Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:32, 06 sie 2014

Ivvvona napisał(a)
Zaglądam żeby być na bieżąco i pozdrawiam Nareszcie normalna temperatura

Iwonko u mnie też lepsza temp , mogłoby tak juz zostac..

Dziś Maja znów kreci u naszej koleżanki , rozejrzyjcie sie i zgadujcie u kogo????????????????????????????????????????????????????
Pozdrówka dla wszystkich.
monteverde 13:41, 06 sie 2014

U Vivy?
katiaxx 13:51, 06 sie 2014

Bogdziu, bardzo Ci dziękuję , właśnie nie wiedziałam ile torfu dawać, dawałam na oko, ale mniej niż 60 litrów, to błąd ale naprawimy, jeszcze się da .

U mnie przedwczoraj była taka nawałnica że koniec świata, i grad i deszcz i pioruny waliły, u nas jako tako ale sąsiadów zalało i cała ulica działała u nich z łopatami żeby zrobić niski wał, żeby jej tak nie spływało na działkę - miała wodę na podwórku do połowy łydki, w dodatku działka taka że ta woda jak nie odparuje to nie wejdzie w ziemię z czasem cuchnie bagnem . Dziś tez u nas zapowiadają przelotne deszcze, mam nadzieję że nie aż tak .
Bogdzia 13:59, 06 sie 2014

monteverde napisał(a)
U Vivy?

Zgadłas.Aniu Ty pewnie wiedziałaś bo przecież byłas u niej oststnio.
Bogdzia 14:02, 06 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Bogdziu, bardzo Ci dziękuję , właśnie nie wiedziałam ile torfu dawać, dawałam na oko, ale mniej niż 60 litrów, to błąd ale naprawimy, jeszcze się da .

U mnie przedwczoraj była taka nawałnica że koniec świata, i grad i deszcz i pioruny waliły, u nas jako tako ale sąsiadów zalało i cała ulica działała u nich z łopatami żeby zrobić niski wał, żeby jej tak nie spływało na działkę - miała wodę na podwórku do połowy łydki, w dodatku działka taka że ta woda jak nie odparuje to nie wejdzie w ziemię z czasem cuchnie bagnem . Dziś tez u nas zapowiadają przelotne deszcze, mam nadzieję że nie aż tak .

Takich nawałnic to ja nie chcę. Wolę juz podlewac. Współczuję ludziom bo zawsze sa zniszczenia.
Myślę ze w tym roku już zostaw tego rh bo pewnie puścił juz korzonki i niech się wzmocni a w przyszłym roku lub za dwa lata możesz mu poprawic warunki.
agatanowa 14:07, 06 sie 2014

katiaxx napisał(a)
...

jak sie wybiera dzialkę, to trzeba zwłaszcza na warunki wodne na niej panujące zwracać uwagę, bo potem takie jednorazowe wydarzenie i w domu wiele strat, wystarczy raz na rok i dziękuję bardzo
u nas w dole też tak mieli którejś wiosny, ale to na skutek roztopów, niektórzy mieli po kolana wody w domach, całe posadzki poniszczone, ściany nasiąkniete, meble, grzyb, osusznie, problem
no to beda komary
Bogdzia 21:27, 06 sie 2014

agatanowa napisał(a)

jak sie wybiera dzialkę, to trzeba zwłaszcza na warunki wodne na niej panujące zwracać uwagę, bo potem takie jednorazowe wydarzenie i w domu wiele strat, wystarczy raz na rok i dziękuję bardzo
u nas w dole też tak mieli którejś wiosny, ale to na skutek roztopów, niektórzy mieli po kolana wody w domach, całe posadzki poniszczone, ściany nasiąkniete, meble, grzyb, osusznie, problem
no to beda komary

Masz rację Agatko ale często się o tym zapomina. Przychodzisz , działka ładna więc kupujesz i nie masz pojęcia jak jest w innych porach roku a potem kłopot niesamowity.
Kindzia 21:43, 06 sie 2014

Bogdziu, u Ciebie jak zawsze dużo się nauczyć można, cierpliwie tłumaczysz każdemu...mam taką nadzieję, że ja, jak na emeryturę kiedyś przejdę, też czasem swobodnie dysponować będę.

Macham
Bogdzia 21:59, 06 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Bogdziu, u Ciebie jak zawsze dużo się nauczyć można, cierpliwie tłumaczysz każdemu...mam taką nadzieję, że ja, jak na emeryturę kiedyś przejdę, też czasem swobodnie dysponować będę.

Macham

Moje wnusie juz odchowane ale był czas gdy się nimi opiekowałam , pewnie i Ciebie to czeka a potem to juz tylko czas dla siebie ale niewiele z tego pożytku bo sił coraz mniej a lat za dużo.Ale Ty jeszcze masz sporo czasu do takich rozwazań. Miłego czwartku.
Bogdzia 22:02, 06 sie 2014

Dawno zdjec nie było wiec jakieś wrzucę