Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

bociek 21:02, 30 gru 2013

Oj niech bedzie lepszy, niech bedzie U mnie sie nie zapowiada jakos fantastycznie, ale moze mnie zaskoczy

Musialam dzisiaj wyrzucic cala torebke platkow owsianych, bo mi sie cosik w mace zaleglo wiec wywalalam wszystko jak leci co nie bylo hermetycznie zamkniete. No i ptaki beda mialy co skubnac. To nie slonecznik, ale zawsze cosik. Bo ja jeszcze w tym roku nie dokarmialam Ale sikorki na swierkach buszuja, widac robali sporo jest, no to niech wsuwaja tlusciutkie kotleciki, na slonecznikowa nagrode za ich wytrwala prace przyjdzie jeszcze czas w gorszym dla nich momencie

Sciskam mocno sylwestrowo
Bogdzia 21:03, 30 gru 2013

baraga1904 napisał(a)

...racja Aniu...dzień coraz dłuższy to się będzie lepiej człowiekowi żyło... za jakiś miesiąc -póltorej poczujemy jeszcze bardziej....

To prawda jakby jeszcze ta zima nie wyglądała to jednak idzie ku lepszemu czyli ku wiośnie.Pozdrówka.
Bogdzia 21:06, 30 gru 2013

bociek napisał(a)
Oj niech bedzie lepszy, niech bedzie U mnie sie nie zapowiada jakos fantastycznie, ale moze mnie zaskoczy

Musialam dzisiaj wyrzucic cala torebke platkow owsianych, bo mi sie cosik w mace zaleglo wiec wywalalam wszystko jak leci co nie bylo hermetycznie zamkniete. No i ptaki beda mialy co skubnac. To nie slonecznik, ale zawsze cosik. Bo ja jeszcze w tym roku nie dokarmialam Ale sikorki na swierkach buszuja, widac robali sporo jest, no to niech wsuwaja tlusciutkie kotleciki, na slonecznikowa nagrode za ich wytrwala prace przyjdzie jeszcze czas w gorszym dla nich momencie

Sciskam mocno sylwestrowo

U mnie też ptaki wolą na ogrodzie jedzenia szukac niz w karmnikach. Takie płatki z robaczkami chętnie zjedza głównie kosy ale one lubią miec jedzenie niezbyt wysoko.

Sylwestrowo odściskuję .
Bogdzia 21:12, 30 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu my tematy zastępcze znajdujemy bo nas glupawka od leniuchowania ogarnia A tak myślimy sobie oby do 10.01 do. Białki potem już wiosna

Myślę ze tych co jadą na narty to głupawka nie dopada ale pozostałych pewnie tak . Ja z nudów cały dzien ciasteczka piekłam wnusi na Sylwestra choc oni mają kupne zamówione , ale nie ma co robic to beda miec więcej.
Bogdzia 21:13, 30 gru 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Bogusiu dziekuje i zyczę również samych dobrych dni w przyszłym roku.
Bogdzia 21:14, 30 gru 2013

luiza_jakubowska napisał(a)
Spełnienia marzeń, cudownego Nowego Roku życzy cała rodzinka.

Kasiu zawsze mi miło Cie widziec i czekam na wiosnę by się z Wami jak najszybciej spotkac. Za zyczenia dziekuje i też zycze wszystkiego dobrego całej Rodzinie i przychówkowi również.
Madzenka 21:25, 30 gru 2013

Bożenko może zaczniesz nam opisywać wymagania azalii i rh, Twoje doświadczenia, krok po kroku, bład po błedzie (popełniałaś?)... Skąd pomysł na ogród rododendornowy?
Bogdzia 21:27, 30 gru 2013

Kasik napisał(a)
Bogdziu, ostatnio mało bywam i mało piszę. ale całe Święta miałam gości, potem położyłam się z gorączką, a dziś i jutro jeszcze do pracy.
Dni lecą jak oszalałe, a tu Nowy Rok trzeba witać. Mam nadzieje, że w tym nowym roku będzie nam dobrze, że będziemy zdrowi, że spełnią się nasze marzenia, że będziemy go szczęśliwie przeżywać, że przyniesie nam wiele radosnych chwil. Czego Tobie i troszkę sobie z całego serca życzę.

Kasiu ja też mało bywam na forum bo to pisanie o niczym mi się nie podoba choc dobrze ze i tak można pogadac ale oczywiście nie za dużo.Też sobie dużo obiecuje po nowym roku i Tobie również zyczę spełnienia wszystkich marzeń.
an_tre 21:28, 30 gru 2013

Bożenko życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku
Z ufnością i nadzieją wstępujemy w nieznane...co nam ten Roczek pokaże? czym nas zadziwi, a czym sprawi radość?
przesyłam uściski
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:31, 30 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko może zaczniesz nam opisywać wymagania azalii i rh, Twoje doświadczenia, krok po kroku, bład po błedzie (popełniałaś?)... Skąd pomysł na ogród rododendornowy?

Marzenko tyle razy już pisałam to samo w koło Macieju że nikt juz by tego nie chciał czytac. Pomysł na rododendronowy tez wszyscy znają : jak mi M wywałił byliny zebym nie miała pielenia i ciśnienia to trzeba było krzaki posadzic, czyli najlepiej rh bo ładne. Okazało się ze pod krzakami też jest pielenie i teraz już wszystko moge sadzic.Buziaki Ci śle za tp że chcesz mi znaleźc temat do rozmów ale jak troszke poczekamy to i temat się znajdzie , byle tylko wczesna wiosna była w tym roku.