A u mnie w tym roku normalny śnieg jeszcze nie padał. Najpierw zmrożona kasza leciała a potem śniezny pył i dziś też ten pył leci ale nie widac by śniegu przybywalo. Pozdrówka.
Mariolka - u mnie jak wiesz albo nie wiesz widac cały mój ogród bo obok naszych segmentów sa poprzecznie ustawione dwa bloki ( niewysokie ale zawsze bloki......) więc zebym nie wiem jaki zywopłot wysoki miała to i tak jestem na widoku. Latam od roku po ogrodzie z aparatem w reku i cykam, z róznych punktów, czasem tą samą rosline po kilka razy............ moi bliscy sie juz temu nie dziwia ale sasiadki.......juz kilka razy zadawały mi zza płotu pytania co ja tak zawziecie fotografuje...............a u mnie odpowiez zawsze ta sama ....OGRÓD........
Na pewno juz mnie maja za wariatke, a odkad kopię i sadze po nocy z czołówka na głowie ( cebulowe) to juz na pewno utwierdziłam ich w mniemaniu ze całkiem "normalan" nie jestem, jeszcze w czoło sie nie pukają jak mnie widzą ale co myślą........ ..............a ja i tak bedę to robić...
Bożenko nasuszyłam jarzebiny za mało jak sie okazuje ( w przyszłym roku naprawie swój błąd...) a suszyłam ja w gronach tyle ze dodawałam do mieszanki juz od jakiegos czasu i zostały mi resztki.........
Twój szczygieł śliczny, nie wiedziałam że on taki pstrokaty jest.
Co do zaległości u ciebie to nadrobiłam, kolory masz energetyczne, szczególnie te pomarańczowe wielgasne azalie całe w kwiatach i ciemnorózowe łany azalii pod oknem, boskie te twoje kolory, takie nasycone.........ech matrzy mi sie juz wiosna, tym bardziej że w ubiegłym roku posadziłam przez cały sezon wiele roslin które jeszcze nie kwitły ( w tym liliowce od ciebie m.in.), duzo cebulowych i ciekawa jestem jakie kompozycje mi powychodziły, czy nie będzie zgrzytu jakiegos....
Pozdrawiam
Wiesz co Bogdziu, to niesamowicie kusząca propozycja, dziękuję za zaproszenie . W tych dniach nie pracuję, odpoczynek na poczet 30 - 31maja w którym to dniu odbywa się konwent meis irysy.
Myślę, że na 70 % na dzień dzisiejszy mogę potwierdzić. Do Ciepłuchy chcę wybrać się prędzej, bo myślę sadzić w kwietniu, najpóźniej do 10 maja, ale zobaczymy, czas pokaże.
Pozdrawiam