Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:48, 04 maj 2015

Jeszcze sie takie zdjecie przyplątało.Wklejam jak tak duzo zdjec chcecie.

Rozsiały sie jak chciały.
Nallar 21:54, 04 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie podobna sytuacja , jeden lęg juz na zewnątrz i tez są straty , kocisko upolowało młodego . Niektórzy mi maja za złe ze nie lubię kotów ale jak się widzi te rozrzucone piórka to trudno je polubic. Jeśli beda sie czuły bezpiecznie to drugi lęg moga miec w tym samym gnieździe ale jesli były jakies złe przygody np sroka , kot itp to zbuduja inne gniazdo.

Pamiętam, dyskusję na temat kotów w Twoim wątku, więc nie piszmy już na ten temat aby kolejnej burzy nie wywołać.
Ciekawe czy wrócą....jeśli tak, to będzie co obserwować.
Ciekawa lekcja na własnym podwórku.
Mala_Mi 22:30, 04 maj 2015

Kasya napisał(a)

taka gigantyczna przylaszczka

Cudna gigantyczna przylaszczka.... ale i Dominik niczego sobie Nic tyko się zakochać.
Niestety troszkę stronek opuściłam.. nie mam szans nadrobić
Ivvvona 22:47, 04 maj 2015

Przepięknie wyglądają u Ciebie kwitnące magnolie. Pozdrawiam i czekam na dalsze odsłony z Twojego ogrodu.
jankosia 23:35, 04 maj 2015

Zostawiam ślad bo zasugerowałaś u Karoli że prędzej tam zajrzę. A w błędzie jesteś bo ja u Ciebie na bieżąco Często się nie odzywam bo nie mam nic do powiedzenia po prostu. No ileż można ochać i achać?

Miałam dzisiaj super dzień, razem z moją brakującą brzozą przyjechał klon hondoański do którego tak wzdychałam u Kasi. Wiedziałam że najwcześniej na jesieni będziemy mogli sobie na niego pozwolić a tu rodzina się zrzuciła i mam Jutro posadzę, dzisiaj sił tylko na brzozę starczyło.

Bogdziu ja robię zdjęcia telefonem tych moich różaneczników (całych czterech) i jak się spotkamy to może mi jednak podpowiesz co to za odmiany mogą być. Przeszukałam wczoraj już prawie wszystko a etykietek jak nie było tak nie ma. Już widzę że są za gęsto ale nie zdążyłam wiosną to może w sierpniu je porozsadzam...

W środę ma nas ponoć porządnie zlać
Nikita 01:30, 05 maj 2015

Bogdzia u mnie w wątku jankosia wkleiła kilka zdjęć z piątkowego spotkania…zapraszam do oglądnięcia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=248

PS. U ciebie to nawet zwykłe, najzwyklejsze kaczeńce nad wodą wyglądają zachwycająco...to chyba magia ogrodu
Bogdzia 07:45, 05 maj 2015

Nallar napisał(a)

Pamiętam, dyskusję na temat kotów w Twoim wątku, więc nie piszmy już na ten temat aby kolejnej burzy nie wywołać.
Ciekawe czy wrócą....jeśli tak, to będzie co obserwować.
Ciekawa lekcja na własnym podwórku.

Fajnie obserwowac przyrode chocby na własnym podwórku.
Bogdzia 07:46, 05 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Cudna gigantyczna przylaszczka.... ale i Dominik niczego sobie Nic tyko się zakochać.
Niestety troszkę stronek opuściłam.. nie mam szans nadrobić

Nie nadrabiaj , lepiej odpocznij troszke.
Bogdzia 07:48, 05 maj 2015

jankosia napisał(a)
Zostawiam ślad bo zasugerowałaś u Karoli że prędzej tam zajrzę. A w błędzie jesteś bo ja u Ciebie na bieżąco Często się nie odzywam bo nie mam nic do powiedzenia po prostu. No ileż można ochać i achać?

Miałam dzisiaj super dzień, razem z moją brakującą brzozą przyjechał klon hondoański do którego tak wzdychałam u Kasi. Wiedziałam że najwcześniej na jesieni będziemy mogli sobie na niego pozwolić a tu rodzina się zrzuciła i mam Jutro posadzę, dzisiaj sił tylko na brzozę starczyło.

Bogdziu ja robię zdjęcia telefonem tych moich różaneczników (całych czterech) i jak się spotkamy to może mi jednak podpowiesz co to za odmiany mogą być. Przeszukałam wczoraj już prawie wszystko a etykietek jak nie było tak nie ma. Już widzę że są za gęsto ale nie zdążyłam wiosną to może w sierpniu je porozsadzam...

W środę ma nas ponoć porządnie zlać

To Moniko cieszę się razem z Tobą z tego prezentu.Mysleze jak bedziesz u mnie to sama rozpoznasz które rh masz u siebie ale zdjecia mozesz zabrac.I masz racje z przesadzaniem poczekaj do sierpnia, przełom sierpnia i wrzesnia.
Bogdzia 07:50, 05 maj 2015

Nikita napisał(a)
Bogdzia u mnie w wątku jankosia wkleiła kilka zdjęć z piątkowego spotkania…zapraszam do oglądnięcia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=248

PS. U ciebie to nawet zwykłe, najzwyklejsze kaczeńce nad wodą wyglądają zachwycająco...to chyba magia ogrodu

Magda jak ja bym mogła czekac na ta wiadomosc , oczywiście ze widziałam od razu po wstawieniu a nawet wczesniej kilka razy zaglądałam do wszystkich łódzkich wątków bo nie wiedzialam gdzie Monika wstawi.Miłego dnia.