Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anabuko1 13:40, 16 paź 2014

Piękny jesienny ogród!
A u mnie dalej słonecznie, pogodnie i sucho.
Kasya 15:29, 16 paź 2014

Bożenko, jaka jest szansa ze ukorzeni sie ulamana gałązka rododendrona ?
Polanmano mi krzaczek Marie Forty.
Jedna galazka zostala wylamana u nasady. Obcielam listki przy wężle, wetknelam w ukorzeniacz, potem do ziemi az za węzeł i podlalam.
Bede trzymała chyba w domu ?
Bogdzia 17:29, 16 paź 2014

Kasya napisał(a)
Bożenko, jaka jest szansa ze ukorzeni sie ulamana gałązka rododendrona ?
Polanmano mi krzaczek Marie Forty.
Jedna galazka zostala wylamana u nasady. Obcielam listki przy wężle, wetknelam w ukorzeniacz, potem do ziemi az za węzeł i podlalam.
Bede trzymała chyba w domu ?

Kasiu szansa jest bardzo mala . Ja kilka razy takie oberwane gałązki wtykałam w ziemie i tylko raz rh zaczął rosnąc. Mimo to nic nie szkodzi spróbowac, ale nie trzymaj w domu tylko jeśli juz masz w doniczce to wkop ją do ziemiiw ogrodzie.Powodzenia życzę.
Bogdzia 17:30, 16 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Piękny jesienny ogród!
A u mnie dalej słonecznie, pogodnie i sucho.

To całkiem inaczej jak u mnie bo mgły przeszły w mżawkę i jest mokro.Pozdrawiam.
Bogdzia 17:32, 16 paź 2014

Juzia_G napisał(a)
Miłego Bożenko!

Juziu zaglądam do Ciebie i wiem, co się dzieje ale nic nie piszę bo doradzac nie potrafie a masz zaprzyjaźnine kółko dziewczyn które to świetnie robią i dopinguja Cię do dalszej pracy. Pozdrówka.
Bogdzia 17:34, 16 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Widok ładny, ale już pogoda nie ładna
Bonica jest piękna i wyższa, będzie bardziej widoczna I w tym miejscu będzie też na nią widok z okna. Nie ma czego żałować. Wszystkiego mieć sie nie da. Pod Alfredem róże mi nie pasują.. to taki fajny leśny zakątek. Dalej podtrzymuję swoje zdanie.

Dobrze ze podtrzymujesz to przynajmniej roboty nowej nie bedę miała.To tylko kwestia czasu i znajdę dla nich jakieś miejsce choc w tej chwili całkiem nie wiem gdzie.
Bogdzia 17:36, 16 paź 2014

Kasya napisał(a)

bardzo nostalgicznie
u mnie podobnie, ale ma byc jeszcze troche sloneczka w weekend

a jakiej wielkosci masz ten ogrodowy TV w salonie ? tzn chodzi mi o szerokosc, bo napewno pisalas ale gdzies mi umknelo

2x3m ma okno a po bokach są jeszcze dwa okna o szerokości drzwi i to wcale nie koniec okien w salonie.
Bogdzia 17:39, 16 paź 2014

Margarete napisał(a)

Do mnie w tym roku nie myszy a żaby sie pchaja.....w piątek wlazły 2 i miałam problem żeby złapac bo jedną pies pogonił i weszła pod kanape a w niedziele złapałam kolejną w przedpokoju przy wejsciu do łazienki.....że myszy szukają miejsca ciepłego na zime to wiem ale żeby żaby....pierwszy taki rok choc mieszkam przy lesie w tym miejscu od 15 lat....dziwne.....może to zapowiada ciężką zimę...albo to jakiś książę zaklety w żabę mnie nawiedza, a ja głupia łapię je i wyrzucam do ogrodu

Zdjecia dzisiejsze we mgle tez piekne, inne niż poprzednie ale piekne...
Pozdrawiam!

Czytałam o Twoich żabach. Ja myslę że to jednak królewicz i niestety straciłas okazje by zostac królewną, a teraz załujNastepnej okazji juz nie zmarnuj.
Kasya 17:42, 16 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

2x3m ma okno a po bokach są jeszcze dwa okna o szerokości drzwi i to wcale nie koniec okien w salonie.

No to pieknie
Ja mam 2 x 2,7 ale dzielone na pol, bo suwane
W sumie mam 6 okien tarasowych w salonie, ale szkoda, ze nie mam takiego ogromniastego
Kasya 17:42, 16 paź 2014

przepraszam, dubelek