Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:09, 09 gru 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Pozdrowienia ślę...śniegu u nas coraz mniej...

Widziałam Twoje piernikowo ale znów nic nie pisałam bo pomiędzy pierogami nie chciało mi się logowac. Pozdrówka.
Bogdzia 20:13, 09 gru 2013

Gabriela napisał(a)
Ptaszkowo tutaj i smacznie dzisiaj. Co prawda u mnie nie ma tradycji lepienia pierogów na Boże Narodzenie, są tylko malutkie uszka z grzybami do barszczu, ale pierogi wszyscy lubimy i chętnie jemy przez cały rok. I masz rację Bożenko, że żadne kupione nie są tak dobre jak te zrobione własnoręcznie. Bo i ciasto za grube i farsz "nie taki". Szkoda tylko, że nie można robić ich szybciej.
Śliczne rysunki ptaków, jak się domyślam część jakiegoś fajnego albumu.
Łączę pozdrowienia.

Dla mnie pierogi z kapustą i grzybami to najbardziej ulubione danie wigilijne a jak coś zostanie to w pierwszy dzień świąt pierogi wygrywaja ze wszystkim, nie wyobrazam sobie by ich nie było , uszka do barszczu również robię ale u mnie częsciej od barszczu jest zupa grzybowa.
Rysunki ptaków ze starych atlasów ptaków lata 1961 i 1979. Pozdrawiam serdecznie Gabrysiu.
jagoda99 20:30, 09 gru 2013

Zostawiam pozdrowienia
Ptaszki piekne na pierogi sie pisze nie umiem i nie lubie robic a okna kto tu sobie zawraca glowe oknami o tej porze roku
No i sama widzisz jaka ze mnie gospodyni jak z koziej du....y siodlo hi hi hi
Widze ze Ty taka rododendrowa jestes czy moge Cie zapytac o rade moje rd mialy cale podziurawione liscie nie wygladaly za dobrze w tym roku co moze byc za przyczyna ?
Bogdzia 20:45, 09 gru 2013

jagoda99 napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia
Ptaszki piekne na pierogi sie pisze nie umiem i nie lubie robic a okna kto tu sobie zawraca glowe oknami o tej porze roku
No i sama widzisz jaka ze mnie gospodyni jak z koziej du....y siodlo hi hi hi
Widze ze Ty taka rododendrowa jestes czy moge Cie zapytac o rade moje rd mialy cale podziurawione liscie nie wygladaly za dobrze w tym roku co moze byc za przyczyna ?

Nie przesadzam ani z gotowaniem ani tym bardziej ze sprzątaniem , trzeba tez trochę pożyc spokojnie a nie tylko pracowac więc Twoja postawa nic mnie nie dziwi. Wygryzione liście to mogą byc opuchlaki choc nie tylko one. To groźny przeciwnik i wiosna trzeba z nim zawalczyc bo moze zniszczyc rośliny. Tu jest o nich cały watek , poczytaj. Pozdrawiam serdecznie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki
gierczusia 20:58, 09 gru 2013

Nie znałam tego hasła " jak z koziej dooopy siodło. " ... Bardzo mi się podoba

Buziam Bogdziu

Ja się dziś chyba własną śliną udławię , bo wszystkie piszecie o takich smakołykach .że noooooo

Mniam
Bogdzia 21:01, 09 gru 2013

gierczusia napisał(a)
Nie znałam tego hasła " jak z koziej dooopy siodło. " ... Bardzo mi się podoba

Buziam Bogdziu

Ja się dziś chyba własną śliną udławię , bo wszystkie piszecie o takich smakołykach .że noooooo

Mniam

To się douczyłaś u mnie, choc to nie moje słowa.U Ciebie było niedawno przyjęcie to teraz my troche smakołyków dla równowagi musimy miec. Bużka.
gierczusia 21:01, 09 gru 2013

Bożeszzzzz... .. Ja nawet sobie jiedyś nie zdawałam sprawy ,ze tyle różnych ptic po świecie lata ......,, muszę zapamiętać .....Czeczotka ślicznotka bardziej na różowo

Fotki z książek bardzo fajne i poglądowe
Bogdzia 21:02, 09 gru 2013

gierczusia napisał(a)
Bożeszzzzz... .. Ja nawet sobie jiedyś nie zdawałam sprawy ,ze tyle różnych ptic po świecie lata ......,, muszę zapamiętać .....Czeczotka ślicznotka bardziej na różowo

Fotki z książek bardzo fajne i poglądowe

Nie tak łatwo spamiętac nawet nasze ptaszki , ja też sporo jeszcze nie znam.
malgorzata_s... 21:04, 09 gru 2013

Cały śnieg spłynął i już po atmosferze zimowej Ciekawe co ta pogoda nam jeszcze wywinie Pozdrawiam
Welka 21:06, 09 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Ewelinko wszyscy myśla ze u nich nie ma ładnych ptaków dokad ich nie sfotografuja bo zeby zrobic zdjecia to trzeba sie tym tematem troszke zając i wtedy więcej sie widzi.U Monte w dużym mieście też sa fajne ptaki i grubodzioby również , moja znajoma w Łodzi też mówi ze na balkon do karmnika przylatują a to chyba Ty pokazywałaś trznadle u siebie , czy się mylę????

Nie mylisz się u mnie były trznadle, a u rodziców dzwońce
Pozdrawiam