Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:18, 03 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
A w rododendronowym wesoło, kolorowo i co ja słyszę Muminki pożyczają .
U mnie dziś troszkę szaro i ponuro, ale dla roślinek trochę deszczu nie zaszkodzi. Wczoraj robiłam porządki w zagonku z rodkami, pomagał mi M przycinał mi inne krzaki.
Pozdrawiam Bogdziu

Rodki teraz puszczaja przyrosty i taka pogoda dla nich dobra , dobrze ze im miejsca wiecej zrobiliście niech rosną szeroko i zdrowo.
Bogdzia 23:19, 03 cze 2014

agatanowa napisał(a)

oczywiście, że mają

no to bziukanie przeciw żołknięciu, będzie na zółknięcie

Tyle teraz wody ze moze nie zaszkodzi ale lepiej już nie pryskaj.
Bogdzia 23:21, 03 cze 2014

monteverde napisał(a)
Czytam, że Agata za późno pryskała na grzyba swoje rh,mnie udało się wcześnie w tym roku, tylko co z tymi listkami brzydkimi opadną same czy poobrywać? pozdrawiam Bogdziu

Jeśli żółte to mozesz oberwac a jak zielone to zostaw zawsze jakiś udział w odżywianiu rośliny maja.Agata nie pryskała na grzyba tylko na zazielenienie bladych liści nawozem pryskała.
monteverde 23:22, 03 cze 2014

Aha, oki to tak zrobię
Bogdzia 23:24, 03 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Bogdziu, zaglądam do Ciebie z pozdrowieniami. Nie bardzo teraz mam czas aby bywać na forum, ale do swych ulubionych ogrodów zaglądam, choć nie zawsze coś piszę. Wnusio pochłania teraz mnóstwo czasu, ale gdy tylko pogoda się poprawi trzeba ruszyć w ogród, bo po tych deszczach roboty będzie masa. Pozdrawiam ciepło

Wiadomo ze wnusio najważniejszy . Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 23:25, 03 cze 2014

monteverde napisał(a)
Aha, oki to tak zrobię

Miłego dnia Aniu jutro.
Bogdzia 23:31, 03 cze 2014

Urszulla napisał(a)
U Ciebie tak jak u nas prognozy sobie, a pogoda sobie
miało dziś nie padać, to prognozy zmielili konwekcyjny w większych ilościach jeszcze przez 2 dni. Od piątku ciepełko i bez deszczuHurra

trzeba się pocieszać inaczej, ja obmyślam i herbatki z nalewkami uskuteczniam

Herbatki z nalewkami zawsze mile widziane , gorzej z tą pogoda bo po deszczach upały mają nastąpic to dla roślin wcale dobre nie bedzie a i ja upałów nie lubie.
Bogdzia 23:36, 03 cze 2014

bociek napisał(a)
Bozenko, a ja bym chetnie deszczu troche zagospodarowala. Mogloby jeszcze troszeczke podlac ogrod

A dzisiaj rano byla u mnie wycieczka przedszkolakow

Mlode sikorki z rodzicami uczyly sie korzystac z karmnika. Ale jakie grzeczne byly, na galazkach ustawialy sie gesiego jedna za druga Mialam radoche z samego rana Juz nie powinnam dokarmiac, wiem, ale one przylatujac na ziarenka przy okazji wyjadaja liszki z iglakow. Te ziarenka to tylko wabik

Buziam Kochana

PS I ciesze sie, ze spotkanie sie pieknie udalo, ale nie moglo byc inaczej przeciez

Jak ja lubie takie obserwacje. Zawsze coś ciekawego można zobaczyc. U mnie tez zawsze ziarenka sa latem w małej ilości a zimą w dużo większej.
Mala_Mi 23:38, 03 cze 2014

Bogdzia.. u mnie padało i jak poszłam przesadzać to i owo, bo ten lament roślinek (hasło łukasza.. przyswajam jak swoje) w szkółce był nie do zniesienia.. i co??? Sucho... jutro wieczorkiem rodki podlewam. I bylinówkę.. po prostu masakra..

A odnośnie paproci.... na pełnym słoneczku to raczej nie ... jakiś półcień minimum, a w cieniu też rosną... U mnie rosna sobie od północy... i niepodlewane, a na podwyższonej rabacie pomiędzy rodkami .. Rosną tak do kolana..nie wyżej. A pomiędzy nimi lilie martagon... które zakwitły... ale bez szału. Ale dobre i to...
Ogólnie tak jak paprocie sie sadzi ...
Bogdzia 23:43, 03 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. u mnie padało i jak poszłam przesadzać to i owo, bo ten lament roślinek (hasło łukasza.. przyswajam jak swoje) w szkółce był nie do zniesienia.. i co??? Sucho... jutro wieczorkiem rodki podlewam. I bylinówkę.. po prostu masakra..

A odnośnie paproci.... na pełnym słoneczku to raczej nie ... jakiś półcień minimum, a w cieniu też rosną... U mnie rosna sobie od północy... i niepodlewane, a na podwyższonej rabacie pomiędzy rodkami .. Rosną tak do kolana..nie wyżej. A pomiędzy nimi lilie martagon... które zakwitły... ale bez szału. Ale dobre i to...
Ogólnie tak jak paprocie sie sadzi ...

Lilie martagon w tym roku i u mnie okropnie marne , coś dla nich złego jest w tej pogodzie. Moje przymrożone były dodatkowo , nie ma zadnego porównania do innych lat ale w przyszłym roku moze nadrobia.To ja tez z martagonami je posadze.Dzięki.