Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:41, 29 gru 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Witam Bogdziu, pozdrawiam i szybciutko przebiegnę po Twoim wątku, bo sporo zaległości mi się nazbierało...

Basiu stron wprawdzie przybywa ale poza rozmowami o pogodzie niewiele sie dzieje.Pozdrówka.
Bogdzia 18:48, 29 gru 2013

an_tre napisał(a)
Święta za nami i ostatni goście, córka z rodziną wyjechali wieczorkiem, tak, że powoli mogę poodwiedzać zaprzyjaźnione ogrody
wszędzie gdzie zajrzę pogodowe anomalia, czyli wiosna w grudniu
u mnie też rosną i kwitną niektóre, a powinny już dawno spać ale cebulowych nie widziałam, jeszcze siedzą w gruncie, chyba, że nornice zjadły, ale nie powinny, bo sadziłam w pojemniki

Dobrze ze Ci nie rosną bo gdyby był mróz to wiadomo sa na straty choc czytam ze mrozu ma nie byc i to mi pasuje.Pozdrówka Aniu.
Bogdzia 18:57, 29 gru 2013

Gabriela napisał(a)
Och, ogrodnicy zawsze narzekają na pogodę. Nigdy nie jest właściwa, udowodnił to już Capek w swoim "Roku ogrodnika".
Nie pierwsza to zima bez zimy i nieostatnia pewnie.

Gabrysiu masz rację ale tak by sie chciało te roślinki wypieścic ze każdy zły objaw pogody nas martwi,. to ciepełko wcale złe nie jest jedynie jest obawa o to co dalej czy mróz nie zniszczy roslin a to przecież nasze skarby i trzeba o nie dbac.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:04, 29 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Sporo w tym racji

Pozdrówka Marzenko.
Bogdzia 19:09, 29 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
My jak prawdziwi gentelmeni.. rozmawiamy o pogodzie Oczywiście z braku innych tematów

Z przymusu zostaliśmy gentelmenami .....
Bogdzia 19:20, 29 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Wyjatkowo nie narzekam na pogodę, bardzo mi odpowiada, zwlaszcza, ze dzis kapie i rh oraz wszystko inne dostaje papu, ściskam niedzielnie

Mnie sie też pogoda podoba i jak moze taka byc w Anglii i w Australii u mojej córci to dlaczego nie miałaby zostac już taka u mnie. marzę o takiej zmianie klimatu na stałe.
Bogdzia 19:25, 29 gru 2013

gierczusia napisał(a)

Ooooo ... No to muszę podlecieć i zobaczyć co tam z suchością u moich rodków

Dzięki za przypominajkę

Buziak Bogdziu

Ja swoich nie podlewam bo co kilka dni deszczyk pada ale jeśli gdzieś sucho to trzeba podlac szczególnie że te wiatry bardzo wysuszaja.pozdrówka Elu.
Bogdzia 19:35, 29 gru 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Widze, ze u wszystkich wiosennie sie zrobilo w ogrodach, z jednej strony fajnie, ze nie walczymy z nadmiarem sniegu i mrozami ale gorzej co bedzie jak przyjda silne mrozy a przyroda totalnie idiocieje i mysli, ze to juz marzec. U mnie i kaliny i nawet horti bukietowe pąki mają. Pozdrawiam poswiatecznie i zycze zdrowia w nowym roku, aby wszystko dobrze rosło i zakwitło w stosownym czasie i jak najwiecej spotkan ogrodowiskowych

Danusiu dzięki za zyczenia. Co do roślin to nic zrobic nie mozemy , jeśli zmarzna to trudno , nie da sie przeciez ich zabrac do domu. Pewnie że będzie szkoda ale nic zrobic nie możemy , a ja liczę ze zimy wcale nie bedzie i tak koło zera trochę pobędzie a potem już wiosna.
Bogdzia 19:39, 29 gru 2013

Rench napisał(a)
Pozdrawiam poświątecznie Bogdziu

Reniu odpozdrawiam serdecznie.
makkasia 00:00, 30 gru 2013

Bodziu u mnie też cisza, czas poświątecznego leniuchowania, liczę na to, że pogoda będzie łaskawa w 2014 roku dla naszych roślin czego nam wszystkim życzę,