Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:27, 19 mar 2015

kasiek napisał(a)
Aż się zachłysnęlam z zachwytu - bajka!
Tyle krokusów sadziłaś jesienia czy to juz z poprzednich sezonów tak się podzieliły?

Częsc została z poprzednich lat a częśc jak co rok sadziłam. 300 szt w tym roku posadziłam ale okazało się za mało.
Kindzia 18:31, 19 mar 2015

Słoneczko ma zamiar się zlitować nad weekendową ogrodniczką i zapowiada się u nas na sobotę...to wtedy bym rodusie też opryskała

Pozdrówka
Bogdzia 18:37, 19 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Cytuję wszystkie bez wyjątku..... i prostuję Twoja informację.... Twoja łączka większa i ładniejsza Moja największa łączka została rozwalone moimi łapkami.. Oddaję Ci palmę pierwszeństwa.... zaraz po polanie Chochołowskiej

Na sztuki i tak Ty wygrywasz. Ta łączka którą pokazuje utrzymała sie bez strat ale druga większa mocno przerzedzona , wielu krokusów brakuje. Szkoda bo dwie takie łączki to podwójna radośc. Posadziłam na tych łysinach inne kwiatki jeśli krokusom sie nie podobało to może np kokoryczy pogietej się spodoba.
Kupiłam dzis w OBI piwonię krzewiastą . Piękne zdjecia były i trudno było sie zdecydowac ale czy gatunki a przynajmniej kolor będzie taki jak ma byc kto wie bo pąk mi coś za jasny.

Pojęcia nie mam gdzie ja posadzic. Muszę M urabiac o skasowanie kawałka trawnika.
Bogdzia 18:38, 19 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Słoneczko ma zamiar się zlitować nad weekendową ogrodniczką i zapowiada się u nas na sobotę...to wtedy bym rodusie też opryskała

Pozdrówka

Pora na opryskiwanie a u mnie na sobote deszcz zapowiadaja ale deszcz też potrzebny.
uleczka 18:59, 19 mar 2015

Instrukcja obsługi poczty wykorzystana, napisałam
Bardzo dziękuje za zaproszenie do Ciebie i nie odmówię sobie tych pięknych widoków, oczywiście również zapraszam do siebie.
kasiek 19:03, 19 mar 2015

300 powiadasz - no to faktycznie nie ma się co dziwić. A ładnie przechodzą z roku narok? Bo tulipany robia się coraz mniejsze i brzydsze a jak to jest z krokusami?
Bogdzia 19:10, 19 mar 2015

kasiek napisał(a)
300 powiadasz - no to faktycznie nie ma się co dziwić. A ładnie przechodzą z roku narok? Bo tulipany robia się coraz mniejsze i brzydsze a jak to jest z krokusami?

Nie wiem ale u mnie chyba wymarzaja bo w ostre zimy prawie wszystkie ginęły , ale jeśli już przetrwaja to od razu jest wiecej cebulek i z pojedynczych roślinek robia sie małe bukieciki.Wolę krokusy od tulipanów pod tym względem.
Bogdzia 19:12, 19 mar 2015

uleczka napisał(a)
Instrukcja obsługi poczty wykorzystana, napisałam
Bardzo dziękuje za zaproszenie do Ciebie i nie odmówię sobie tych pięknych widoków, oczywiście również zapraszam do siebie.

Dobrze nam idzie ta korespondencja.
MirellaB 19:28, 19 mar 2015

Bogdziu odpowiedziałam na moim wątku na pytania które zadałaś☺
Jeżeli masz czas to zajrzyj proszę ☺
agata19762 19:36, 19 mar 2015

Bożenko zaglądam do Ciebie ale cichutko, łączka krokusowa cudowna
u mnie krokusy maleńkie są i malutko ich mam ale i tak mnie cieszą !!!

pozdrówka zostawiam