkach sprzedają pokarm dla kur itp i słonecznik też mają i to jest najtaniej. Na zimę kupuje od razu worek .oczywiście potem trzeba jeszcze dokupic.
Kolor sikorki to kwestia oświetenia , faktycznie one sa żółte a tu jakieś dziwne oświetlenie musiało byc. teraz raczej za ciemno na dobre zdjecia to i kolory różnie wychodza.Soczewki aparatu też różnie różne kolory odbierają.Na pewno mamy jednakowe sikorki.
Ale jak poczytałam o tym zakupie od razu całego worka na dokarmianie to się troszku przeraziłam... Gdzież ja to upchnę ????..... Wielki ten worek Bogdziu ???..... Ile tego trzeba mieć ???
Bo na tych gotowych pokarmach z Lidlusia to można zbankrutować
Bogdziu można się uśmiać u Ciebie Tesia może masz kanarki czarny słonecznik drobny nie łuskany kupuję w paczkach 3kg, 1kg = 4zł, to nie drogo miłego dnia Bogdziu idę może i ja upoluję jakąś z moich sikorek, ale jakieś w tym roku są ruchawe
A ja kupuję słonecznik i inne (też są mieszanki dla ptaków) w hurtowni z nasionami dla rolników.. za słonecznik czarny płacę 2 zł za kg. Jest to hurtownia wiec ilości też hurtowe, ale u nas idzie dużo karmy Też wstawiłam fotki ptaków... a to oznacza, że nastał czas zimowy
Elu nie każdy musi od razu workami kupowac. Tak kupuj jak Ci pasuje. Ja kupuje worki po 25kg ale czasem i na kilogramy czyli np tylko 5kg.Zima długa wiec trzeba szukac mozliwie tanich miejsc zakupu.Pozdrówka.