Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 12:32, 06 maj 2015

popcorn napisał(a)
mmm, rozbiję sobie namiocik w kąciku, cichutko będę siedzieć i podziwiać, podziwiać.. zaczęło się

A ja sie tam do ciebie zmieszczę ? Karola ? damy rade razem tam pomieszkać i popodziwiać ?
Margarete 12:39, 06 maj 2015

Juz sie zaczyna ...piekny ten Blue Tilt i Dominik.........a Baden Baden zapowiada sie cudnie, ale i te zwykłe kaczence u ciebie uwodzą urodą........
Już sie ciesze na nasz wyjazd, zadzwonie wieczorkiem bo mam do pogadania - teraz jestem w pracy, mam przerwę to zaglądam
popcorn 14:24, 06 maj 2015

Gosia, zapraszam, zmieścimy się

Bożenko, dojechały do Ciebie fiołki? Wczoraj Anita wzięła

pozdrawiam!!
Bogdzia 17:18, 06 maj 2015

Margarete napisał(a)

Już sie ciesze na nasz wyjazd, zadzwonie wieczorkiem bo mam do pogadania - teraz jestem w pracy, mam przerwę to zaglądam

Takie same miałam plany na dzis , zadzwon jak bedziesz wolna.
Bogdzia 17:19, 06 maj 2015

popcorn napisał(a)
Gosia, zapraszam, zmieścimy się

Bożenko, dojechały do Ciebie fiołki? Wczoraj Anita wzięła

pozdrawiam!!

Własnie była u mnie fiołki dotarły , chciałam sie z nia podzielic bo bryła ogromna ale nie wzieła .Posadzone w tymczasowe miejsce .
Bogdzia 17:20, 06 maj 2015

Margarete napisał(a)

A ja sie tam do ciebie zmieszczę ? Karola ? damy rade razem tam pomieszkać i popodziwiać ?

Stawiajcie namiot albo przyjeżdżajcie nawet codziennie.
Bogdzia 17:22, 06 maj 2015

Anita1978 napisał(a)
Zaglądam!

Ja do Ciebie tez ale nic nie napisałam bo na ogół na chwilkę siadam przy komputerze i sie nie loguję , Dzis zamawiałam powojniki.Kupiłam też Amanogawe.
Bogdzia 17:26, 06 maj 2015

Agania napisał(a)

Widoki już zapierają dech, magnolie w takiej ogrodowej przestrzeni to prawdziwy cud natury, nie tak jak u mnie...obiela wiosną zachwyca, jak urośnie będzie szał, bo przed rododendronami zdąży
Kaczeńce uwielbiam, jak pięknie prezentują się nad stawem

Magnolie faktycznie ładnie sie prezentuja ja się na nie patrzy z pewna perspektywa ale o nia u mnie dosc trudno , pewnie tak jak i u Ciebie. za duzo nasadziłysmy w ogrodach i nawet mój M juz to zauwazył i przebąkuje ze trzeba sie czegos pozbyc a myślałm że ten dzień nigdy nie nastąpi bo dotąd bronił kazdej gałązki przed scięciem.
Bogdzia 17:34, 06 maj 2015

mirkaka napisał(a)
Bogdziu, u Ciebie wątek tak szybko gna, że jak nie zaglądam codziennie to muszę sporo zawsze nadrabiać
Bardzo Ci dziękuję że umieszczasz nazwy swoich pięknot, to bardzo przydatne.
Będę miała prośbę do Ciebie jak zakwitną moje azalie abyś pomogła mi je zidentyfikować
Blue Tit powalający, czy w rzeczywistości też taki niebieski czy wpada w fiolet? Czy to z tych małych, jak np Azurika?

Dla mnie też za szybko bo nie nadążam złożyc rewizyt.Blue Tit specjalnie dla Ciebie obejrzałam , nie wiem jak okreslic ten kolor , pewnie i fioletu można sie w nim dopatrzec ale to jest tak jakby do mocnego błękitu czy granatu dodac nieco ciemnego fioletu, nie umiem tego koloru określic wiec moze dam kilka zdjec choc one nie są doskonałe.Na ostatnim zdjeciu jest też rh fioletowy , masz porównanie.Drugie i trzecie zdjecie najbardziej dobrze oddają kolor. To rh z tych niskich tak jak myślisz.

Anita1978 17:37, 06 maj 2015

Na razie przedsmak tego co nas czeka!