Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:00, 05 lis 2014

Mirella napisał(a)

Coś napisałam u siebie.

Zajrzałam , poczytałam znów trochę ale nic nie napisałam bo nie byłam logowana ale o róży wiadomości zanotowałam w pamięci. Na razie pozdrówka , jak sie wyrobię to jeszcze zajrze ale obiecałam dzis Mirze zdjecia liliowców wiec najpierw muszę je wkleic.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:04, 05 lis 2014

polinka napisał(a)
Bożenko kiedy zacząć dokarmiać ptaki? W sieci dużo sprzecznych informacji

Dokarmianie jest potrzebne w czasie mrozów i śniegi gdy wszystko zasypią ale by ptaki przyzwyczaic do karmika trzeba zaczac nieco wcześniej. Tak jak piszesz szkoły są różne, u mnie cały rok jakiś pokarm znajduja choc w malych ilościach i latem niewiele z niego korzystają, ale przyzwyczajone sa gdzie go szukac.
Bogdzia 20:06, 05 lis 2014

Kindzia napisał(a)
Mnie serce boli jak róże chorują i pryskam w maju obowiązkowo...potem już nie, zwykle...w tym roku w październiku mszyce mi drugi raz krzaczki obsiadły...i skoczki I był oprysk drugi...

Ale masz kolory Bogdziu...u mnie się słabo przebarwia Nawet berberysy jakieś takie blade, Mariken zielony ciągle był...

Pozdrawiam i macham

Od dwóch dni myślę o tych opryskach i chyba jednak nie bede z nimi przesadzac tzn będą na dotychczasowym poziomie bo jednak chemia w ogrodzie wiele szkody robi i trzeba ja tylko w ostatecznosci używac.Szkoda żyjątek które od niej giną a których wcale zniszczyc nie chcemy.
Bogdzia 20:09, 05 lis 2014

Ivvvona napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie, a widok z okna niepowtarzalny Goryczka śliczna, miałam kiedyś ale niestety zmarniała.

Goryczki sa w dwóch rodzajach jeśli chodzi o wymagania tzn są takie które muszą miec ziemie zasadowa i takie które lubią kwasną i to jest konieczne by wiedziec jaką sie ma bo jak sie im nie zapewni tych warunków to w innych nie bedą rosły.Pozdrówka Iwonko.
Bogdzia 20:10, 05 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Cudne zdjecia widokowe ... A kiedy ten Dzien ?

Dzień jeża jest 10 listopada czyli już niedługo.
Bogdzia 20:11, 05 lis 2014

marzena napisał(a)
Bogdziu, popatrzyłam na Twoje jesienne obrazy, już nawet nie wiem, jak to komentować... to okno zawsze pokazuje aktualną porę roku i wciąż wywołuje u mnie zaskoczenie widokiem na Twój niepowtarzalny ogród

To firmowy widok u mnie ale juz mocno opatrzony, wszyscy znają już na pamięc a nowego nie bedzie bo zmiany nie są juz możliwe.Pozdrawiam Marzenko.
Bogdzia 20:14, 05 lis 2014

gierczusia napisał(a)
Ale piękne zdjęcia i koleżanka Anka tak to zgrabnie wszytsko ujęła nic dodać nic ująć

Nie wiedziałam ,że jest Dzień Jeża .. Uwielbiam jeźe ..tak jak wiewióry i jaszczury

Buziole Bogdziu

Edit. Udało mi się kić w antykwariacie świetną książkę " różaneczniki i azalie" Bartelsa ..jak do mnie dziś dotarła to sobie pomyślałam ,że i Tobie by się podobała .. A może takowe cudo masz

Nie mam tej ksiązki więc ją przeczytaj i nas podszkol . Szkoda ze nie mieszkasz blisko bo bym może od Ciebie pożyczyła.Pozdrówka.
Bogdzia 20:15, 05 lis 2014

eda napisał(a)

Piękna jesień cudna pozdrówka przyniosłam biegusiem

Edziu biegusiem również Tobie pozdrówka śle i dzieki ze wpadłas.
Bogdzia 20:17, 05 lis 2014

No to teraz liliowce dla Mirusi.

Bogdzia 20:18, 05 lis 2014