Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:02, 20 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Po nocy gdy chłodniej klony płaczą mniej, ale w dzień jak się ociepla leci na potęgę z uciętych konarów..
Podejrzewam, że u mnie klony tej zimy nie weszły do końca w stan uśpienia, bo cięliśmy zaraz pod koniec epoki zimowej.. Zawsze cięłam w marcu, jak schodził śnieg.. i nigdy nie było problemów. Ja bym jednak klonów już w tym roku nie przycinała. One bardzo płaczą... i mogą sie zapłakać na śmierć A potem ja za nimi.....
Czytam, że spotkanie było miłe i sympatyczne

W dzień jak jest słońce soki krążą szybciej i stąd to większe płakanie. Mnie już dawno wydawało sie ze bedzie wczesna wiosna i moją brzozę Yungi podcięłam w styczniu. Troche to wyglądało na szaleństwo ale dobrze zrobiłam bo nie płacze a na pewno by płakała.Klonów nikomu teraz nie radze ciąc z wyjatkiem chorych bo zagrozony chorobą jest cały krzak czy drzewo i jeśli to pewne ze klon choruje to nie ma na co czekac trzeba wyciąc.Pozdrówka.
Bogdzia 17:10, 20 lut 2014

Tak przypadkiem zajrzałam do zdjęc z tamtego roku 20luty 2013 r u mnie

to samo miejsce dziś

znów 20luty 2013

i dziś

To będzie piękna i najdłuższa wiosna, jestem pewna. Prognozy też to potwierdzają , do 7 marca ani śladu ujemnych temperatur , nawet w nocy.
Milka 17:11, 20 lut 2014

Bożenko, ale świetne to porównanie, szok, wole tę wersję tegoroczną
malgorzata_s... 17:15, 20 lut 2014

Ale super porównania Ja dzisiaj lenia się pozbyłam Pogrzebałam w ziemi i jestem szczęśliwa
Pozdrowionka zostawiam
Bogdzia 17:22, 20 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Bożenko, ale świetne to porównanie, szok, wole tę wersję tegoroczną

Irenko ja też . Cudnie już jest i te kilka pierwszych kwiatków to cud prawdziwy. Cieszę sie jak dziecko.I cieszę sie ze już piszesz to pewnie znaczy ze lepiej sie czujesz . Idę sprawdzic do Ciebie.Pozdrówka.
Bogdzia 17:23, 20 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale super porównania Ja dzisiaj lenia się pozbyłam Pogrzebałam w ziemi i jestem szczęśliwa
Pozdrowionka zostawiam

Ja tez trochę pracowałam ale juz nie te lata co kiedyś, wolno mi to idzie a jak mnie to denerwuje.....
Milka 17:24, 20 lut 2014

Cieszę się z tobą jednak jak taka wiosna, to aż żyć się chce, wprawdzie remont u mnie się przedłuża, ale kilka minut w ogrodzie daje siły
Zbieram się w kupie, wymalowana na czarno, ale nastrój dobry i chęci
Milka 17:25, 20 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Ja tez trochę pracowałam ale juz nie te lata co kiedyś, wolno mi to idzie a jak mnie to denerwuje.....

co roku, to u siebie zaczynam widzieć, niby szybka jestem, a wszystko już wolniej idzie, no i te moje przygody
Bogdzia 17:36, 20 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Cieszę się z tobą jednak jak taka wiosna, to aż żyć się chce, wprawdzie remont u mnie się przedłuża, ale kilka minut w ogrodzie daje siły
Zbieram się w kupie, wymalowana na czarno, ale nastrój dobry i chęci

Masz racje kilka minut w ogrodzie i myśl że to juz wiosna daje mnóstwo zapału i sił. To ze jestes czarna to nic byle innych dolegliwości nie było i już nie rób żadnych numerów.
Milka 17:38, 20 lut 2014

Bożenko, ja zawsze ostroznie działam, ale u mnie i tak zawsze coś wyskoczy, widac taki typ