Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:32, 30 gru 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku
Z ufnością i nadzieją wstępujemy w nieznane...co nam ten Roczek pokaże? czym nas zadziwi, a czym sprawi radość?
przesyłam uściski

W moim wieku coraz mniej sie człowiek spodziewa ale byle kwitł ogródek i zdrowie dopisało to bedzie dobrze. Aniu również wszystkiego najlepszego Ci zyczę .
paniprzyroda 21:33, 30 gru 2013

Zaglądam co słychać a tu pogodowo, sylwestrowo i ptaszkowo. No to i ja się dołączę:

Wiem, że jakość nie najlepsza, ale intencje się liczą, prawda? Do Siego Roku!

Bogdzia 21:36, 30 gru 2013

To chyba już czas wkleic żyzenia dla wszystkich zaglądających. Zdrówka i słoneczka , deszczyku i uśmiechów przez cały nastepny rok Wszystkim życzę, oraz pieknych udanych spotkań. Buziaki Wszystkim ślę.

Bogdzia 21:38, 30 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam co słychać a tu pogodowo, sylwestrowo i ptaszkowo. No to i ja się dołączę:

Wiem, że jakość nie najlepsza, ale intencje się liczą, prawda? Do Siego Roku!

Mariolko dziękuje i mocno ściskam życzac całej Rodzinie spełnienia wszystkich zamierzen i zdrówka.

monteverde 21:54, 30 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Marzenko tyle razy już pisałam to samo w koło Macieju że nikt juz by tego nie chciał czytac. Pomysł na rododendronowy tez wszyscy znają : jak mi M wywałił byliny zebym nie miała pielenia i ciśnienia to trzeba było krzaki posadzic, czyli najlepiej rh bo ładne. Okazało się ze pod krzakami też jest pielenie i teraz już wszystko moge sadzic.Buziaki Ci śle za tp że chcesz mi znaleźc temat do rozmów ale jak troszke poczekamy to i temat się znajdzie , byle tylko wczesna wiosna była w tym roku.

Bogdziu to chociaż przypomnienia co trzeba robić jak np. ocienianie zimą krzewow i takie tam inne o rh wszystkie najlepszego w Nowym Roku Bogdziu, a przede wszystkim zdrówka
http://www.youtube.com/watch?v=NLxknJKZV28
Bogdzia 22:28, 30 gru 2013

monteverde napisał(a)

Bogdziu to chociaż przypomnienia co trzeba robić jak np. ocienianie zimą krzewow i takie tam inne o rh wszystkie najlepszego w Nowym Roku Bogdziu, a przede wszystkim zdrówka
http://www.youtube.com/watch?v=NLxknJKZV28

Aniu ja niczego nie okrywam na zimę a okrywam od połowy stycznia jeśli jest ostre słońce i zamarznięta ziemia. Na razie ziemia prawie nie zamarzła więc mogły wodę pobierac , jedynie te mocne wiatry je wysuszały i dlatego zanim ziemia zamarznie można a czasem nawet trzeba je podlac. Jak zamarznie ziemia to juz to nie ma sensu. Jeśli mi rh podmarzają to je przesadzam tak by od południa były osłonięte krzakami i nadal nie okrywam.
Aniu dzięki za zyczenia i cudną piosenkę. Zdrówko akurat mi bardzo potrzebne bo zaczyna szwankowac od jakiegoś czasu.
Tobie równiez zyczę wszystkiego najlepszego ogródkowo i poza ogródkowo. Serdecznie ściskam.
Tess 23:00, 30 gru 2013

Bożenko, mało ostatnio miałam na wszystko czasu, więc na forum zabrakło
Nie złożyłam nikomu życzeń świątecznych, więc staram się zdążyć z noworocznymi.

W Nowym Roku życzę przede wszystkim zdrowia, bo też już wiem, jak ważne jest, by było
Pomyślność i spokój niech towarzyszą Tobie i Twoim bliskim w każdym dniu 2014 roku
barbara_kraj... 23:09, 30 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. u mnie o nartach, a u Ciebie o pogodzie (...)

A u mnie o nalewkach
monteverde 00:05, 31 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu ja niczego nie okrywam na zimę a okrywam od połowy stycznia jeśli jest ostre słońce i zamarznięta ziemia. Na razie ziemia prawie nie zamarzła więc mogły wodę pobierac , jedynie te mocne wiatry je wysuszały i dlatego zanim ziemia zamarznie można a czasem nawet trzeba je podlac. Jak zamarznie ziemia to juz to nie ma sensu. Jeśli mi rh podmarzają to je przesadzam tak by od południa były osłonięte krzakami i nadal nie okrywam.
Aniu dzięki za zyczenia i cudną piosenkę. Zdrówko akurat mi bardzo potrzebne bo zaczyna szwankowac od jakiegoś czasu.
Tobie równiez zyczę wszystkiego najlepszego ogródkowo i poza ogródkowo. Serdecznie ściskam.

Od południa, zapamiętam
Madzenka 07:04, 31 gru 2013

Bogdziu Twoich porad nigdy dość.
Czyli doradzasz pobiegać z konewką? U mnie niby mokro.... Ale może za mało? Skoro cieplo moze je podleję?