Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Iwk4 18:00, 18 maj 2015

Bogdziu, miałaś piękne widoki na wojażach. Irenka i ty takie radosne. Buziaki ślę.
Bogdzia 18:30, 18 maj 2015

Robertop napisał(a)
Bogdziu, relacja z wyjazdu fantastyczna i zdjecia bardzo ładne. Na następna wycieczkę jadę z Wami

Cieszę sie z tej deklaracji. Wspominałyśmy Cię.
Bogdzia 18:41, 18 maj 2015

Robertop napisał(a)
Bogdziu, a jak z zakupami? Nikt sie nie chwali.

Zakupy były tylko w Bolesławcu, oczywiście ceramika. Tyle tam tego było że nie można się było zdecydowac co kupic. Zgłupiałam wobez tego wyboru i kupiłam tylko dwa kubki z kwiatkami bo takie zbieram, żałuje ze nie wzięłam jeszcze wybranego naczynia do zapiekania lub po prostu do używania jako salaterka ale tam wydawało mi się ze to za malo zeby dodawac do innej zastawy a teraz mi szkoda.

Większa ilosc kupiła Małgosia i Krysia dla Karoli.Wszystkie dostałysmy po prezencie od pani u której spałyśmy oczywiscie tez ceramika z Boleslawca. Mnie przypadł taki talerz.

Miałam jeszcze jeden zakup w sklepie zamkowym w parku Mużakowskim. Była to wydmuszka , własciwie pisanka wielkanocna. Sprawdzalysmy czy to prawdziwe wydmuszki i mnie oczywiscie wypadła z ręki , 8,50 euro trzeba było zapłacic za skorupkiNawet ich wiele nie było bo jajo maleńkie.

No i jeszcze bym zapomniała. Irenka kupiła dla nas trawy (nazwa uciekła) ale te jasne na zdjeciu.

Bogdzia 18:42, 18 maj 2015

rozark napisał(a)
mieszkać w takim miejscu mmmm ale by było bosko

Pomarzyc dobra rzecz.
Bogdzia 18:44, 18 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję za relację z ogrodowych podróży... i stwierdzam, że i tak wolę rh u Ciebie

a ja co rok mam ten sam stres. Najpierw sie bałam ze zakwitna za wczesnie , teraz się boje ze za późno i jak ja sie mogę umawiac na spotkania jak one mnie stale robią w balona. Co rok postanawiam z tej przyczyny ze to ostatnie spotkanie u mnie ale w końcu musze slowa dotrzymac albo zawal kiedys przez nie dostanę.
Bogdzia 18:48, 18 maj 2015

agniecha973 napisał(a)
Ależ podróże! U Karoliny wyczytałam, ze Krysia kupowała jej naczynia w Bolesławcu. Naprawdę byłyście tak niedaleko ode mnie(35km)? Szkoda, ze nie wiedziałam. Gdyby nie komunia za chwilę i wczorajsze urodziny , myślę, ze dojechałabym do was do tego niemieckiego parku, bo to 70 km ode mnie. Ale nie da się wszystkiego pogodzić.
Widziałam w piątek w szkólce piękne rh Germania, no cudne po prostu. Przyjechałam do domu i przeczytałam, ze one tylko do -20. Szkoda, bo mnie zauroczyły. Ty Bogdziu masz je u siebie?

Agnieszko przy takiej imprezie nie miałas szans z nami się spotkac czy jechac do Kromlau ale moze kiedys? Germani nie mam. Dostalam dwa krzaki od GabiK ale dałam za jej zgoda mojej znajomej i ich pilnuje . Są posadzone w osłoniętym miejscu i rosna , kwitna co rok ale liscie mają blade. Teraz na wycieczce przekonałam sie jak wielkie są różnice temperaturowe i tak myslę ze na Twoim Sląsku moze by i rosly ale na pewno potrzebuja osłonietego miejsca.Pewnosci jednak co do nich miec nie można.
Bogdzia 18:50, 18 maj 2015

Luki napisał(a)
Co ja mogę napisać... piękna i świetna wyprawa na dodatek ten uśmiech Irenki, który zaraża za każdym razem bardzo skutecznie

Irenka ma uśmiech który rozjasnia ciemnosci i dobrze ze tak jest bo i jej i nam tej energii potrzeba.
Bogdzia 18:52, 18 maj 2015

popcorn napisał(a)
Glicynia potwor! pieknie i pogoda sie udala!: )

Pogoda byla iscie wycieczkowa , może troszke za duzo wiało w Wojsławicach ale zimno nie było i było super.
Bogdzia 18:53, 18 maj 2015

Milka napisał(a)

O rany!!! jaka wisteria! no chyba jej nikt nie tnie, tylko sobie rośnie
piękna wycieczka, super relacja, Robert już do wypraw pierwszy i wcale się nie dziwię Bożenko, te pontyjskie intensywnie pachnące, to mają jakąś konkretna nazwę, bo dostałam link, jest ich dużo, ale czy to pachnące, chcę czuc woń tych, co ty poczułaś, ale kilka już mam na oku

Irenko pod nazwa pontyjska kryje sie tylko dzika zólta azalia. Z niej robiono rózne krzyżówki i mieszańce i one maja nazwy ale nazwa pontyjska oznacza czysty gatunek z mniejszymi od mieszańców kwiatami.
Bogdzia 18:55, 18 maj 2015

Milka napisał(a)

E tam, widać je jak urosną jak twoje, to nad nami będą górować uśmiech to tajna broń

Tajną bron masz najlepsza pod słońcem. Pewnie ze rh urosna i wtedy zrobisz mi zdjecie w tym samym miejscu.