Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:45, 19 mar 2015

Ivvvona napisał(a)
Zachwyciły mnie Twoje krokusowe łączki, przepiękny widok

Po zimie i problemach zdrowotnych kwiatki dostarczają dobrych emocji, cieszą jak nic innego. Pozdrawiam Iwonko serdecznie.
Bogdzia 17:47, 19 mar 2015

ewa_k napisał(a)
I ja zachwycam się łanami krokusów, wcześniej rh. Szczególnie tych granatowych.
czytam i oglądam Twój ogród od dawna. W tym roku zastosuję Twój przepis na opryski rh. żelazo w płynie już mam! kupione zimą jak i inne specyfiki. Mam nadzieję że pomogą.
A od kiedy można zacząć pryskać? u mnie wiosna opóźniona w stosunku do innych. Krokusy jeszcze w pąkach, ciemierniki dopiero pojedyńcze z ziemi kwiatki wystają.

Mozesz już opryskiwac ale raczej nie w ostrym słońcu. Podlej też rh bo deszczu mało a po zimie jednak sie podsuszyły.
Bogdzia 17:49, 19 mar 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko ruch u Ciebie jak w ulu. Musiałem sie nieźle cofnąć aby zobaczyć krokusy. Cudne są. Pozdrawiamy.

Zbyszku lepiej jak sie ma przyjaciół niż jak ich brak. Ja na razie nie mogę narzekac.Pozdrówka ślę.
Bogdzia 17:50, 19 mar 2015

ana_art napisał(a)
hahaha dobre trzmielina u mnie robi się różowa na zimę.

Moja nie jest różowa ale różowawa jest.
Karol99 17:50, 19 mar 2015

Pozdrawiam wiosennie.
Bogdzia 17:59, 19 mar 2015

uleczka napisał(a)
Bogdziu dzięki za informacje, chociaż M1 zupełni mi nie po drodze, sprawdzę w Andrespolu. Mieszkam w Bukowcu, do Twojej miejscowości często chodzę rekreacyjnie z kijkami(nordic walking).
Ogród Twój znam tylko z Ogrodowiska i ze zdjęć.
Nie wiem jak się pisze na prywatną pocztę

Pewnie niedługo sie spotkamy bo taka bliskosc zobowiazuje. Może jak się pogoda ustabilizuje .W maju będzie u mnie nieco większe spotkanie to oczywiscie musisz byc na nim.Na razie ogród mało ciekawy ale jeśli będziesz w okolicy to zapraszam. Znasz dokładny adres??Na pw zeby napisac klikasz na nazwe nad zdjeciem np u mnie na ,,Bogdzia" a potem na ,,napisz wiadomośc" No i piszesz po czym wysyłasz. A żeby odebrac wiadomosc musisz zauważyc plusik po prawej stronie u góry gdzie pisze ,,wiadomości. Klikasz i odbierasz.
Bogdzia 18:00, 19 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie.

Macham .
Bogdzia 18:21, 19 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Witam serdecznie posiadaczkę pięknego ogrodu
Dziewczyny poradziły, żeby szukać porady u Ciebie
Zwracam się do Ciebie z ogromną prośbą o pomoc dla moich rododendronów. Proszę Cię zajrzyj do mojego wątku. Na samym końcu strony 64 opisałam o moich rh, a na stronie 65 wstawiłam zdjęcia i też opisałam.
Proszę doradź co jeszcze zrobić, te kwiaty dostałam od mojej mamy, bardzo mi na nich zależy Czekam na Twoje odwiedziny. Miłego dnia

Napisałam u Ciebie.
Bogdzia 18:22, 19 mar 2015

Napia napisał(a)
Na razie krokusy, ale ja już nie mogę się doczekać, gdy zakwitną Twoje rododendrony

Jeszcze troche Agnieszko cierpliwości. Krokusy też ładne.
Bogdzia 18:26, 19 mar 2015

Margarete napisał(a)
Uff....przebiłam sie wreszcie przez zaległe posty i co najważniejsze dotarłam do zdjęc twoich krokusowych połaci przy lesie, wiedzę je kolejny raz i kolejny raz mnie tak samo zachwycaja jak za pierwszym razem. Ale masz radoche z tych krokusowych łanów na pewno i ty ...
Czytałam że juz wertykulowałas trawnik, ja planuje na koniec marca, o ile pogoda bedzie odpowiednia. U siebie trawy i wiekszość bylin mam obciachane ale zostały mi róże, hortensje pod lasem, lawendy i jakies drobiazgi. Teraz zapowiadaja niskie nocne temperatury i martwie sie troche o te trawy....może pozakrywam je agro ...na wekend tylko bo póxniej ma byc juz prawdziwa wiosna.
Czego sobie i Tobie zyczę

Małgosiu Ty swój ogród szybciej doprowadzisz do porzadku niż ja bo choc już w nim pracuję to kazda czynnośc mnóstwo czasu zabiera. Dzis opryskiwałam rh i podlewałam je , no i pralka mi sie zepsuła trzeba było kupic nowa i koniec roboty. Dużo mam do zrobienia i nigdy nie mogę powiedziec ze skończyłam, ale najważniejsze ze ten ogród jest .