Ale Was energia roznosi na spotkania ogrodowiskowe. Ogrody uporządkowane to i czasu na spotkania nie brakuje. My wciąż przy leśnych porządkach, a końca nie widać. Bogdziu, tez mam wczesne RH ale tylko w pąkach, Twoje piękne kwitnące.
Tak średnio jestem w temacie. Tzn, coś tam wiem. Mam dwa starsze rododendrony. Zdążayłam już zaobserwować, co robić aby miały się dobrze. A czego nie robić. Kiedys to nawet im parasol rozkładałam, bo słońce paliło liście. Teraz mają już cień więc jest ok
15 lat masz ogród?? I takie wielkie rododendrony? Pisałam u siebie ale może i tu zapytam się Ciebie, czy możesz mi polecić jakieś miejsce gdzie można kupić wysyłkowo, mam na myśli że przyśla mi konkretne roslinki a nie jakieś, ktorych wcale nie widać.. Ja jestem z wielkopolski, więc do Łodzi to raczej nie pojadę dlatego pytam o sklep internetowy.
Marzenko 17 maja bedziemy w Wojsławicach , moze byś sie z nami tam spotkała? Do Ciebie zawsze bardzo chętnie ale nie wiem gdzie mieszkasz i czy czasu wystarczy bo i Irenkę musimy odwiedzic. Daleko macie do siebie? Da sie do Was obu wpaśc przy ograniczonym czasie? Za zaproszenie dziekuję serdecznie.
Weroniko chyba nie myślisz że mój ogród kiedykolwiek bywa uporzadkowany. My stare dziadki a ogród dośc duży , nie da rady by wszystko było jak trzeba.Rh pomału zaczynają , dzis powinien zakwitnąc Dominik , jest śliczny.Pozdrówka serdeczne dla Was.
Kiedys takim sklepem był Multifiori-pracownia ogrodnicza, ale teraz radzę ci sie skontaktowac ze sklepem gdzie ostatnio kupowalysmy magnolie. Zadzwoń do nich albo napisz e-maila i spytaj czy mają wybrane gatunki. Widziałam u nich rh ale nie zwracałam na nie szczególnej uwagi bo zaintrygowały mnie magnolie ale to bardzo solidna firma i na pewno warta polecenia.Szkółka krzewów ozdobnych Zymon Tłokinia Wielka.Tel mogę podac.