Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 08:46, 25 paź 2015

Jestem, podziwiam, na ławce pod brzozami miejsce wysiaduję, w głębi pod bukami, kawkę popijam. Świergotu ptasząt słucham, koty przepłaszam, i na następny raz się wpraszam. Twoich zdjęć nigdy za dużo. Można oglądać na okrągło. Więc oglądam. Rano przy śniadaniu, w obiad na deser, wieczorem przed spaniem.
Dziękuję i życzę dalszej poprawy zdrowia.
Madzenka 09:51, 25 paź 2015

Co roku gdy oglądam Twoje klony marzę o takich drzewach przy moim tarasie.... Moze kiedys moje marzenia sie spełnia.....
jona 12:24, 25 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

To wstawię kilka wczorajszych zdjęc.

Bogdzia napisał(a)

Zupełnie nie rozumiem obsesyjnego grabienia liści z trawników. Z liśćmi wyglada wszystko bajecznie. A gdy świeci słońce pachną i można butami szurać . Później, jak już w trawie zbrązowieją, na koniec jesieni, można je posprzątać. Kosiarką faktycznie najłatwiej
Donoszę, że u mnie do słoneczników przylatują też sikorki ubogie , modrych nie widziałam. Robię im zdjęcia zamiast rozwizić kompost w ogrodzie.
Bogdzia 14:40, 25 paź 2015

Zielona napisał(a)
Bogdziu, nie zacytuję jednego ujęcia, bo wszystkie są... najpiękniejsze! Dziękuję, że wciąż chcesz dzielić się nimi.

Miło że zagladasz.Pozdrówka.
Bogdzia 14:43, 25 paź 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Przecudna jesień u Ciebie Jednak tło z liściastych drzew jest piękne a ta czerwień, nic tylko powzdychać chociaż liści z brzóz to Ci nie zazdroszcze Pozdrawiam

Danusiu brzozami a własciwie ich liscmi wcale się nie przejmujemy. Leżą sobie pod drzewami i tworza podłoże dla grzybów. Kozaczki czesto pod nimi spotykamy a te które sa na trawniku tez ciesza nasze oczy a później kosiarka je zbiera, nie mamy najmniejszego problemu.
Bogdzia 14:50, 25 paź 2015

Urszulla napisał(a)
Jak dużo zakątków obfotografowałaś trzeba uwieczniać piękne chwile w ogrodzie a ta jesień dopiero robi się cudna i oby trwała jak najdłużej. Pozdrowienia na niedzielę

W tym roku mam bardzo brzydki trawnik , można powiedziec że go prawie nie mam. Dzis okazało się dlaczego latem mielismy takie olbrzymie kłopoty z woda bo całe lato remontowali jedną ze studni dostarczajacą dla nas wodę.Wyłączenie jednej studni spowodowało brak połowy wody akurat w takie upalne lato. Trawy nie podlewalismy bo ledwie rh dawalismy rade podlac , wody niemal nie było. Zdjęcia robię tak by nie było widac ziemi z małymi jedynie kępkami trawy. M twierdzi że odrośnie ale ja w to nie wierze. Jemu nie chce sie juz robic nic przy tej trawie. Jak ja nie pracuje w ogrodzie to on też czuje się zwolniony zamiast pracowac podwójnie, ale na wiosnę sie to zmieniDrzewa pięknie wybarwione ale na trawę lepiej nie patrzec.
Bogdzia 14:52, 25 paź 2015

Mathildis napisał(a)

eM nie może patrzeć na wszędzie leżące liście ... i grabimy... teraz na trawniku a wiosną całość Dobrze Bogdziu, że wszystko ku dobremu zmierza i powoli zaczynasz zaglądać na forum Pięknymi zdjęciami nas częstujesz - klon artopurpureum jest tak cudny, że może i ja się na niego zdecyduję

Na kupno klona namawiam. Nas liscie nie denerwuja, nawet je lubimy. Tylko z jednego drzewa grabimy , to sliwa renkloda i jej liscie ładne nie sa. Brzozowe wyglądaja jak złote pieniążki , niech sobie poleżą.Zobacz jakie ładne.

Bogdzia 14:55, 25 paź 2015

Mathildis napisał(a)

Od dłuższego czasu szukam takiego kamienia lub kamieniarza, który by mi takie poidełko sprawił...

Piękne zdjęcia ptaszków w kąpieli, a zdjęcie sójki w rosole przezabawne

Ja tez na wiosne muszę pomyślec o zdobyciu takich poidełek bo jedno mi pękło i nie jest do użytku. Jesli eMowi nie będzie sie chciało to pójdę do kamieniarza takiego co robi pomniki na cmentarze, myslę że bez problemu sobie z tym poradzi.
Sójka rosołowa i mnie rozbawiła. Pozdrówka.
Bogdzia 14:58, 25 paź 2015

hanka_andrus napisał(a)
Jestem, podziwiam, na ławce pod brzozami miejsce wysiaduję, w głębi pod bukami, kawkę popijam. Świergotu ptasząt słucham, koty przepłaszam, i na następny raz się wpraszam. Twoich zdjęć nigdy za dużo. Można oglądać na okrągło. Więc oglądam. Rano przy śniadaniu, w obiad na deser, wieczorem przed spaniem.
Dziękuję i życzę dalszej poprawy zdrowia.

Haniu buziaki przez ekran ślę , bardzo mnie rozbawiłas, najbardziej przeganianiem kotów. Zapraszam Cię oczywiście jak tylko nadarzy sie okazja.
Bogdzia 15:01, 25 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Co roku gdy oglądam Twoje klony marzę o takich drzewach przy moim tarasie.... Moze kiedys moje marzenia sie spełnia.....

Marzenko na pewno się spełnia. Moje klony były sadzone w 2001 r najprawdopodobniej więc jeszcze troszke i bedziesz miała i Ty czego Ci z całego serca zyczę bo ja co rok zachwycam się nimi i juz drugi rok walczę z eMem by wykopał sosnę w miejscu gdzie chcę posadzic jeszcze jednego a on mi na to mówi ...może lepiej tu nie pisac.........