Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 15:23, 30 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja Cię na nie bedę namawiac. To fajne rośliny a do Twojego ogrodu jak przypuszczam idealne. Własnie chcialam Ci kupic Staccato ale nie chciałas.Urodzin prawie nie obchodzę bo z czego sie tu cieszyc?Ale najbliżsi i okazuje sie ze i dalsi nie dadza zapomniec.Dzieki za zyczenia i za kota na zdjeciu również , w realu nie chce.

Oj Bogdziu mieszasz mieszasz Dzwoniąc do mnie pytałaś czy to ja chciałam elite Jak tylko zajmę się tym zapomnianym kawałkiem przy sosnach to na pewno poproszę cię o opinię. Póki co tyle innych miejsc do ogarnięcia... A mój trawnik po tych remontach to chyba do wymiany będzie Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to to że w końcu ten dom będzie jako tako wyglądał
Do zobaczenia jutro
Bogdzia 20:46, 30 kwi 2015

MAD napisał(a)
Bogdziu przebieram już nogami z niecierpliwości czekając na ten rododendronowy spektakl u Ciebie...

Macham!

Pierwszy już przekwitł. Teraz kwitnie Elite i Blue Tit, zaraz zacznie Dominik i Baden Baden a potem zacznie sie prawdziwy ruch. Nie wiem czy w tym roku nie zakwitną wcześniej bo u niektórych paki juz nabrzmiałe.

To Blue Tit

A to Elite.

Bogdzia 20:48, 30 kwi 2015

jankosia napisał(a)

Oj Bogdziu mieszasz mieszasz Dzwoniąc do mnie pytałaś czy to ja chciałam elite Jak tylko zajmę się tym zapomnianym kawałkiem przy sosnach to na pewno poproszę cię o opinię. Póki co tyle innych miejsc do ogarnięcia... A mój trawnik po tych remontach to chyba do wymiany będzie Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to to że w końcu ten dom będzie jako tako wyglądał
Do zobaczenia jutro

Moniko nic nie mieszam , Krysia powiedziała że chcesz Elite wiec pytałam czy chcesz Elite , gdybys powiedziała ze tak to bym Ci zaproponowała Staccato bo całkiem podobny i do dostania u mojej ogrodniczki ale jak powiedziałas ze nie to nic juz nie mówiłam.To do jutra.
bogumila 20:51, 30 kwi 2015

Rododendrony rozpoczęły już kwitnienie...będzie się działo u Ciebie,,,a ja będę podziwiać.Pozdrówka.
Bogdzia 20:51, 30 kwi 2015

Margarete napisał(a)
A ja gapa przecież wiedziałam od ciebie o urodzinach i.....przegapiłam, sorry ale i tak myslę że wiesz że zycze ci wszystkiego najlepszego i z okazji twoich rocznic i bez nich tez

Młyn w pracy, młyn w domu, dzieci przyjeżdżaja na weekend a poza tym tysiąc innych spraw do zrobienia, załatwienia......na jedną nawet niemałą osóbke to i tak za duzo . Ciesze sie że sie jutro spotkamy, doprecyzujemy ilośc osób do naszego wyjazdu.

U mnie ma byc najpierw Mariolka z Danusia i dopiero razem podjediemy do Kasi.
Ma padac ale co tam..... Damy rade

Miałyście nic nie mówic i tak sie zachowałas.Niedobrze ze deszcz zapowiadają i to wcale nie mały ale spotkanie musi sie odbyc , biorę kalosze.
Bogdzia 20:53, 30 kwi 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Rododendrony rozpoczęły już kwitnienie...będzie się działo u Ciebie,,,a ja będę podziwiać.Pozdrówka.

Pomału zaczynaja ale do głównego kwitnienia jeszcze trochę.A na razie pani grubodziób która nadal z rodzinka przylatuje na słonecznik.

popcorn 20:58, 30 kwi 2015

Grubodziobów u nas nie ma:/ Cudne te rodki!
do jutra! wpadnę, ale na krótko, bom chora:/
popcorn 20:59, 30 kwi 2015

I najlepszego z okazji jubileuszu i bez okazji, wiesz przecież, też
rozark 21:44, 30 kwi 2015

wszystkiego naj
Dorota123 04:33, 01 maj 2015

Bożenko za zdjęcia dziękuję, zagadki nie rozwiązałam. Mam wrażenie, że nie znam tej rośliny.