Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Richie 22:30, 03 cze 2014

Bogdziu, dzięki za komplement, odwzajemniam się tym samym bo zawsze ciekawie i pięknie u Ciebie.
Bogdzia 22:38, 03 cze 2014

agatanowa napisał(a)

u mnie dziś znów siąpi od rana, zgniła pogoda

ale może roślinom to zrobi dobrze po upałach, a i już wkrótce ponoć mają być upały

Bogdziu, pozdrawiam Cię, mój RH - ten fioletowy gradiflorum, co zółty był częściowo i nie kwitł, zazielenił się już trochę, ładnie przyrasta, a tylko raz pryskałam - Twoje rady są na wagę złota

pozdrawiam, usmiechy ślę i kłaniam się w pas - wielki szacun, jak to się teraz mawia,dla wiedzy, ale i chęci pomocy w potrzebie

Teraz już opryskiwac raczej nie można ale mozesz namoczyc torf w wodzie i ta woda podlac rh bo jednorazowe opryskanie to na pewno za mało.I teraz mu dużo wody potrzeba bo rosną nowe przyrosty i pąki na przyszły rok bedzie zawiazywał ale na razie deszcz za nas podlewa wiec przynajmniej rh sa zadowolone.
Bogdzia 22:41, 03 cze 2014

Richie napisał(a)
Bogdziu, dzięki za komplement, odwzajemniam się tym samym bo zawsze ciekawie i pięknie u Ciebie.

Rysiu Tobie nigdy nie dorównam bo u mnie busz jak w tropikach a u Ciebie ład i porzadek niesamowity. Fajnie ze sa tak rózne ogrody jak różne charaktery włascicieli. Pozdrówka serdeczne przesyłam.
paniprzyroda 22:44, 03 cze 2014

Nadrobiłam U nas dziś nie padało, późnym popołudniem posadziłam ostatnie sadzonki z wiosennych wysiewów, nawoziłam hortensje, bo najgorzej limki wyglądały. Zastanawiałam się, gdzie w nowym posadzić rodki, które rosną przy leśniczówce i nie mam koncepcji Takie olbrzymy jak u Ciebie nie urosną, ale trochę miejsca zajmą. Rosną w cieniu prawie, widzę, że teraz już mają za mało światła, zaczynają się wyginać i muszę z nimi uciekać. Może do jesieni coś wymyślę. Pozdrawiam
agatanowa 22:46, 03 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Teraz już opryskiwac raczej nie można ...

o kurcze, a ja właśnie wróciłam z pryskania....
Bogdzia 22:54, 03 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
U mnie sie pogoda poprawiła.. a miał o być do niczego... coś sie zmienia na lepsze.. fajnie podlało i deszczowi dziękujemy..
Muminka Ci pożyczę..

A ciocia Gosia znów wali tekstami , że mał osie nie udławię ze śmichu..

Muminka chętnie pożyczę tylko co na to Rodzice?Wiem że na dłuższe pożyczenie nie mam co liczyc ale on taki śliczny że i na trochę też sie ucieszę.
Goska jest niemożliwa , ma poczucie humoru i to się ceni. Ania jak wysoko rosna te paprocie i czy ine muszą miec duzy cień?
Bogdzia 22:55, 03 cze 2014

agatanowa napisał(a)

o kurcze, a ja właśnie wróciłam z pryskania....

A mają młode przyrosty? Jeśli nie to wszystko w porzadku , chodzi o to by ich nawozem nie spalic.
Bogdzia 22:57, 03 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Nadrobiłam U nas dziś nie padało, późnym popołudniem posadziłam ostatnie sadzonki z wiosennych wysiewów, nawoziłam hortensje, bo najgorzej limki wyglądały. Zastanawiałam się, gdzie w nowym posadzić rodki, które rosną przy leśniczówce i nie mam koncepcji Takie olbrzymy jak u Ciebie nie urosną, ale trochę miejsca zajmą. Rosną w cieniu prawie, widzę, że teraz już mają za mało światła, zaczynają się wyginać i muszę z nimi uciekać. Może do jesieni coś wymyślę. Pozdrawiam

Jestem pewna ze znajdziesz dobre rozwiazanie bo kto jeśli nie Ty pani od przyrody???? Miłego dnia jutro Mariolko.
agatanowa 23:12, 03 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

A mają młode przyrosty? Jeśli nie to wszystko w porzadku , chodzi o to by ich nawozem nie spalic.

oczywiście, że mają

no to bziukanie przeciw żołknięciu, będzie na zółknięcie
monteverde 23:16, 03 cze 2014

Czytam, że Agata za późno pryskała na grzyba swoje rh,mnie udało się wcześnie w tym roku, tylko co z tymi listkami brzydkimi opadną same czy poobrywać? pozdrawiam Bogdziu