Śliczne krokuski.
Mimo iż lubię śnieg, to czekam z niecierpliwością na nadejście wiosny,ze względu na moje nowo zakupione krokusy.
Mam nadzieję że moje będą równie śliczne jak Twoje.
Pozdrawiam i dzięki za słowa otuchy u mnie
Punkty można zbierać również za inne działania.... Osiągniecia sportowe, wolontariat w schronisku dla zwierząt, domach dziecka itp. Sama z dzieciakami przez wiele wekendow stałam w marketach na zbiórkach z fundacją mojej firmy. Ja za darmo a dzieci bez przymusu.... Widocznie wnuczka sama taki sposób wybrała. Ja zawsze daję na Owsiaka i bardzo go cenie...
Wolontariat to nie przymus, nikt nic nie musi. Można zdobyć inne punkty np jako laureat olimpiad. Nie jestem nauczycielem i szanuję ludzi, którzy są wolontariuszami bez przymusu tylko z potrzeby serca.
a ja uwazam że to powtórka z socjalistycznych prac społaecznych w dużo gorszym wydaniu. Jeśli dziecko ma codziennie lekcje od 8 do 16 to potem powinno coś zjeśc i odrobic zadania a przede wszystkim odpoczac, gdzie tu czas na wolentariat. Wolentariatem mogą sie zajmowac emeryci jeśli zdrowie im pozwala.W olimpiadach udział bierze ja wiem o dwóch.W młodszych klasach gdzie miala wiecej czasu i wcale z wolentariatu nie musiała sie rozliczac stale bywała w przedszkolu na szczęście bez takich przykrych przygód o jakich tu pisano.A reszte napisze Ci na pw żeby nie rozwijac więcej tego tematu.
Skasowałam Bozenko juz swoją wypowiedz bo jak sądzę zdążyłas ją juz przeczytac .Wracam wiec do kwiatków .W nowym sezonie będę prosiła cię o pomoc w wyborze Rh bo w moim ogrodzie nie moze ich równiez zabraknąć Moze sie zdarzyc że zmienię swoje miejsce i zacznę tworzyc ogród na innym terenie ale póki co tworzę go dalej .Szukam nowego miejsca ,mniejszego domu ale to jeszcze nie nastapi dziś wiec spojnie działam dalej .Pogodnego i spokojnego dnia zycze Bozenko
Bogdziu jesli wywolałam w jakikolwiek sposób dyskusję o WOŚP to jesli mogę prosić abyśmy ją zamknęli. Chyba na forum ogrodniczym lepiej abyśmy rozmwiali o kwiatkach....
Poproszę o informację czy w czasie mrozów kopczykujesz lub okrywasz azalie , szczególnie japońskie?
Bożenko, przyszłam się pochwalić, że moje karmniki odwiedzają dzwońce. Cała kolonia dzwońców. Żarłocznych, dodam.
Pozdrawiam
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.