Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agacia 19:50, 21 mar 2015

Dzięki Bożenko A może mi podpowiesz, jako doświadczony ogrodnik, czy mogę jakoś rozmnożyć moje stare poziomki? Teraz, bo jesienią przegapiłam. Czy w ogóle da się? Czy lepiej kupić nowe sadzonki? (te które mam to jakieś super odmiany, bardzo je lubię)
Bogdzia 19:51, 21 mar 2015

Kasya napisał(a)
A ja odnalazlam jakie mam krokusy
Prins claus i Golden Yellow
te białe bardzo wdzięczne

ale tą nazwe ktorą podajesz tez muszę zapamiętac

Te Twoje tez mam ale Prins rośnie w cieniu i jeszcze pąków nie ma a Golden Yellow widac na niektórych zdjeciach, jeszcze inne też mam np Cream Beauty, Yalta, Spring Beauty, Vanguard, Rembrance, Negro Boy, Grand Maitre, Pichwick i King i białych za trzy rodzaje , zresztą wszystkich nie pamiętam.
Kasik 19:52, 21 mar 2015

Bożenko- ale wstyd narzekam przez "ż". O Ludu

Jak tak mogłam napisać?
Bogdzia 19:53, 21 mar 2015

Agacia napisał(a)
Dzięki Bożenko A może mi podpowiesz, jako doświadczony ogrodnik, czy mogę jakoś rozmnożyć moje stare poziomki? Teraz, bo jesienią przegapiłam. Czy w ogóle da się? Czy lepiej kupić nowe sadzonki? (te które mam to jakieś super odmiany, bardzo je lubię)

Możesz rozmnożyc dzieląc krzaki ale one bardzo szybko sie bedą starzec, lepiej jest zebrac bardzo dojrzałe poziomki i wysiac a niektóre rozmnażaja sie rozlogami. Najwięcej owoców mają jednak młode sadzonki.
Kasya 19:53, 21 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Te Twoje tez mam ale Prins rośnie w cieniu i jeszcze pąków nie ma a Golden Yellow widac na niektórych zdjeciach, jeszcze inne też mam np Cream Beauty, Yalta, Spring Beauty, Vanguard, Rembrance, Negro Boy, Grand Maitre, Pichwick i King i białych za trzy rodzaje , zresztą wszystkich nie pamiętam.

ja nawet swoich dwóch nie pamiętałam, musialam znalezc zamowienie...a ty tak recytujesz bez zająknięcia...
Bogdzia 19:54, 21 mar 2015

Kasik napisał(a)
Bożenko- ale wstyd narzekam przez "ż". O Ludu

Jak tak mogłam napisać?

Każdemu może sie przytrafic.Podobno nasz język najtrudniejszy na świecie.
Bogdzia 19:56, 21 mar 2015

Kasya napisał(a)

ja nawet swoich dwóch nie pamiętałam, musialam znalezc zamowienie...a ty tak recytujesz bez zająknięcia...

Bez zajakniecia znam tylko niektóre , też zagladałam do ostatniego zamówienia ale tam wszystkich nie było np białych.
Bogdzia 19:58, 21 mar 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Krokusowa łączka...zachwyca.Szkoda,że tak krótko kwitną.Pozdrawiam.

Gdzieś mi umknęłas, przepraszam. Krótko kwitna to prawda szczególnie jak jest ciepło dlatego ja wolę średnio ciepły poczatek wiosny ale i inne kwiaty też krótko kwitną i też zal.
babka 20:00, 21 mar 2015

Jakie wielkie połacie usłane kwieciem ! Rewelacyjnie to wygląda, bajkowo ! Ptasiek na wyżerkę się załapał Fotogeniczny skubany
Urszulla 20:04, 21 mar 2015

Trochę zaległości mi się narobiło przez ostatni tydzień. Krokuskowo i u mnie się pokazało lecz Twoje jest okazałe na całego. Pamiętam też jak Wilcza Góra w zeszłym roku promowała wiązanie warkoczy z długich liści krokusowych. Wypróbowałam i bardzo mi się to spodobało
Piwonie mnie też ciekawiączy Twoje rosną w nasłonecznionym miejscu?