Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

weronika77 22:52, 25 paź 2012

Bogdziu, mgły i kolory jesienne przyszłam zobaczyć. Wiosną pięknie, ale i jesieni nic zarzucić nie można
na twoich "tapetach". Twoje chwalę, ale i z moich się cieszę, dzięki Naturze, która chce nas pocieszyć, bo wiesz, Polacy znani z narzekania. Ja też, ale jak nie narzekać, jak tu i tam boli, a służba zdrowia...masz całkowitą rację, szkoda gadać.
Ja dzisiaj miałam wielkiego stresa. Myślałam, że mojego psiaczka zagryzą dwa wielkie psy na moich oczach. Jeszcze jest mi ciężko, patrzę na tego malucha, dziękuję Bogu, że żyje, i trudno mi uwierzyć, że to nas spotkało.On taki towarzyski, zawsze jak się wyrwie z domu, to pod siatką się dostaje do dużego psa, który widocznie go lubi. Dzisiaj dostał się tam jeszcze jeden pies i chyba z zazdrości chciał rozszarpać Kajtusia. Kajtuś może mieć rany w okolicach uszka, ale dzisiaj nie chcę go męczyć oglądaniem. Myślałam, że jest gorzej.
Zawsze jakieś kłopoty muszą być.
Spokojnej nocki.
Urszulla 03:25, 26 paź 2012

i jeszcze ogród

Ledwo u Ciebie byłam i już tyle stron do nadrobienia. Dziękuję za rady rododendronowe
To zdjęcie po drodze odnalazłam w przecudnej jesiennej scenerii. Z tyłu masz zwykły żywopłot czy cisowy?
Urszulla 03:36, 26 paź 2012

I ten klon palmowy! Mam też zapamiętany widok klonika z Rh z Danusiowego artykułu o klonach. Jaka to odmiana u Ciebie?
Tak jak pisałaś, jeden nie wystarczy, więc koncepcja będzie rododendronowo-klonow-bukszpanowa, a przy schodach będą jeszcze Hortensje Grandiflora. Ciekawe co mi z tego wyjdzie za 2 lata?

Masz najwspanialsze jesienne widoki z okna. Te zdjęcia będą nam potrzebne do życia aż do zimy.
Dzisiaj jesiennie pozdrawiam, wiem że bardzo późna noc. Ale ostatnio cierpię na bezsenność, więc gotuję jajko na miękko i oglądam u innych wspaniałości. A potem słodko zasypiam
Ewa 08:48, 26 paź 2012

Bogdziu stęskniłam się ogromnie, pozdrawiam i całuję
Bogdzia 09:17, 26 paź 2012

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, mgły i kolory jesienne przyszłam zobaczyć. Wiosną pięknie, ale i jesieni nic zarzucić nie można
na twoich "tapetach". Twoje chwalę, ale i z moich się cieszę, dzięki Naturze, która chce nas pocieszyć, bo wiesz, Polacy znani z narzekania. Ja też, ale jak nie narzekać, jak tu i tam boli, a służba zdrowia...masz całkowitą rację, szkoda gadać.
Ja dzisiaj miałam wielkiego stresa. Myślałam, że mojego psiaczka zagryzą dwa wielkie psy na moich oczach. Jeszcze jest mi ciężko, patrzę na tego malucha, dziękuję Bogu, że żyje, i trudno mi uwierzyć, że to nas spotkało.On taki towarzyski, zawsze jak się wyrwie z domu, to pod siatką się dostaje do dużego psa, który widocznie go lubi. Dzisiaj dostał się tam jeszcze jeden pies i chyba z zazdrości chciał rozszarpać Kajtusia. Kajtuś może mieć rany w okolicach uszka, ale dzisiaj nie chcę go męczyć oglądaniem. Myślałam, że jest gorzej.
Zawsze jakieś kłopoty muszą być.
Spokojnej nocki.

No to miałaś Weroniko straszne przeżycia. Mam nadzieję że nic poważnego Kajtusiowi się nie stało a może nauczy się bac i nie będzie szukał towarzystwa dużych psów. W takiej sytuacji trudno swojemu pieskowi pomóc bo rozwścieczone duze psy mogą pogryźc. Czekam na wiesci po dokładniejszych oględzinach.
Bogdzia 09:21, 26 paź 2012

Urszulla napisał(a)

i jeszcze ogród

Ledwo u Ciebie byłam i już tyle stron do nadrobienia. Dziękuję za rady rododendronowe
To zdjęcie po drodze odnalazłam w przecudnej jesiennej scenerii. Z tyłu masz zwykły żywopłot czy cisowy?

Tam jest żywopłot z thui , taki podwójny tzn dwa rzędy thui, a w środku jest kompostownik i miejsce gospodarcze np na piasek, ziemię w workach.Thuje są dośc mocno cięte żeby nie były zbyt wysokie.
Bogdzia 09:24, 26 paź 2012

Urszulla napisał(a)

I ten klon palmowy! Mam też zapamiętany widok klonika z Rh z Danusiowego artykułu o klonach. Jaka to odmiana u Ciebie?
Tak jak pisałaś, jeden nie wystarczy, więc koncepcja będzie rododendronowo-klonow-bukszpanowa, a przy schodach będą jeszcze Hortensje Grandiflora. Ciekawe co mi z tego wyjdzie za 2 lata?

Masz najwspanialsze jesienne widoki z okna. Te zdjęcia będą nam potrzebne do życia aż do zimy.
Dzisiaj jesiennie pozdrawiam, wiem że bardzo późna noc. Ale ostatnio cierpię na bezsenność, więc gotuję jajko na miękko i oglądam u innych wspaniałości. A potem słodko zasypiam

Ten klon który tu widac to Atropurpureum , mam jeszcze dwa inne a na wiosnę jeszcze planuję kupic. Jestem pewna że Twoja rabata rododendronowo - klonowo-bukszpanowa będzie wyglądac wspaniale.Pozdrawiam.
Bogdzia 09:27, 26 paź 2012

Ewa napisał(a)
Bogdziu stęskniłam się ogromnie, pozdrawiam i całuję

Miło to słyszec bo ostatnio stale gdzies wędrujesz , dobrze ze choc tesknisz. Ewciu ja też ślę same cieplutkie uczucia do Ciebie. Buziaczki również. Obiecuję zajrzec do ogródka.
hanka_andrus 11:30, 26 paź 2012

Pozdrawiam i o zdrowie pytam.....
A Bożenka już gości przyjmuje i piękne widoki oferuje....
Mala_Mi 12:00, 26 paź 2012

Prognoza się nie sprawdziła.. nie było przymrozku i nie było wielkich opadów... a teraz wieje i nawet miejscami słonko.... wiec cieszę sie z kolorów swoich i Twoich