Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:50, 21 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Bogdziu mam pytanie czy w twojej szkółce jest może bodziszki niebieski bo go potrzebuje

Jakieś bodziszki widziałam ale jakie to nie wiem bo nie patrzyłam ale jak wiesz szkółka bardzo blisko można się przejechac i zobaczyc, tak myslę ze może ktoś z tych co przyjada tez będzie chciał coś kupic to mozna podjechac ale ostatnio była u mnie Gabriela i przywiazła bodziszki z Waszej krakowskiej szkólki Bergenia. Daleko masz do nich???
Tess 12:54, 21 maj 2014

Bożenko, moje sikorki wyceciały juz na dobre z budki, i smutno i cicho jakoś sie zrobiło...

Martwi mnie, że ich nie ma w ogrodzie.
Czy sikorki mogły zmienić tak zdecydowanie miejsce swojego pobytu?

U mnie żar się z nieba leje.

Buziol
Bogdzia 13:03, 21 maj 2014

Tess napisał(a)
Bożenko, moje sikorki wyceciały juz na dobre z budki, i smutno i cicho jakoś sie zrobiło...

Martwi mnie, że ich nie ma w ogrodzie.
Czy sikorki mogły zmienić tak zdecydowanie miejsce swojego pobytu?

U mnie żar się z nieba leje.

Buziol

U mnie też zar. Nie martw sie Tesiu zima je wszystkie zobaczysz , teraz też są ale w tych liściach sa mniej widoczne ale zima masz je na 100%.Pozdrówka serdeczne.
Margarete 13:24, 21 maj 2014

Ale dawno nie zaglądałam do ciebie....

Czytam że polerujesz liście rh na nasze spotkanie i kurze z roslin wycierasz.......no,no tak trzeba
Kazimierz Odnowiciel śliczny, piegi dodaja mu uroku.

Moje rh i azalie zakwitaja stopniowo, azalie japonskie w pełni kwitnienia, azalie wielkokwiatowe dopiero zaczynaja a z 5 szt rh kwitna 2, trzeci zaczyna a czwarty i piaty w pąkach czeka, ale przy takiej pogodzie jak dzis to na pewno juz sie pąki pootwierają.

Bożenko- pisałm ci juz że moja nowa budka powieszona w marcu na jednym, jedynym duzym drzewie jakie mam w ogrodzie została zamieszkana ? mieszkaja tam sikorki, uwijaja sie ale ja późno wracam do domu to ten najwiekszy ruch juz jest za nimi, ale sie cieszę, czy one też maja dwa razy wylęg młodych czy raz ?

Pozdrawiam !
Tess 13:35, 21 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie też zar. Nie martw sie Tesiu zima je wszystkie zobaczysz , teraz też są ale w tych liściach sa mniej widoczne ale zima masz je na 100%.Pozdrówka serdeczne.

Dzięki, Bożenko
To przestaję się martwić

A czy to możliwe, by szpaki już/znowu szukały budek lęgowych?
Bo u mnie zaglądają do budek.
A może to młode z ciekawości w każdą dziurke zaglądają?
Ivvvona 15:13, 21 maj 2014

Bogdzia, w prognozie norweskiej na sobotę deszcz Oby się mylili.
gierczusia 19:57, 21 maj 2014

Bogdziu .. Życzę żeby wszytsko się udało .. Żeby pogoda dopisała , wbrew tym prognozom.. Pomachamy Wam z równie deszczowego Londynu

Buziaki , macham gorąco Wszytskim Uczestnikom spotkania

A i Tobie mało stresu a dużo przyjemności

I za magnolię dziękuje z góry
Bogdzia 21:24, 21 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ale dawno nie zaglądałam do ciebie....

Czytam że polerujesz liście rh na nasze spotkanie i kurze z roslin wycierasz.......no,no tak trzeba
Kazimierz Odnowiciel śliczny, piegi dodaja mu uroku.

Moje rh i azalie zakwitaja stopniowo, azalie japonskie w pełni kwitnienia, azalie wielkokwiatowe dopiero zaczynaja a z 5 szt rh kwitna 2, trzeci zaczyna a czwarty i piaty w pąkach czeka, ale przy takiej pogodzie jak dzis to na pewno juz sie pąki pootwierają.

Bożenko- pisałm ci juz że moja nowa budka powieszona w marcu na jednym, jedynym duzym drzewie jakie mam w ogrodzie została zamieszkana ? mieszkaja tam sikorki, uwijaja sie ale ja późno wracam do domu to ten najwiekszy ruch juz jest za nimi, ale sie cieszę, czy one też maja dwa razy wylęg młodych czy raz ?

Pozdrawiam !

To wychodzi na to że tylko u mnie mróz zniszczył azaliowe kwiatki a teraz na dodatek slońce niszczy kwiaty rh, czasem mam dośc tego ogrodu i dzis własnie tak jest.
Sikorki maja dwa lęgi ale niekoniecznie w tej samej budce . Jeśli przy pierwszym lęgu nie były niepokojone to wtedy i drugi maja w tej samej ale jesli kot czy coś innego zakłócało im spokój to wynoszą sie gdzie indziej. U Ciebie chyba miały spokój.
Bogdzia 21:26, 21 maj 2014

Tess napisał(a)

Dzięki, Bożenko
To przestaję się martwić

A czy to możliwe, by szpaki już/znowu szukały budek lęgowych?
Bo u mnie zaglądają do budek.
A może to młode z ciekawości w każdą dziurke zaglądają?

Możliwe choc nie wszystkie pary mają drugi lęg to chyba zależy od ich kondycji , w kazdym razie u mnie czasem miały czasem nie.
Bogdzia 21:27, 21 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Bogdzia, w prognozie norweskiej na sobotę deszcz Oby się mylili.

W Twojej pogodzie burze pokazuja ale burze przelotne sa i szybko mijają . Gorzej gdyby miało ciągle padac bo co wtedy robic?