Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:57, 09 gru 2013

zawitka napisał(a)
Bogdzia ptaszki urocze i czytam ze robota się zaczyna z pierogami ja tez się zabieram w środę Jakie pierogi bys nie zamroziła to są 100razy lepsze od kupionych

Masz racje . Przed przyjazdem do mnie ogrodowiska kupowałam pierogi do spróbowania w różnych sklepach bo wydawało mi sie ze nie jestem w stanie zrobic pierogów na ok 40 osób, wszystkie były okropne mimo ze wybierałam najlepsze sklepy ,no i w koncu sama zrobiłam bo tamtych nikt by nie chciał jeśc. Ja nie gotuje zbyt dobrze , nie mam serca do gotowania ale w porównaniu ze sklepowymi to uważam że moje sa dobre, lepsze , najlepsze.Dziś pierogi zrobione i zamrożone.I okna zrobione.( ale to juz nie ja ).
Bogdzia 16:58, 09 gru 2013

yolka napisał(a)
Kukam regularnie. Pozdrowienia przesyłam

Jolu miło ze do mnie kukasz , ja do Ciebie tez kuknę. Pozdrówka.
makkasia 17:30, 09 gru 2013

Bodziu ja też uważam, że choć pierogi czasochłonne to najlepiej zrobić je samemu pyyycha
A co do kotów i ptaków - moje koty nie lubią zimna więc ptaki w zimie sa bezpieczne i mogą się posilać w stołówce do woli
ściskam
Celina 17:46, 09 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Masz racje . Przed przyjazdem do mnie ogrodowiska kupowałam pierogi do spróbowania w różnych sklepach bo wydawało mi sie ze nie jestem w stanie zrobic pierogów na ok 40 osób, wszystkie były okropne mimo ze wybierałam najlepsze sklepy ,no i w koncu sama zrobiłam bo tamtych nikt by nie chciał jeśc. Ja nie gotuje zbyt dobrze , nie mam serca do gotowania ale w porównaniu ze sklepowymi to uważam że moje sa dobre, lepsze , najlepsze.Dziś pierogi zrobione i zamrożone.I okna zrobione.( ale to juz nie ja ).

Robota pierogów dopiero przede mną. A właściwie przed nami. M dzielnie pomaga.
A na okna spojrzałam dzisiaj ,ale lało cały dzień ,więc mycie chwilowo odroczone.
wiunia 18:12, 09 gru 2013

Pozdrawiam Bogdziu! U mnie też pierogi już zamrożone oraz krokiety, a okna może w tym tygodniu machnę jak mnie przeziębienie opuści
bogumila 18:54, 09 gru 2013

Pozdrowienia ślę...śniegu u nas coraz mniej...
Gabriela 19:03, 09 gru 2013

Ptaszkowo tutaj i smacznie dzisiaj. Co prawda u mnie nie ma tradycji lepienia pierogów na Boże Narodzenie, są tylko malutkie uszka z grzybami do barszczu, ale pierogi wszyscy lubimy i chętnie jemy przez cały rok. I masz rację Bożenko, że żadne kupione nie są tak dobre jak te zrobione własnoręcznie. Bo i ciasto za grube i farsz "nie taki". Szkoda tylko, że nie można robić ich szybciej.
Śliczne rysunki ptaków, jak się domyślam część jakiegoś fajnego albumu.
Łączę pozdrowienia.
Bogdzia 20:03, 09 gru 2013

makkasia napisał(a)
Bodziu ja też uważam, że choć pierogi czasochłonne to najlepiej zrobić je samemu pyyycha
A co do kotów i ptaków - moje koty nie lubią zimna więc ptaki w zimie sa bezpieczne i mogą się posilać w stołówce do woli
ściskam

Kasiu masz racje co do pierogów a koty dokąd są w domu dotąd ptaszki sa bezpieczne i tak byc powinno przynajmniej zimą kiedy ptaki sa zmuszone korzystac z naszej pomocy. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:05, 09 gru 2013

Celina napisał(a)

Robota pierogów dopiero przede mną. A właściwie przed nami. M dzielnie pomaga.
A na okna spojrzałam dzisiaj ,ale lało cały dzień ,więc mycie chwilowo odroczone.

U mnie padało troche w nocy i rano , w dzień już nie było deszczu . Bardzo mnie ten deszcz ucieszył , cieszę sie jak z prezentu bo moge spac spokojnie nie marwiąc sie o wysuszone wiatrem rh.Pozdrówka Celinko.
Bogdzia 20:08, 09 gru 2013

wiunia napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu! U mnie też pierogi już zamrożone oraz krokiety, a okna może w tym tygodniu machnę jak mnie przeziębienie opuści

Jak jesteś przeziebiona to sie za okna nie bierz bo co Ci z takich świat jak bedziesz chora. Okna mogą i do wiosny poczekac. Świeta i bez mycia okien bedą fajne bo jak mówi Irenka światło lampek wszystko ukryje.