Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 14:04, 13 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie wczoraj tez było okropnie wielki wiatr , deszcz i zimno a moja wnusia kończy w tym roku gimnazjum i musiała Owsiakowi 5 godz pieniadze zbierac, prawie zamarzła i dzis chora oczywiście do szkoły nie poszla. Kretynizm dzieci na taka pogode wyganiac,wymyslili punkty im dawac do przyjęcia do liceum ,żeby tylko zapalenia płuc nie dostała. Wiecej ani grosza na te zbiórki nie dam,.taki to wolentariat pod przymusem.Dziś też nienajlesza pogoda , lekki mrozek i słonka ani śladu.

Kretynizm totalny, nie kojarzy się to z wolontariatem... oby nic jej nie było
Chyba już sporo regionów odczuło lekki chłód, tak przynajmniej było w rannych pogodynkach
Ale to już prawie pół stycznia za nami
elzbieta_g 14:11, 13 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Ponuro dziś , słonaczka wklejam.

słoneczka bardzo słoneczne u mnie w tej chwili świeci naturalne słoneczko ale wieje zimny wiatr pozdrawiam cieplutko
AgnieszkaW 14:30, 13 sty 2014

Bogdziu, bardzo to dziwne i smutne, że dzieci zmuszają do wolontariatu (i to jest taki szantaż psychiczny - czyli nie chce, to nie musi, ale....i tu się dopiero zaczyna). Omieg wschodni pięknie rozjaśnia pochmurny dzisiejszy dzień. Pozdrówka
Bogdzia 14:47, 13 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, bardzo to dziwne i smutne, że dzieci zmuszają do wolontariatu (i to jest taki szantaż psychiczny - czyli nie chce, to nie musi, ale....i tu się dopiero zaczyna). Omieg wschodni pięknie rozjaśnia pochmurny dzisiejszy dzień. Pozdrówka

Przymusu nie ma ale jak zabraknie punktów to się nie dostanie do dobrego liceum a potem i na studia. Nie wiedziałam dotad że takie sa zwyczaje i tak zdobywa sie punkty dlatego złośc mnie bierze a wczorajszy dzień to był prawdziwy koniec świata , godzine wytrzymac to by juz było bohaterstwo. Jestem wściekła ale nie bede tu o tym pisac. Pozdrwiam Agnieszko.
Bogdzia 14:48, 13 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)

słoneczka bardzo słoneczne u mnie w tej chwili świeci naturalne słoneczko ale wieje zimny wiatr pozdrawiam cieplutko

U mnie naturalnego słonaczka nie ma wiec muszę zastępcze wynajdywac.
Bogdzia 14:49, 13 sty 2014

irena_milek napisał(a)

Kretynizm totalny, nie kojarzy się to z wolontariatem... oby nic jej nie było
Chyba już sporo regionów odczuło lekki chłód, tak przynajmniej było w rannych pogodynkach
Ale to już prawie pół stycznia za nami

Prognozy zmieniają na bardziej korzystne , moze nie bedzie zimy ale jakby była to moze nie byc wesoło .
zbigniew_gazda 16:07, 13 sty 2014

Bogdziu niech dziewczyna szybko wyzdrowieje. Nie wiedziałem że takie chwyty są stosowane ale u nas to wszystko możliwe. Muszę dopytać jak było u nas bo wiem że siostrzenica jechała po puszkę a jest ostatniej klasie gimnazjum. Pewnie też o to chodziło. Pozdrawiam poniedziałkowo.
luiza_jakubo... 17:34, 13 sty 2014

Bogdziu. To chyba jakieś nieporozumienie. Są przyznawane 3 punkty za wolontariat, ale normalnie (przynajmniej u mnie w szkole) nie ma możliwości, żeby komuś przyznano te punkty za jednodniową akcję. Te punkty otrzymuje uczeń, który na co dzień jest wolontariuszem. Najczęściej to jest Dom Dziecka, szpitale i tym podobne. Przypuszczam, że to nauczyciele dali szansę na zdobycie niezbyt zasłużonych punktów. Przepraszam, że się rozpisałam, ale to nie tak miało być.
Bogdzia 18:24, 13 sty 2014

luiza_jakubowska napisał(a)
Bogdziu. To chyba jakieś nieporozumienie. Są przyznawane 3 punkty za wolontariat, ale normalnie (przynajmniej u mnie w szkole) nie ma możliwości, żeby komuś przyznano te punkty za jednodniową akcję. Te punkty otrzymuje uczeń, który na co dzień jest wolontariuszem. Najczęściej to jest Dom Dziecka, szpitale i tym podobne. Przypuszczam, że to nauczyciele dali szansę na zdobycie niezbyt zasłużonych punktów. Przepraszam, że się rozpisałam, ale to nie tak miało być.

Kasiu rozmawiałam z wnusią i poczytałam komentarze ludzi pod artykułami o tej zbiórce , zarówno ona jak i ludzie piszacy np na wirtualnej mówią to samo że to się liczy, podobno takie jest rozporzadzenie ministra.
Bogdzia 18:25, 13 sty 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu niech dziewczyna szybko wyzdrowieje. Nie wiedziałem że takie chwyty są stosowane ale u nas to wszystko możliwe. Muszę dopytać jak było u nas bo wiem że siostrzenica jechała po puszkę a jest ostatniej klasie gimnazjum. Pewnie też o to chodziło. Pozdrawiam poniedziałkowo.

Ciekawa jestem Zbyszku czy tak samo było z Twoja siostrzenica.