Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 10:10, 05 lis 2014

Wpadłam nasycić oczy nowymi pieknymi jesiennymi widokami i...nie zawiodłam sie, są, cudne foty z pieknego ogrodu
Pozdrawiam !
Milka 11:17, 05 lis 2014

Bożenko, ja też się nacieszyłam widokami, ależ pięknie i ciepło i słonecznie, jak wiosną, gdyby nie złoty kolor
monteverde 11:33, 05 lis 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Rewelacja! Złotą jesień widzę, choć miało jej nie być.

A ta goryczka niech się szybko rozrasta, bo ode mnie do Ciebie niezbyt daleko, w każdym razie bliżej jak do Rzeszowa

Piękna jesień a właściwie za goryczkami Twoimi tu przybiegłam, śliczne moje już nie kwitną pozdrówka
anka_ 11:47, 05 lis 2014

Bożenko wspaniale się czyta twój wątek. I choć za mną dopiero niewielka jego część pozwolisz, że skrobnę parę słówek.
Pisałaś "Można się zdziwić co w tym moim ogrodzie znajduję".
Oj, można. Znaleźć można wspaniałe okazy zarówno fauny jak i flory. Twój ogród to zaczarowany świat, taki jeden organizm, współgranie zwierząt i roślin. Niby powinno to być oczywiste w ogrodzie, ale tak naprawdę tak rzadko jest spotykane. Dodatkowo trzeba posiadać ogromną wrażliwość żeby pewne rzeczy czy zjawiska zauważyć, żeby uchwycić tą ulotność przyrody.
Historia z kowalikiem i orzechami, zmagania młodego szpaczka z czereśnią, osy klecanki, szczerklina piaskowa, rój na śliwie. ...
I te bajki, i te fotki.... moi domownicy patrzyli się na mnie jak na wariatkę, że tak się szczerzę do monitora. Pies śpiewający, komar gryzący żabę... Z ogromnym zapałem czyta się taki wątek, z zaciekawieniem co będzie na następnej stronie.
Mam też jeśli pozwolisz pytanię techniczne. Czym impregnujecie drewno na zewnątrz. chodzi mi o ten wspaniały zestaw i ogrodzenie.

I czy masz może fotkę klonu ginala? Chodzi mi o pokrój. Bo mój to młody nabytek, jeszcze w doniczce i chciałabym się upewnić, że dobrze dobrałam mu miejsce.

Piękne ujęcie. Ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę, że przy podwójnej tęczy zawsze kolory są ułożone odwrotnie- ciekawe dlaczego?

Cudowna fotka. Jakby niebo miało spaść.

Mam nadzieję, że nie pogonisz mnie Bożenko jak jeszcze przyjdę z pytaniami. Bo na pewno będzie ich jeszcze dużo w miarę postępów w czytaniu.

No i dowiedziałam się, że już niedługo Dzień Jeża.

P.S. Fotki Ginnala już znalazłam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirella 12:30, 05 lis 2014

yolka napisał(a)
Mirella napisz jak zabezpieczasz na zimę i jak tniesz tę różę, choć to pewnie pnąca(czepna)

Coś napisałam u siebie.
polinka 12:39, 05 lis 2014

Bożenko kiedy zacząć dokarmiać ptaki? W sieci dużo sprzecznych informacji
Kindzia 13:05, 05 lis 2014

Mnie serce boli jak róże chorują i pryskam w maju obowiązkowo...potem już nie, zwykle...w tym roku w październiku mszyce mi drugi raz krzaczki obsiadły...i skoczki I był oprysk drugi...

Ale masz kolory Bogdziu...u mnie się słabo przebarwia Nawet berberysy jakieś takie blade, Mariken zielony ciągle był...

Pozdrawiam i macham
Ivvvona 13:17, 05 lis 2014

Piękna jesień u Ciebie, a widok z okna niepowtarzalny Goryczka śliczna, miałam kiedyś ale niestety zmarniała.
lojalna_ 13:43, 05 lis 2014

Cudne zdjecia widokowe ... A kiedy ten Dzien ?
marzena 16:06, 05 lis 2014

Bogdziu, popatrzyłam na Twoje jesienne obrazy, już nawet nie wiem, jak to komentować... to okno zawsze pokazuje aktualną porę roku i wciąż wywołuje u mnie zaskoczenie widokiem na Twój niepowtarzalny ogród