Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Anita1978 08:22, 20 lut 2014

U mnie klony palmowe też kiepsko sobie radzą....myślę, że koło Wrocławia np jest im dużo lepiej....w łódzkim zimno....no chyba, że u MNIE nie rosną....zobaczymy w tym roku, w tamtym posadziłam takiego sporawego, nie taniego wcale, zobaczymy....jeśli padnie, to już moje ostatnie podejście....
Każdy ma coś co mu rośnie, Ty rh piękne, u mnie róże jako takie ....
eugenia_stef... 08:35, 20 lut 2014

Już można pryskać środkami chemicznymi? też z jednym klonem miałam problem w zeszłym roku
Bogdzia 09:03, 20 lut 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
Już można pryskać środkami chemicznymi? też z jednym klonem miałam problem w zeszłym roku

Na razie tylko Promanolem, nim sie wczesnie opryskuje.Miłego dnia.
Bogdzia 09:07, 20 lut 2014

Anita1978 napisał(a)
U mnie klony palmowe też kiepsko sobie radzą....myślę, że koło Wrocławia np jest im dużo lepiej....w łódzkim zimno....no chyba, że u MNIE nie rosną....zobaczymy w tym roku, w tamtym posadziłam takiego sporawego, nie taniego wcale, zobaczymy....jeśli padnie, to już moje ostatnie podejście....
Każdy ma coś co mu rośnie, Ty rh piękne, u mnie róże jako takie ....

Moje odpukac jakos się trzymają.Nie mam ich tak dużo jak Kasia , u niej zagrożenie jest duże bo choroba może sie przenosic.
Bogdzia 09:09, 20 lut 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Baryły i toczenie Bogdziu pomijam ale dziękuję za link do choroby klonika. Też mam problem. Po mroźnej zimie trochę obmarzł i przyciąłem. W tamtym roku kiepsko się brał do życia. Zaraz polecę go spryskać topsinem a mam rozrobiony. Pozdrawiamy.

Oprysk na pewno dobrze zrobi ale porazone gałązki najlepiej szybko wyciąc bo choroba idzie dalej po całym krzaku.Miłego dnia.
Bogdzia 09:10, 20 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Super ta ławeczka Można na kogoś polecieć

Jakimś cudem kilka osób wczoraj pominęłam . Masz rację Małgosiu , mozna na kogos poleciec, fajne ludzie mają pomysły.
Bogdzia 09:12, 20 lut 2014

Margarete napisał(a)

Od kilku lat widziałam takie same na Mazurach m.in w Mikołajkach. Fajny pomysł marketingowy i hasło adekwatne do ławeczki, siadalismy na nich i rzeczywiscie zbizają....

A to bardzo możliwe ze z kogoś ściągnęli pomysł. Ja widziałam pierwszy raz więc pomyślałam że pokażę, a to jednak nie jest ich oryginalny pomysł.
Bogdzia 09:14, 20 lut 2014

Margarete napisał(a)

Też to zauwazyłam........albo nie miałam szczęścia do momentów w których cykano mi foty albo.......juz tak mam.........musze sie poobserwować......choć bedzie trudno bo ja w dyskusje sie mocno angażuje i .......macham łapami.... i gadam

Małgoś to nikomu nie przeszkadza więc i Ty nie zwracaj na to uwagi.
Bogdzia 09:16, 20 lut 2014

Margarete napisał(a)
Bożenko czytałam że robiłaś zapiekanke ze szpinakiem ? smakowało ?

Zrobiłam dwie , jedną zamroziłam będzie na zapas.Czy smakowało? Oczywiście, po tym w jakim tempie znikała u Ciebie to chyba nie masz watpliwości.
Mala_Mi 10:25, 20 lut 2014

Po nocy gdy chłodniej klony płaczą mniej, ale w dzień jak się ociepla leci na potęgę z uciętych konarów..
Podejrzewam, że u mnie klony tej zimy nie weszły do końca w stan uśpienia, bo cięliśmy zaraz pod koniec epoki zimowej.. Zawsze cięłam w marcu, jak schodził śnieg.. i nigdy nie było problemów. Ja bym jednak klonów już w tym roku nie przycinała. One bardzo płaczą... i mogą sie zapłakać na śmierć A potem ja za nimi.....
Czytam, że spotkanie było miłe i sympatyczne