Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:32, 02 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Te żółte iryski faktycznie piękne, ten biało żółty też. Podobny do orientalnego...mam orientalne, kupiłam w tym roku. Ciekawa jestem ile lat na kwiaty będę czekać...to kapryśnice podobno, ale na moją wilgotną rabatę pasują.

Deszcz mi tym razem pasuje, posadzone roślinki mam świeżo,podlewanie gratis

Pozdrówka

Chyba trudno przewidywac kiedy one zakwitną , mokre podłoże dla nich dobre. Szczerze mówiąc wolę białe syberyjskie bo pewniejsze z kwitnieniem. Dla nowo posadzonych roślin deszcz jest super a ja swoich ledwie troszke posadziłam bo musiał mi M nowej ziemi przygotowac a teraz nie da sie posadzic bo cały czas pada.
Bogdzia 19:33, 02 cze 2014

Katkak napisał(a)
Bogdziu serdecznie Ci dziękuję Z Twoimi bezcennymi radami na pewno uda się go uratować

Nie chwal mnie przed poprawa rhTo niestety troche potrwa.
Kasik 19:52, 02 cze 2014

Bożenko pisałam kiedyś, że kupiłam azaleodendron Gowenianum. to taki eksperymentalny zakup. Właśnie od jakiegoś tygodnia pokazał jak kwitnie. Kwiaty drobniejsze od rh a pokrój krzaczka podobny do azalii. Pachnie obłędnie. Jeśli pozwolisz wkleję u Ciebie jedno zdjęcie - tak dla ciekawości.

Pozdrawiam
Bogdzia 19:55, 02 cze 2014

Kasik napisał(a)
Bożenko pisałam kiedyś, że kupiłam azaleodendron Gowenianum. to taki eksperymentalny zakup. Właśnie od jakiegoś tygodnia pokazał jak kwitnie. Kwiaty drobniejsze od rh a pokrój krzaczka podobny do azalii. Pachnie obłędnie. Jeśli pozwolisz wkleję u Ciebie jedno zdjęcie - tak dla ciekawości.

Pozdrawiam

Ładnie wygląda a jeśli pachnie to ciekawy egzemplarz. Szczerze mówiac nigdy nie spotkałam takiego. Fajnie ze pokazałaś , dzięki . Pozdrówka dla Was serdeczne.
Madziarzeszow 19:59, 02 cze 2014

Iryski śliczne , szkoda tylko ,że deszcz je tak załatwił , u nas takiego mocnego nie było na szczęście , ale zapowiadają burze w tygodniu
boguslawa_ma... 20:03, 02 cze 2014

Iryski też mam takie,pozdrawiam
Bogdzia 20:07, 02 cze 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Iryski śliczne , szkoda tylko ,że deszcz je tak załatwił , u nas takiego mocnego nie było na szczęście , ale zapowiadają burze w tygodniu

Cały ogród kiepsko wygląda bo wszystko przygięło się do ziemi od tego deszczu. O Waszych przyszłych burzach słyszałam w tv ale mają łagodne byc wiec nie ma się czym martwic.No cóż trzeba przeczekac tą zła pogode , dobrze ze nam spotkania nie zepsuła. Pozdrawiam Madziu.
Bogdzia 20:11, 02 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Iryski też mam takie,pozdrawiam

Bogusiu u Ciebie tyle slicznosci ze nawet przez chwile bym nie pomyślała ze ich nie masz , Ty jak Ania , masz wszystko.
malgorzata_s... 20:24, 02 cze 2014

Bogdziu u mnie też wszystko mokre i obwisłe. Biały irys nawet z rozpaczy w sadzawce się utopił
W sobotę trochę słońca rano było i wszystko ożyło a od wczoraj znów pada i pada. Pozdrawiam Bogdziu
Madzenka 20:25, 02 cze 2014

Bogdziu ja jakieś bardziej optymistyczne prognozy przeglądam
http://www.twojapogoda.pl/polska/lodzkie/lodz/16dniowa
Trzymajmy się mojej wersji