Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:27, 17 kwi 2014

Mariusz napisał(a)
U mnie obeszło się bez mrozu.
Piękne te kaczeńce, jeszcze proponuję lysichitony amerykańskie, choć wciągnięte są na listę roślin inwazyjnych, to piękna im trudno odmówić, kamczackie, gunnera olbrzymia - niczego sobie

Tulejniki są cudne ale juz nie mam gdzie posadzic a gunnere też bym chciała ale nic z tego nie będzie.Dobrze ze nie wszędzie był mróz. Teraz na 1 maja zapowiadają spadek temperatury wiec kilka dni ciepełka przed nami. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 20:30, 17 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Piękne kaczeńce , takie świąteczne...
Pozdrawiam

Żólte jak kurczaki ale mnie oprócz nich ze swietami cebulice się kojarza bo zawsze przed świetami biegałam podziwiac całe ich łany , niestety nie nadawały sie do wazonu.
Bogdzia 20:31, 17 kwi 2014

Margolka napisał(a)
Bożenko dziękuje i pozdrawiam Mam juz internet, ale nadal nie mam swojego laptopa jednak zaglądam gościnnie i pozdrawiam

Małgosiu to postęp juz jest dobre i to . Pozdrówka serdeczne sle.
agniecha973 20:32, 17 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Okropnośc , pewnie rośliny to odczuły , chyba ze masz ogród osłonięty .

Dziwne to, ale dużych strat nie ma. Jedna kępka tulipanów już się nie podniesie, niezapominajki w jednym miejscu oberwały i moja dzika czereśnia na horyzoncie najwyraźniej też, bo ciemniejsza się zrobiła, a bielutka była.

Gunnerę też bym chciała...
Bogdzia 20:37, 17 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu,
zakochana jestem w rododendronach po uszy. Ostatnio natrafiałam na takie cudowne okazy.

Czy zdażyło Ci się kupić jakąś sztukę w supermarkecie? Dziś w insekcie są Cuninng. i Percy Wisemann i tak się zastanawiam. Liście całe, zdrowe, bez plam.

Ewo niewiele bo chyba dwa a moze trzy kupiłam kiedys w OBI . Ponieważ mój M uważał ze mamy ich dosyc to nie dawał się namówic na nowe wiec kupiłam malutkie za jakieś smieszne grosze i już sa duze. Jeśli wyglądają dobrze to kup tylko sprawdz czy nie sa przesuszone bo to najgorsza wada marketów , potem trudno je reanimowac.
A mój M nagle wczoraj dał się namówic na rh , kupiliśmy kilka sztuk a teraz nie mamy gdzie posadzic, cały dzień trwały poszukiwania i tylko dwa wcisnęliśmy , jeszcze 7 poaostało ale szesc to azalie japońskie więc te posadzimy a siódmy ?????????????????????????????????
Bogdzia 20:39, 17 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)

Dziwne to, ale dużych strat nie ma. Jedna kępka tulipanów już się nie podniesie, niezapominajki w jednym miejscu oberwały i moja dzika czereśnia na horyzoncie najwyraźniej też, bo ciemniejsza się zrobiła, a bielutka była.

Gunnerę też bym chciała...

Ty masz gdzie posadzic gunnere tylko ja trzeba zabezpieczac na zime.U mnie najbardziej widac mróz na Alexandrinie ,juz drugi raz ja przymroziło.
agniecha973 20:44, 17 kwi 2014

Na mojej gwiaździstej też trochę widać, ale nie ubolewam, bo po pierwsze miała kilka kwiatów, bo młoda jeszcze, a po drugie już kończyła kwitnienie, to co ją będę opłakiwać.
Bogdzia 20:56, 17 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
U nas bez przymrozku. W niedzielę kawałeczek płatka pokazał cunningham's white u mnie

Macham

One kwitną nieco wcześniej od innych wiec jak jeszcze jest w ciepłym miejscu to nic dziwnego.No to czekamy na pełen rozkwit. Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 20:58, 17 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Moje rodki jeszcze śpią. Mnie się tylko wydaje, bo krzewy pracują non stop. Pąki nabrzmiałe, brązowych po mrozach nie znalazłam. Dobrze zakwitną za moment.
Zdjęć nie mam, padły baterie.

Byłam u Ciebie Haniu i juz wiem ze zdjec nie ma ale nic nie pisałam bo nie logowałam sie tylko w wolnej chwili zajrzałam. u mnie rh tez jeszcze nie powiększaja pąków ale azalie juz mocno powiększyly , czasem kwitna tylko troszke wcześniej a czasem azalie przekwitaja a rh zaczynaja, róznie z nimi bywa.Pozdrówka.
Bogdzia 21:01, 17 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Piękne kaczeńce blisko mnie płynie płytka rzeczka, jak nie ma powodzi i tam ich mnóstwo
Mam nadzieję, że strat nie miałaś, u mnie nieźle mróz narozrabiał, aż zapłakałam rano, ale wzięłam się w garby

Nie jest źle u mnie tylko po magnolii widac mróz pozostałe jakoś sie wylizały z jego skutków. u Was dużo cieplej było i dziś mróz tez wiekszy wiec pewnie rośliny bardziej odczuły, ale moze sobie poradza, nie martw sie bardzo choc serce zawsze boli jak sie rok na kwiaty czeka a one zmarzna. Pozdrówka Irenko.