Wszystkiego można sie nauczyc jak się chce. Wiadomo ze głównie uczymy się tego co potem jest potrzebne w pracy ale z czasem przychodza inne zainteresowania. Zaczniesz obserwowac ptaki w ogrodzie i wtedy każdy chce wiedziec co to za ptak, a jak sie go zobaczy to już sie zapamięta.
Śliczny szczygieł mróz idzie faktycznie, bo parka kosów przyleciała na podwórze, a tyle jest karmników dalej od domu to chyba te same, które systematycznie wiosną czyszczą trawnik
Bogdziu, obejrzałam wszystkie róże i fiolety i nie mogę wyjść z podziwu, że w Polsce może być ogród z tak ogromnymi różanecznikami
Widziałam też dużo pięknych róż
Ale piekny szczygieł 2 dni u mnie było mało ptaków, może przez mróz ale dzisiaj od świtu dosłownie atak na karmniki, było wszystkich pełno a Kraani odpowiem, że w tamta zimę cały czas moje ptaszki dostawały orzechy włoskie, w worku rozwalałam orzechy młotkiem i wrzucałam je na blachy do pieczenia, jadły aż im ogonki do góry podskakiwały pozdrawiam Bogdziu